Zakony v zdravotnictve

Victoriaa

tu to mame, sposob odovzdania dokumentacie musi byt preukazatelny

www.poradca.sk

ak to zmazu, klucovy vyraz pre google (ak niekto bude potrebovat) - odovzdanie zdravotnej dokumentacie doporucene

Victoriaa

Je vseobecne zname, ze lekari nechcu dokumentaciu vydat pacientovi osobne, hoci pacient prinesie listok od noveho lekara, ze daneho pacienta prijima u seba. Cize ked sa ohradzuju tym, ze oni "nesmu", tak bud si to vsetci vymyslaju, alebo predsa mozny sposob transportu je v nejakej smernici ci zakone zadefinovany. Moj tip.

Nastastie mne sa tymto zivot nezmeni, pretoze ale keby islo o specialistu riesiaceho vazne ochorenia, tak by sa to riesilo, ver mi, aj sudne. Pacient by to podal vyssie, aj mimo SR a podla mna by uspel, ako hovorim, ak by mal vaznejsiu chorobu.

No nic, stava sa vsetko. Ale dany lekar zapricinil stratu mojich zdrav. zaznamov a ked som si vyziadala aspon vysledky roznych vysetreni z labakov, tak sa tvaril, ze otravujem. Ak clovek urobi chybu, mohol by si to uvedomit a snazit sa zmiernit ujmu. Hoci stratil jedneho pacienta, ked si urobi zle meno, strati dalsich.

A neverila by si, toto sa mi stalo uz 2x u rovnakeho zanru lekara, to by nahnevalo snad kazdeho, kedze novy lekar potrebuje nadviazat na predchadzajucu diagnozu a liecbu pacienta.

Dik za odpoved

tpch

Zakon takuto vec urcite neriesi...ujo doktor proste usetril, ked od neho odchadzas, tak uz nepotrebuje do teba investovat, ze...
Mozes podat staznost na urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou, ale o vysledku dost pochybujem...