Poranenie kolena, výsledok z mag. rezonanci

Príspevok v téme: Poranenie kolena, výsledok z mag. rezonanci
ujo.SyZo

Dobrý deň,

Lekár ma poslal na mag. rezonanciu pretože mi nevedel bližšie povedať čo mám z kolenom, dneska som bol na rezonancii a v závere mi napísali:
Edém, kontúzia kostnej drene distálnej metadiafyzy femuru a proximálnej metadiafýzy tibie. Komplexná traumatická lézia mediálneho menisku s viacnásobnými líniami lomu komplexného charakteru, s extenziou na obe artikulačné povrchy mediálneho menisku. Komplexná trhlina med. menisku so signálom intezity gr.III.B. Stav po kompletnej, totálnej ruptúre LCA s ligmentoznym flapom, ktorý je lokalizovaný v úrovni dorzálneho okraja LCP. Parciálna trhlina LCM s totálnym prerušením kontinuity vnútornej vrstvy LCm´M, s areálom edému, inflamácie a tekutiny v úrovni vnútornej vrstvy LCM s tekutinovými kolekciami peritendinozne pri neporušenej vonakjšej vrstve LCM. Nález svedči pre parciálnu trhlinu LCM gr.II až III. V úrovni laterálneho kompratmentu lav. pravého kolena je tracus iliotibialis bez traumatických zmien. v úrovni artikulačná chrupavka bez patamorfologických zmien. Tekutinové kolekcie intraartikulárne, retro-suprapatelárne, intrakapsulárne v zmysle synovitídy, burzitídy a kapsulitídy ľavého kolena.
Mohol by som poprosiť nech mi to nieko prerozprávať lajcky, čo vlastne s mojím kolenom je ?
dakujem

robka maja

Dobrý deň !
Prišiel mi výsledok z MR :
Intraartikulárne bez prítomnosti tekutinovej kolekcie.Hrúbka chrupavkovej časti je zachovaná bez ložiskových zmienintenzity signálu. V tele a zadnom rohu mediálneho menisku je jemná ruptúra grade II. Na priľahlom femure a thibii naznačenné drobné bonebriuse. Laterálny meniskus je bpn. LCM je edematózne zhrubnuté. Predný aj zadný skrížený väz sú homogénnej intenzity signálu. LC L. lig patellae a retinákulá sú bez pathomorfologických zmien. Hoffovo teleso je zachované bez ložiskových zmien.
Záver :
Lézia mediálneho menisku grade II
Mierne bonebruise v mediálnom kompatmente
Edém LCM

Prosím Vás mohli by ste mi napísať po slovensky čo mam s kolenom a čo mám robiť aby opäť bolo OK ?
Dakujem vam vopred za odpoved VM

dawide

Dobrý deň
Dnes som dostal výsledok z MR kolena.chcel by som sa opýtať čo to pre mňa znamená.

Prítomný je kontúzny edém later. kondylu femuru a tíbie a mierne aj med. kondylu femuru, inak kostná štruktúra zobrazeného skeletu je zachovaná, bez lož. a traumat. zmien. Dyslácia patelly Wiberg III. Laterálny kolaterálny väz, patell. ligamentum a LCP sú prim. šírky a signálu, bez zn. lézie. LCA je výrazne zmazanej, nehomogennej štruktúry charakteru subtotálnej reptúry. LCM je postraumaticky zhrubnutej, zmazanej, hypersignálnej štrukúry - lézia gr. II-III. Oba menisky sú prim. veľkosti a signálu, bez zn. lézie. Bez zrejmých zn. chondromalácie. Zmnoženie tekutiny intraartikulárne a v suprapatell. burse

Záver: Subtotálna lézia LCA
Lézia LCM gr. II-III
Dysplázia patelly Wiberg III
Synovitída
Kontúzny edém later. kondylu femuru a tíbie a mierne med. kondylu femuru

Mohol by som poprosiť nech mi to nieko prerozprávať lajicky, čo vlastne s mojím kolenom je ?

Dakujem

ujo.SyZo

tpch, ked mám koleno cimp campr, ako možem normálne chodit, robit drepy a nebolí ma ? citim ho iba vtedy, ked chcem utekat atd...proste vtedy ked ho rýchlo vystriem...akou metodou sa to dá napraviť ? či je možná len operácia ?

tpch

ujoSy.Zo, znamena to jedno-to koleno mas na cimpr-campr. Tazko presne napisat, co konkretne mas poskodene, pretoze neovladas anatomiu kolena, takze by si to vobec nepochopil.

0_0

:) to sa maš moj ortoped je kkt boli ma už 2 roky koleno teda hlavne medzi jablčkom a hrčou pod kolenom ,boli ma pri stečingu drepoch ukrutna bolest alebo po dlhej chôdzi behu a ten kkt mi iba povedal že nemam rok robit drepy na telesnej omg a teraz newem čostym myslel som že pojdem na rezonanciu ale on je chuj
Ospravedlnujem sa za nadavky ale nie je to normalne mam 15 rokov :(