pravidelnost jedla

Príspevok v téme: pravidelnost jedla
grotesqa

prosim vas nevychadza mi to presne s tym jedenim... ,,malo by sa,, jest 5 x denne.
este sa musim najprv spytat ohladom obeda, kvoli skole mi to nevychadza jest o tej 12h normalny obed ale az ked pridem domov, tj. o tej druhej (je navarene - polievka, druhe). pri spravnom stravovani ide o to aby obed bol o tej 12h alebo iba aby to bolo pravidelne, tj. ze ked budem pravidelne obedovat o 14h tak je to ok.
takze, vstavam o 6:30 a spat chodim okolo 23h. to mame ranajky, o desiatej desiata, kvazi obed, obed, o 16 dajme tomu nejaky olovrant a o 18h vecera. to je 6x, co mam vyhodit?

doubledog

zas to neber tak dogmaticky
podstatne je, aby si to mala rozlozene pocas dna
a nejedz tak casto, nechaj medzi jedlami odstup aspon 3 hodiny

dana660xz

podľa mňa je 6 jedal denne fajn, ale o šiestej posledne jedlo a ideš spať o 23:00? to nie je dobré. a ako kukám, tak máš jedlo každé 2 hodiny. vyskúšaj každé tri hodiny poposúva sa ti to.
odporúča sa jesť 3 hodiny pred spaním posledné jedlo.

grotesqa

takze nevadi ak je to 6x denne? ten obed mi tam proste nevychadza. inak jem mensie porcie, nemiesam slane sladke, cvicim, beham ale jem stale to iste. resp. obycajne veci, od rozkov, chleba aj kolac si dam az po ovocie a zeleninu. z lupienkov, zrniecok a bielych jogurtov ma natahuje.

Meretseger

Podľa mňa je to úplne v pohode stravovanie. Nevyhadzuj nič, telo by mal dostať niečo v pravidelných intervaloch, ktoré týmto dodržiavaš. Teraz neviem, či je toto tvoja jediná otázka, alebo je to v súvislosti s chudnutím... V tom prípade menšie porcie (nepíšeš, čo jedávaš) a pohyb, to je stále o tom istom...