Robim toto všetko spravne ? - SPORT,SVALY

Príspevok v téme: Robim toto všetko spravne ? - SPORT,SVALY
mattod.

Caute,mám 15 rokov,162 cm a zhruba 60kg .Chcem sa opytat,ci vobec je fajn ,že cvicim s vlastnou váhou tela (drepy,kliky,brušáky,triceps...) ? Počul som ,že ak cvičím prestanem rásť ? Je to pravda ? Chcem ešte narásť ,lebo si myslim,ze na môj vek som malý . Tak to je z "uvodu" a prejdime rovno k veci . Chcel by som pridať do svalovej hmoty ? Poradíte mi ako na to? Pocul som,ze treba vela jest . Jem 5x za den primerane v 3hodinovom casovom rozdiele.(ranajky,desiata,obed,olovrant,večera1-jedlo konzumne,večera 2-mlieko) nejedavam sladke moc,snazim sa jest mäso ktore nieje tlste zasa ani chude,jem vsetko co skola alebo domov dá ,nie nezdrave .Ddodrziavam pitný režim kedze svaly potrebuju vodu (docital som sa). Športujem,mam pohyb ,hrám futbal a basketball 1-2x do tyzdna a 2-3x do tyzdna cvicim doma s vlastnou vahou a jednoruckami (5kg) . Chodievam spavat o deviatej,koli regeneracii (mozno je to pre niekoho humorne,ze 15rocny chalan chodieva spavat po večernicku,no mne na tom zalezi ako vypadam) . Moje otazky na vas :
Robim toto všetko spravne ? Ako pridať do tej svalovej hmoty? Narastiem ešte ?

mattod.

moze - preco?mamu som prerástol otec je trocha vyšší no 15 rokov budem mať až v apríli ,teraz to este len zaokruhlujem . ja si myslim,ze rast moj je v pohode .

moze

Ahoj, ja mám 17 a moja výška je 165cm tak isto robím to čo ty aj ked chodím spávať o 23:0-00:00. K veci s tou výškou by som ti odporúčal okamžite ísť s rodičmi za doktorkou a informovať sa či je všetko v poriadku lebo je možné že máš zastavený vývin tak isto ako ja nebudem ti tu nič nahovoráť ale jednoducho je to tak takže chod rýchlo za doktorkou že sa chceš vyšetriť ohladne rastu a ona ti už povie kam dalej. Ešte by som ti odporúčal nájsť si nejaké poriadne cviky nie len obyčajné brušáky a tak dalej. Ale určite klobúk dole pred tebou ak to naozaj dodržiavaš

mattod.

no dakujem teda z podporu a rady.co budem fajcit a podobne v 15-ke aby sa mi to odrzkadlilo potom ked budem starsi ? urcite nie . Tak este raz dakujem za podporu.

muchacc

Klobuk dole chlapce :).
By si mohol ist mnohym prikladom, az sa cudujem, ze v 15 takto rezim mat, a nie zbrklo ale fakt rozumne pristupovat.

Zatial pokracuj v tom, ako cvicis. Telo ti este rastie, nie je dobre cvicit s vyssimi vahami - ani nie kvoli vzrastu, ale vyssia vaha = vyssia zataz na platnicky (chrbat), a klby, co vo veku vyvoja nie je dobre.

V 16tich kludne zacni chodit do posilky, lahke vahy, hlavne techniku si osvoj, dychanie. Nedaj sa zviest frajermi, co necvicia nic ine len biceps a triceps a nemaju vobec ziadnu techniku. Cvic potom viacklbove partie (drepy, hrazda, ramena).
A potom, ked sa upevnis, mozes zacat davat vyssie vahy, zintenzivnit trening. Len hlavne sa nikde neponahlaj, lebo sa to odzrkadli na klboch.
Stravu jedz tak, aby si sa necitil "prezrany" ale ani hladny. Pripravky nepouzivaj zatial (ziadne). To tak po 17tke mozes zacat, ked budes vidiet, ze strava ti nepostacuje vykryt tolko, co vynalozis v treningu (hlavne rychle proteiny).

smajliQa

narasties urcite a bat sa nemusis...
bat by si sa mohol keby si cvicil s tazkymi vahami,, kedze cvicis len so svojim telo, je to parada.... nie len ze nerobis zle, prave naopak,,, nic lepsie by si ani urobit nemohol... nechapem tie deti co si nakladaju v posilovni.. ach!!!
stravujes sa dobre,,,,, tak len tak dalej,,,,
a tej vysky sa neboj,,,, chalani sa zvyknu aj tak vytiahnut niekedy v 17tke...

VaMo

Robis to dobre, len si uvedom, ze tvoje telo este spotrebuje strasne vela energie na "vyvin", takze si daj cas. Sportuj, stravuje sa vyvazene a oni sa vysledky dostavia. Nemozes cakat, ze to bude tak rychle ako u 25rocneho sportovca, ale nikam sa nemusis ponahlat. Do svalov naberies - postupne. A ked vydrzis fungovat tak ako pises, tak potom, ked tvoji rovesnici este len budu zacinat, ty budes mat uz dobry zaklad. Drzim palce.