FIT lopta

Príspevok v téme: FIT lopta
Damme

Ahojte,
neviem aky priemer lopty si mam kupit, ked ju chcem pouzivat okrem ineho aj na sedenie pri PC. Teraz sedim na stolicke vo vyske cca 50cm. Vazim 75kg takze loptu pri sede niekolko cm stlačim.
Bude stacit lopta s priemerom 75cm??

A chcel by som sa opytat, tých ktorí loptu majú, ze ci pomáha...hlavne pri cvikoch na chrbát, dakujem.

Damme

Clovek by nepovedal, ze aké starosti su s takou loptou....nebyt tvojich info..tak si kupim tu najlacnejsiu:)
Ale myslim, ze mne treba viac kazdy den masaz chrbta....nemas zaujem?:D

Viktoria 3

Damme
Ja som ich tiež pozerala, no nie su. Ani mne sa nepáči, že budem musieť dať prachy navyše, no som rozhodnutá. Dcéra má z Tesca a nie je nič moc. Materiál je celkom iný ako tie na rehabilitačke. Dnes som aj volala do jednej z tých, ktoré som uviedla, a zistila som, že je lepšie si tam zavolať a 100% sa presvedčiť o protišmykovosti,aj či je v tej protiprasknúcej kvalite.

Damme

Viktoria
heheeee..no ved prave..ze som nasiel akcie na lopty..ale v Hypertescu....takze tie asi nebudu z Ladreplasticu...ale pre istotu si to pojdem zistit:) dakujem

Viktoria 3

Damme.
Na nete je viac variant, ako si vybrať správnu veľkosť. Záleží od výšky postavy, ba aj od cm od ramena po koniec ruky.Niekde sa uvádza, že len po zápästie. Každý ti povie inak. Váha je tiež dôležitá. Niektoré lopty majú záťaž napr. do 300kg, no pre konkrétnu váhu človeka sú len do 130kg. Sú aj také, 500kg- človek 160kg. Záleží od výrobcu. Len sa nezlakom na cenu!!!! chodím práve na rehabilitácie, tiež sa práve o takéto veci zaujímam, čítam a pýtam sa ako hluchá. Lekárovi praskla lopta pod zadkom. Kúpil si potom už certifikovanú Skúšobným kontrolným úradom SR - z materiálu Ledraplastic. Je to talianská výrobca. Tento materiál aj keby si náhodou prepichol , napr. pripináčkou, nepraskne ako balón, ale bude si pomaličky vyfukávať dušičku. Dajú sa kúpiť aj protišmykové.... Majú ich napr. na www.layla.sk.
Viem, že sú aj iný výrobcovia. Napr. tiež kvalitné na www. pomocky.sk.
Človeka odradí cena. Chápem, no keď na nej plánuješ sedieť, (pozor, nie je na celodenné sedenie!), a aj cvičiť, neváhaj. Nad lacnejšími verziami ani neuvažuj.
Môžno by bolo dobré, aby si šiel do športového obchodu, kde už majú lopty nafúkané, a sadol si na ne. Nemusíš tam nič kúpiť, rozmyslíš si to. Napr. teraz sú akcie v Exisporte, Intersporte... Ja som tam bola, sadla som si, no nekúpila som. Objednám si z toho, čo som ti tam uviedla. Je to na tebe.

jankaaaaaaaaa

lopta pomaha ak sa na nej spravne cvici.
je vhodna aj na sedenie, ale tam je trocha problem s vyskou stola a sedacej plochy.
loptu by si si mal vybrat podla svojej vahy a vysky. to ti uz poradia v obchode