Moč - erytrocytúria

Príspevok v téme: Moč - erytrocytúria
výživa

Ahojte, potrebovala by som radu. Mala som minulý týždeň bolesť a pálenie pri močení. Lekárka mi brala moč na sediment. Dnes som volala o výsledky a povedala, že mi vyšla erytrocytúria 40 - 50 a že mám ísť na urológiu, aby to skontroloval. Chcem sa teda spýtať, či sú to vysoké hodnoty krvi a s čím to má súvis? Môže to byť z toho zápalu? Ďakujem

malaanka

dá sa predísť cievkovaniu,ked sa odoberie stredný prúd moču a predtým dezinfekcia hypermangánom.Alebo umytie dezinfekčným mydlom.
výživa
zmeň urologa,tak sa nepostupuje.A skús dať moč tak ako som popísala vyššie.

výživa

Ďakujem Delphia,
ja som bola u lekárky, pretože večer ma to začalo páliť, ale nechodila som často na WC, až ráno, ako som išla na veľkú potrebu, tak potom ma to začalo bolieť pri domočení, aj som častejšie chodila na WC. Predpísala mi Nolicin, ktorý mi za dve hodiny zabral. Potom ma to ešte sem-tam pálilo, ale to pripisujejm tomu, že som dostala menzes. teraz je to už o.k. Po skončení menzesu sa chystám k lekárke, nech mi ten moč skontroluje, tak dúfam, že to už bude o.k. A môže byť aj taký zápal, že mám v moči len krv a nič iné? (podľa papierika krv na +, a len stopy bielkovín). Z kultivácie ešte nemám výsledky.

Afterska

nedá sa predísť cievkovaniu? mam z toho panický strach a skúsenosť z minulosti a toto vyšetrenie ma čaká.
Prežila som si už kadejaké aj nepríjemnejšie vyšetrenia.
Pýtam sa len na iné možnosti vyšetrenia moču.

delphia

z cvikly nie su pritomne cerv. krvinky v moci. ale ak si na druhy den dostala menstruaciu, tak tato skutocnost mohla skreslit vysledok.
ani v necievkovanom moci za normalnych okolnosti nema co krv nachadzat. ak sa to stane opakvane a nie su pritomne ine priznaky nasvedcujuce uroinfekcii, tak sa vysetruje tvar cerv. krviniek a na zaklade toho sa urcuje, ci ide o krvacanie z dolnych ciest mocovych- moc. mechur, moc. rura, alebo z vyssich partii- oblicky, mocovody. a na diagnostiku sa vyuziva aj cystoskopia. ak su aj ine znamky uroinfekcie- stipanie pri moceni, bolesti, caste mocenie, teplota, na pohlad viditelne cervene- krvave sfarbenie moca- odobera sa moc na kultivaciu a urcuje sa na ktore antibiotika je vyvolavatel citlivy.

výživa

Malaanka, nebol to cievkovaný moč. Len normálne zo skúmavky. Na urológii som s týmto ešte nebola, lebo teraz mám ešte aj svoje dni. Keď mi brali ten moč, tak na druhý deň večer som to dostala. Ja chodím k urológovi dosť často, lenže ešte nikdy ma ani len nevyšetril. Vždy mi len pozrie moč pod mikroskopom (vtedy je o.k.), no a to je asi tak všetko. Keď som tam bola prvýkrát, tak len z pohľadu na mňa mi diagnostikoval "hyperaktívny močový mechúr". Takže moc veľkú dôveru v neho nemám. Ozaj, ešte som zabudla, že večer predtým, ako som bola u lekárky som jedla červenú cviklu, tak neviem, či to nemá nejaký vplyv. Teraz aj tak na urológiu ísť nemôžem, keď mám svoje dni.

malaanka

Mala si ten moč vyšetrený cievkovaný?
Pretože na urologii ťa najprv vycievkujú,dajú vyš. moč a až potom sa s tebou bavia.
Ak to nebol cievkovaný moč,tak tomu netreba pripisovať veľký význam.

výživa

Ďakujem za odpoveď. Mne moč vyšetrili papierikom, tam mi vyšla krv na jeden +. Poslali mi moč potom na ten sediment, tam vyšla tá erytrocytúria 40 - 50 (neviem, čo to znamená). Poslali mi moč aj na kultivácie, len ešte nemám výsledky. Ale predpokladám, že budú negatívne, lebo pred týždňom som tam mala nejakú baktériu a brala som antibiotiká. Teraz beriem znova. Už ma to nebolí, no možno sa mi predtým tá baktéria nevyliečila úplne a preto ma chytil teraz ten zápal.

Maoam

nechaj si urobit vysetrenie mocu na kultivaciu a citlivost, teda nech to pekne poslu do labaku a nie ze len chemicky vysetria v ambulancii

zrejme ti treba antibiotikum, ak mas bakterialny zapal, takto ta pekne presunuli dalej a nic dokopy pre teba neurobili