Kam na VS? Termin sa blizi :(

Príspevok v téme: Kam na VS? Termin sa blizi :(
anita6

Ahojte. Ja fakt neviem, kam si mam dat prihlasku na VS. Vsade, kam by som chcela ist, tak sa mi to zda taky nevyuzitelny odbor do buducna. Ako napriklad hipologia. Bavi ma fotografia, grafika, ale aj humanitne odbory. Aj filozofia. Mam pocit, ze moj zivot by asi nemal zmysel bez pomoci inym. Takze hladam nieco aj tymto smerom. Trebars pracovat v nejakom centre pomoci. Mam tak siroku predstavu o svojej buducnosti, ze sa z toho asi scvoknem.

hrotta

dopravu studujem.
grafika nemusi byt zla, reklama, media... hlavne v zahranici je strasne vela odborov takychto umeleckych s celkom fajn uplatnenim.
ked to beries ako ,,nebudem sa mat s kym rozpravat,, tak to bude tak vsade. ked budes doma pocitat priklady takisto ti nebude do reci.nebude s kym.
neuvazovala si odist do zahranicia na skolu?

david23

podľa mňa sa vykašli na humnitné smery a choď na tú grafiku. Svetom lomcujú peniaze, keď zbohatneš ako grafička-ma to veľkú perspektívu v dnešnej dobe, tak môžeš pomáhať iným a určite ľahšie a aj s väčším efektom

anita6

Uf, neozmyslali ste zmenit odbor, ked mate pocit, ze je toho uz moc?
Potrebujem byt v spolocnosti ludi, komunikovat, stretavat sa aspon s niekym. Takze tu grafiku z tohto dovodu vypustam, pretoze s PC sa vela nenarozpravam.
Asi to je otazkou casu, ked robi clovek nieco, co ho nebavi, ze s tym aj tak raz prasti.
Asi to teda zvrtnem na tie humanitne odbory. Len co z nich? :)

sad2

hrotta: co studujes? presne ako keby si mna opisala, ja mam s mojim odborom presne take skusenosti a tak sa aj citim, nad praskami uvazujem, lebo fakt sa zblaznim z toho, urcite teda anita zvazuj aj 5 krat predtym nez sa rozhodnes, lebo potom to mozes tvrdo olutovat..

hrotta

ja som tiez v sebe vtedy poprela vsetky umelecke a literarne sklony...sla som na odbor s dobrou buducnostou...momentalne som na praskoch.
treba si polozit otazku ci to zvladnes aj ked ta to nebude bavit. ja som si vravela, ved zvladli ini zvladnem aj ja, naucim sa a mam pokoj. lenze u nas to tak nechodi ze sa naucim a mam pokoj. to je neustale, cele dni sa v tom rypat, riesit, texty, seminarky, knihy, prezentacie, skripta, konzultacie, cvicenia, potom skuskove, cele dni s tym zabite, jeden rok trva ako 10 rokov... uz pri nazve toho odboru ma strhne triaska a nervozita. radsej pojdem k nam za predavacku ako robit raz v tom odbore aj keby ponukali nevie aky plat. ale to je vsetko mentalita.

Laurina22

Najsmutnejsie je ze sa rozhodujeme o svojom zivote vtedy ked sami nevieme co so sebou...

Skus si dat nieco vyuzitelne,ekonomiu,napriklad.

Ak teda nevies kam,volila by som tento styl

Kynologia hipologia andragogika historia isto nie...