Odhodlanie k psychologovi

natusa42

psycholog nepomaha ani psychiater ...vobec..citi sa clovek este horsie ...pomahaju jedine lieky,ktore normalny clovek odmietne ..takze ti poradit neviem ..a ako sa odhodlat ?
to musi prist same od seba ..

zasa ja 844

ako farar je rad ze je po sichte tak aj psychos je rad ked mu padne a pocas terapie mysli aj na to kolko sedeni ho este caka. je to pre neho rutina minimum vzitia sa , prezitia stavov, ktore pacienta trapia v istych situaciach, on tie stavy nezazil /iba teoria /neni to tazka skola, psychosi na intraku vzdy najviac vyvadzali /aj iny samozrejme/, vsak tak to aj dopadlo. tim nechcem povedat ze nepomahaju, akurat ten moj mi nepomohol ani o stipku vpred.

zewa

Mne psychologicka velmi pomohla. A stale pomaha. Niektore problemy sa nedaju vyriesit jednym pokecom. Je skvele mat taku butlavu vrbu, co poradi.

Meretseger

jajaja: A vieš, čo je tým, čo v živote naozaj potrebuješ? Ja som to nevedela, kým som za ním nedošla - v živote som mala totálny bordel. Dotiahla som sa so sebapoškodzovaním. Tak jo, bolo mi jasné, že to je len vonkajší prejav a je za tým čosi viac - dokonca viac než to, čomu som to pripisovala (rozchod s priateľom).
Úprimne: režem sa stále :D Ale hraničiari bežne chodia na terapiu cca 7 rokov, a ja tam zatiaľ nie som ani poldruha roka, takže všetko má svoj čas.
Vyriešili sme mnohé ďalšie problémy - napr. samovražda (ako som uviedla), k tej som už zaujala jasné stanovisko, etc.
Kamarátky nie sú viazané mlčanlivosťou. Dlhé roky ma v mysli týralo zneužívanie z detstva, a to je vec, s ktorou by som sa žiadnej kamarátke rozhodne nezdôverila, nech je akokoľvek dobrá.
Občas treba odborníka... Ale je to na vás, či hej, či nie:)

jajaja295.

pomohol vam psycholog skutocne vyriesit vas problem? ja by som tiez mala k nejakemu zajst ale mam pocit, ze vykecat sa mozem aj pri kamoske a psycholog mi aj tak nemoze pomoct, teda tym, co by som ja k zivotu skutocne potrebovala

Meretseger

Mne dáva, ale som zvedavá, čo sa stane, keď terapiu ukončím. Ako emočne nestabilnej sa mi to bude možno večne striedať hore-dole: emócie, rozhodnutia, etc....
Ale nebyť terapie, tak sa už povedzme zabijem, tož som za ňu rada:)

ja844

no ja som navstivil psychologa, ale nic mi to nedalo. mal som depky. Ten chlapik nemal nic odzite a palicu plnu stupidnych teorii. neviem skusal som aj holotropne dychanie - nepomohlo proti uzkosti. ale ja som len 1 pripad, mozno inym to daco dalo. kazdy clovek ma ine pocitove vnimanie, ako niekto si pozre polanskeho, barabasa a dakto kunk chu 6 napriklad alebo nejaky titanik.