jeho matka

Príspevok v téme: jeho matka
dev

mozno pre niekoho banalita, dobre vztahy so svokrou, teda s mamou nasho priatela, niekto to neriesi, niekto ju neznesie, niekto ma vynikajuci vztah, zalezi od osobnosti.

Moj mensi problemik spociva asi v tom ze, hoci som sa snazila vytvorit si so snou dobry vztah, citim sa predsa cudzia v jej byte, akoby v jej teritoriu :D.
Byvame spolu s priatelom v jej byte, ona byva u priatela, no kedze nekdy maju hadky, pride tu k nam nekdy na cely vikend,nekedy na tyzden dva, mesiac. Neviem ale proste citim ze som tu cudzia, jedlo prinesie ona, a ked nie tak vari ona, co aj by som chcela nieco uvarit, aby som nebola neschopacka pred mojim priatelom, ale nemozem proste, lebo stale nieco, a ked aj ze uvarim, stale ze nic nie je na poriadku, stale je bordel, nieco som znova neurobila, preto sa radsej uz nepustam do nicoho. Len co ked clovek sa citi neschopny, a nic radsej nerobi, a potom to vyzera ze nic ani nevie. Posledne obdobie stale je s nami, pozerame film, je s nami lahne si vedla nas do postele, stale riesi nas vztah, ze nestoji za nic, neustale pride ked mame hadky, stara sa o svojho syna ako o dieta malicke, ako ja viem ze to vyznieva ako ziarlivost na svokru, ale tie poznamky ked ma priatel pobozka ze jooooooooj aka laska/ironia/alebo ked mi kupi kvet-ze kde ma ona..alebo nieco take, ja neviem, citim sa dost pod psa, a najlepsie ze priatelovi to nemozem vytknut lebo ju ma rad, a mi to pride ze ju skor uprednostni ako mna, ako fajn, je to jeho mamka, ale predsa,
co dodat, chapem, ze ma len ju nakolko ocka uz nema, ale mne to pride ze je neskutocne na neho naviazana, a chce aby ho mala asi len pre seba.
Priatelovi to asi ocividne nevadi, ked ho niekto hycka, a stale je tu s nami, len ja sa citim dost odstrcena, niekedy.
Dusim to v sebe, a potom ked mam toho uz dost urazim sa a necham tak...len mi vybehnu slzy. Neviem ako to riesit lebo, chapem ich naviazanost, ale zaroven, nechcem bojovat s matkou, ktora si o neho stale narokuje. O jeho pritomonost, zaujem, pohladenia. Ako to riesit, aby bola harmonia medzi nami, aby so mnou akoby tajne nesuperila, aby nas nechala aj chvilu samych a napokoji. Neviem, mam chut sa zbalit a ist...co sa tym vsak vlastne vyriesi..lubim ho.

Som ja ta blba, co by nemala riesit take blbosti a radsej sa venovat sebe, alebo?

ako si poriadit s takymto niecim?

zdradca

mliecko milionova pravda
ak jej partnes sa nepostavy na jej stranu a necha si mamicku aby ho obskakovala a dokazovala aka je jeho partnerka nanic nema zmysel s nim byt.
ani odstahovanie a koniec sveta by to nevyriesil,stale by oh hladal alebo jeho mamicka cesticky ako sa vyzalovat ci do vstahu zasahovat
a ako partnerka by sa psychicky polozila
a ak by mali dietatko tak az vtedy ba sa angazovala do vychovy ved ona jej stara mama a musi vediet co je naj pre vnuca, joj uz to vidim brrrr

mliečko

Mamičkyn maznačik vždy ostane mamičky maznačik.I ked sa odstahuje preč od mamičky.
A ked takato yenska si raz zoberie do hlavy že neveste zneprijemni život.Tak neda pokoja aj ked sa odstahujete na druhy koniec sveta.
Vela zaleži na tvojom priatelovi.
Držim palce aby sa ti darilo a našla si si konečne pokoj a pohodu.

Mariola

Fajn , že máš prácu :-) To osamostatnenie by bola skúška , pri ktorej by priatel bud uspel , alebo by si ty zistila , že je na matku naviazaný a nemá význam to s ním ďalej skúšať . Určite by si nemala ľahký život s takýmto mamičkiným synáčikom :-(

dev

mate pravdu,
no je to tak, ze sa citim ako v cudzom, a velmi dobre si uvedomujem ze to vobec nie je dobre, a ani v buducnosti si neviem predstavit co by bolo kebyze sme ostali v ich byte, nie, nechcem zazit to ze mi to raz bude niekto vycitat, hoci je nam ok, lebo v podstate mame vsetko, okrem sukromia. Viem, ze neskor, ked financie a tak, budu stabilnejsie urcite budem trvat aby sme isli do svojho a ked priatel nebude chciet, iba sa utvrdim, ze je na nu naviazany, a asi mu to tak vyhovuje. No som tu aj ja, cize bude sa musiet neskor rozhodnut. Inaaaaaaaac mam pracu, takze toto je super. Pomalicky vsetko ide k lepsiemu hoci clovek citi ked pride domov a jeho mamka je nahodou na byte, taku nevrazivost, alebo nieco take ze tomu druhemu vadite. Clovek to citi, aj ked sa snazi komunikovat, a ten druhy len jednoslovne odpoveda. Nevadi, kaslem na to. Pokial sa situacia neustali. Hoci cloveka trosku dusevne rozladia niektore poznamky, alebo jej telefonaty v ktoru kolvek hodinu pre banalitky, prip. zariadovanie a riadenie vsetkeho vokol nas. A ked si to tak premietnem, trosku mi to fakt pride ako ziarlivost a strach ze jej beriem to co je len a len jej. Neviem no..

Rebeka12

dev,toto je vecna tema-svokra.Mna moja teraz po 26 roc.manzelstve s jej jedinacikom sokovala tvrdenim,ze synko by veril im,ako rodicom a nie mne.Mali sme na jednu udalost rozne tvrdenia,ktorych on nebol svedkom.Poviem ti,pre mna to bolo,akoby povedala,ze som pre neho hovno v trave.Inak suhlasim,co napisal mudr lant.UTEKAJ,ale len z bytu

Mudr.Lant

Teda neviem aké máte vzťahy s Tvojimi rodičmi, ale priateľovi to skús vysvetliť opakom - aké by to preňho bolo keby býval u Vašich, keby sa mu tvoj otec staral do všetkého a tak...
Neviem či pomôže porozprávanie sa, či už so svokrou alebo s priateľom, ale jediné funkčné riešenie je osamostaniť sa - aj keď to asi nebude také jednoduché vzhľadom na finančné možnosti.
Inak sa tam stále budeš cítiť ako v cudzom, či už sa svokra zmení alebo nie... (o čom ale pochybujem, ono sú už také povahy a ako sa vraví starého psa novým kúskom nenaučíš a čím bude staršia, tým bude horšia...)

smajliQa

necitala som prispevky podomnou, ale ja mam to site, takze ta uplne chapem. ale uplne...

teda nie take iste, ale velmi podobne...
z tvojho prispevku usudzujem, ze na teba velmi ziarli a chce mat syna len pre seba.
a tymto spravanim sa ta snazi len od neho odohnat. ale ak ho naozaj lubis, tak sa ho nevzdaj....

neviem ako ty, ale ja som to vsetko pritelovi povedala.
takze nech o tom vie aj ten tvoj...