psycholog-zneuzivanie

tpch

perinbabka, mala som na mysli prakticku lekarku, nie endokrinologicku. Ta dostane zaplatene to, co si naboduje plus ma prijmy za nadstandard-napriklad za objednanie na presny cas.

perinbabka

tpch, ale to si ma teda dorazila, lebo napriklad endokrinologicka ku ktorej chodi moja mamka ma 5 tisic pacientov. to chces povedat, ze za nich dostava prachy aj ked tam nepridu na vysetrenie? ved to by musela byt milionarka! a preco sa jej potom plati za vysetrenie 15 eur? mamka tam ide raz za rok, je tam vseho vsudy 5 minut aj s ultrazvukom a zaplati 15 eur, lebo inak by sedela pred dverami cely den a aj tak by sa nedostala na radu. tak sa jej to stalo parkrat a ked sa rozculila, tak jej sestricka tej lekarky povedala, ze ma moznost sa objednat na presnu hodinu a nemusi cakat. ale ze za to sa plati. co mala ine urobit pri tych strasnych stratach casu? stale si brat dovolenku?

perinbabka

ja som si to aj myslela, lebo sa hovori, ze maju prachy aj z toho, co predpisuju lieky a ona ich teda vzdy predpise pozehnane, mam co robit aby som to v lekarni zaplatila.

tpch

perinbabka, na stonanie tvojej doktorky nedaj, penazi ma dost, vies vobec, ze mesacne dostava za kazdeho jedneho pacienta peniaze, aj ked tam vobec nepride? Len za to, ze ma jeho kartu u seba. Ona sa len tvari ako chuderka, za tu robotu, co akoze robi, ma prijem kralovsky.

perinbabka

v blave je uz velmi malo statnych psychologov, ktori robia cez poistovnu. skoro vsetci su sukromni, ti statni boli zruseni a ostalo ich iba par. asi si nas stat mysli, ze je to luxus. takze kazdy ten sukromny si vlastne vsetko plati sam. tu ambulanciu, zariadenie, sestricku a tiez vselijake tie poplatky okolo toho, neviem co k tomu patri, lebo som nikdy nepodnikala tak nemam potuchy. ale napr. nasa obvodna lekarka stale stone, ze si musi platit ambulanciu, sestricku, energie a ze je vsetko velmi drahe. a oni si platia aj tie socialne davky a zdravotne, co mne napriklad plati zamestnavatel. ja myslim ze tiez to nemaju nejako jednoduche. ved tento stat z kazdeho vycucne aj poslednu kvapku krvi. hlavne ze politici maju dost penazi.

Meretseger

Psychológovi platím ťažko symbolickú sumu 1 euro/terapia a keďže nejako nevyhľadávam bridády, aj to býva občas problém XD

perinbabka

u januskovej sa plati 50 eur na 45 minut, ale ona strasne zenie, neda ti ani minutu navyse, lebo ma hned dalsieho.