Ako sa mam stravovat zdravo a chudnut ked nato nemam peniaze??

Príspevok v téme: Ako sa mam stravovat zdravo a chudnut ked nato nemam peniaze??
123RT

Ako?Ako mam jest 5krat denne aby som chudla ked musim brat ohlad pri nakupovani na rodinu a hlavne peniaze.Nemozem si kupit ovocie za 1eur.ale radsej kupim chlieb ale ani ten nemoze byt celozrny lebo tie su male takze kupim obycajny.Nemozem kupit si kupit musli za 2-3e ktore by som jedla len ja radsej kupim za tu cenu maso pre vsetkych.Tak mi poradte ako mam zit zdravo a zaroven chudnut ked nato nemam peniaze????

Lulu2011

chlieb jest nemusi clovek, ja sa citim stokrat lepsie, ked nejem ziadne pecivo, my mame doma zalubu v odstavovani, nakupime si do Fresh plno sladkych jablcok a mrku, velke balenia za par centov - mrkca a vyse eura 2 kg jablcok a odkedy mi muz rano robi take drinky pred rpacou som aj stastnejsia :)) ked clovek drzi dietu usetri, netreba na to nic specialne, ziadne light veci,a ni specialne koktaily, presladene musli...staci zaklad

kop

Neviem si predstavit, ze by boli napr. morske ryby zdrave alebo ze by bolo to nase striekane ovocie alebo zelenina zdrava. Odkedy som prestal jest iste "zdrave" potraviny, tak som nemal chripku - cirka sedem rokov.
To su vsetko len nase predstavy, ze to alebo hento je zdrave...

JULO10

OVOCIE RAZ ZA MESIAC U NIEKOHO NEPRYPUSTITELNE A U TOHO CO NEMA TOLKO PENAZI NORMALNA VEC PRETOZE AJ KED CHCE ABI SA RODINA STRAVOVALA ZDRAVO NEMOZE TO BIT PRAVIDELNE IBA RAZ ZA CAS LEBO MUSI ROZMYSLAT ABI KUPIL TAKE POTRAVINI CO NAJVIAC ZASITYA RODINU RADSEJ NEKUPI BANANI ZA 80 CENTOV PRIKLAD PRETOZE ZA TO UZ MA NIECO INE CO ASPON TROCHU ZASITY A TO 80 CENTOV JE LEN PRIKLAD TAK MA TU NEZACNYTE BOMBARDOVAT RECAMY AKO CO ZA 80 CENTOV TROCHU NASITY TAKZE LUDIA KTORY TU ODSUDZUJETE TUTO OSOBU SA KONTROLUJTE LEBO KOLESO SA TOCY A RAZ SA VAM TO VRATI ASI TAK!!

Baira

To sa iba zdá, že zdravšie potravinu sú drahšie. Treba trochu premýšľať o jedálničku. Ako tu niekto spomínal biely jogurt je lacnejší aj zdravší ako ochutené. Zelenina a strukoviny sú lacnejšie ako mäso. Celozrnný chlieb je drahší ako biely, ale sa ho zje menej, pretože lepšie zasýti. Treba tiež sledovať akcie, tak sa dá ušetriť aj keď kvalita výrobkov je diskutabilná, ale vždy lepšie kúpiť v akcii papriku ako šunku, keď človek vzhľadom k finančnej situácii nemá na výber

xy:)

nezda sa mi, ze by boli jablka take drahe, ze by sa museli kupit iba raz za mesiac. prip. v sezone si ist niekde naoberat - cucoriedky, cernice, lesne jahody, lieskove orechy, jablka a nehovor, ze sa to neda, ked viem, ze sa to da. strukovin mozes varit do aleluja, zasytia, su zdrave, takisto kapusta, ak si spravite vlastnu, mozete ju jest cely rok. balik ovsenych vlociek s mliekom tiez nie je nejaky drahy.

geekygirl7

pravy huhu: Nemas pravdu. Ak je na obale napisane celozrnne, tak celozrnne vacsinou bude. Urcuje to potravinovy kodex. Akurat ludia necitaju a kupuju viaczrnne a tmave a pod. peciva, tie su samozrejme z muky bielej a len prifarbene.
A mozno je celozrnne pecivo drahsie, ale je nielen zdravsie ale aj dlhsie zasyti.
Napr. jablka z Lidla (1kg alebo 2kg balenie) nie su take drahe a su povodom vacsinou z CR alebo SR. Strukoviny su zdrave a nie su drahe. Mrazena zelenina byva pravidelne v akcii...
A dobre som pochopila? 2 jogurty za 2e?
To ake kupujes?
Dalej take ovsene vlocky, do toho biely jogurt(kupis velke balenie) a jablko, skorica...

slovenka123

A ešte môžem povedať,že veľa aj starých ľudí na dôchodku nemá zdravú stravu,keď zaplatia za lieky,nájom ,ak majú minimálny dôchodok.A lekár Vám povie,akú diétu máte dodržovať napr,pri cukrovke.To proste nejde.

slovenka123

Ja poznám človeka,ktorý jedáva iba ryžu ,raz denne a rožky,lebo proste nemá peniaze,hoci mal prácu,lebo živil 4deti,lebo sa sním rozišla žena,takže jej platil na deti,chce,aby si deti spravili školy a treba platiť internáty,stravu,cestovné, ,prišiel o dom.Keď boli deti malé,tento problém nemali,veril,že to tak bude aj naďalej.Mnohí tu asi ani netušia,ako niektorí ľudia musia žiť,takto sa stravuje už druhý rok,ale on si nemôže sadnúť za počítač,lebo ho nemá a pracuje od rána do noci ,kde sa dá..A to celý život pracoval.Ak máte okolo 50tky,tak ani zamestnanie si hneď tak nenájdete,ešte k tomu podlomené zdravie..,nie každý si môže dovoliť zdravú stravu.Je veľa rodičov,čo si odtrhnú od úst,len aby dali deťom aspoň základ.

pravy huhu

Nic si z toho nerob. To celozrnne pecivo je aj tak len prifarbene pecivo z bielej muky, povacsine. Takze ked kupis to lacnejsie, tak budes jest uplne to iste a este aj usetris.
Ak nebudes jest ovocie a zeleninu z hypermarketu, tak budes este zdravsia, ako keby si ju jedla. Takze tak.