Ako mu to vysvetlit?

Príspevok v téme: Ako mu to vysvetlit?
elenah

S priatelom sme spolu cca 4 mesiace. Je uplne super, sprava sa ku mne ako ziadny iny muz, je mi s nim fajn, myslim, ze aj opacne a sa mi zda, ze by z toho mohlo byt aj nieco vazne.
Trapi ma taky maly detail - stale sa vypytuje, ci nieco neurobil zle, ci sa na nieco hnevam, ci sa budem hnevat, ked toto a toto. Nikdy za tie 4 mesiace nenastala este situacia, ze by urobil nieco, co by nejak nastvalo, alebo nieco, kvoli comu by som sa na neho hnevala. Ak sa vyskytlo nieco, co mi nebolo po voli, tak som mu to povedala a normalne sme si to vydiskutovali a nasli spolocne riesenie a bolo to ok.
Ale on sa pozastavuje nad malickostami a stale riesi, ci mi to bude vyhovovat, ci sa nenahnevam a mne to uz pripada, ze je stale "v strehu" pri mne, aby nieco nepokaslal a z toho mam cudny pocit. Niekedy, ked sa v niecom rozhodujeme a mame rozlicne nazory, tak vzdy povie, ze teda urobime to podla mna a uz som ho parkrat musela doslova dokopat k tomu, aby sme nieco teda urobili podla neho, ze mne to nevadi, ze sa prisposobim, ze kompromis mi nerobi problem.
Aj som mu to povedala a on na to, ze s ex to mal tazke, ze jej nic nebolo dobre, co urobil a ze mu to asi ostalo z toho a ze sa boji, aby ma nestratil kvoli nejakej blbosti, kt. by urobil.

Ja teda neviem, ci mu to mam stale opakovat, ze je vsetko ok, vysvetlovat mu, ze kvoli takej malickosti (lebo niekedy su to fakt malichernosti) sa nenahnevam, alebo to nechat tak a svojim spravanim mu dokazat, ze nie som taka sekera, ako bola jeho ex :). Lebo mam z toho zvlastny pocit.

?

Magy

elenah - fakticky si dosla sama na to, co sa pytas nas a chces zrejme len utvrdit sa v tom, co mas spravny dojem. tvoj priatel ma, ak to tak nazvem, traumu z minuleho vztahu, ostala mu ta neistota, ci vsetko robi dost dobre. to sa neda zo dna na den vykorenit, na to treba veeela trpezlivosti. myslim ze ten clovek stoji za to, aby si sa vzila do ulohy prevychovavatela a opat sformovala jeho myslenie, sebaistotu, sebadoveru a sebavedomie na normalnu uroven, ktora bude hodna muza. on si to uvedomuje, ze to nie je celkom v poriadku, ale sam to zmenit nedokaze. potrebuje teba. len spolocnym usilim a pracou na tomto probleme ho mozete eliminovat. ano, pises spravne, musis mu trpezlivo vysvetlovat zakazdym, snazit sa ho usmernovat, aby sa nebal vyjadrovat svoje nazory, svoje postoje a svoje uhly pohladu ci ziadosti. casom sa zaroven aj nauci, co sa ti paci a co nie, co ti vyhovuje atd. myslim, ze lepsiu sancu len tak lahko zasa nenajdes, ako pretvorit partnera na svoj obraz a vytvorit velmi harmonicky vztah.

lentilkaaa

ja som mala presne toto...len z opacnej strany...ja som sa tiez priatela stale vypytovala...prameni to z vlastnej neistoty...moj byvaly ma doslova psychicky tyral...nikdy som v nicom nebola dobra a vsetko bolo zle co som urobila a ked to clovek dlho pocuva tak zacne tomu verit a neveri v sameho seba...ono to po case prestane...

alenka_maxova

viem si predstavit, ze prve razy ti toto spravanie urcite imponovalo, ale po case to ide na nervy snad kazdemu. Normalne si sadnite a povedz mu, ze ked bude daky problem, TY mu o tom sama povies a nemusi sa on strachovat pri vsetkom. Ze nech je pozorny, nech ti nerobi s nicim naschval, ale nech sa prehnane neboji. Ak si toto slubite, v tom pripade nezabudni byt naozaj k nemu uprimna a ak sa kvoli niecomu napriklad pochytite a on sa spyta "co sa deje", nikdy nepovedz zenske oblubene "NIC". Vzdy mu vsetko narovinu povedz a uvidis, ze nebude mat dovod pozastavovat sa nad malickostami. Lebo bude vidiet, ze ty vies aj sama otvorit pusu

petronela12

elenah, bodka Ti dobre radi. Aj ja sa priklanam k jej nazoru, ze neries,iba svojim spravanim a nekomandovanim ho môzes ubezpecit, uistit, ze vsetko je OK: Aj môj priatel bol zozaciatku takyto ale postupne to opadalo...Drzim palceky:-)

2bodka

Vsetko chce cas, z kazdeho partnera nam v zivote nieco ostava, kazdy nas trochu meni a chvilu trva, nez si zvykneme na nove spravanie. Asi zbytocne budes vysvetlovat, ze si ina ako jeho ex, ked si ju nepoznala. Nechaj na nom, nech si casom spravi nazor sam. Zrejme je este trochu v strese z predosleho vztahu, zanechalo to asi nejake stopy, ale cas vsetko vyriesi :) Povedz mu, ze ked ti nieco prekazat bude, povies mu to, takze nie je dovod, aby nad tym uvazoval sam. Rozhodne je to extrem ale ten lepsi. Predstav si, ze by si mala doma pravy opak ;) vazme si, co mame, aj ked nam to obcas lezie na nervy :)))

??!!??

hneď na začiatku ako som to čítala ma napadlo že či nemal nejakú takú v minulosti ....a nižšie sa to potvrdilo...ešte ma napadlo či z domu neám taký problém ale teda sama si si aj odpovedala má chudák blok z ejvalky . no proste sa bojí asi aby ti neublížil alebo aby si ťa nerozhádal možno tá dotyčná bola ako si uviedla fakt suka . ak to nerieš on sa to naučí alebo ho budeš ať takého že ti spraví všetko po vôli . ty musíš vedieť čo ti bude vyhovovať.