Myslíte, že sa tomuto dá veriť?

Príspevok v téme: Myslíte, že sa tomuto dá veriť?
akotoje

Našla som tu na tejto stránke jeden článok. Týka sa vraj prípravy na otehotnenie. Píše sa tam, že je možné aby sa dieťa narodilo zdravé, keď človek podstúpi očistnú kúru. Myslíte, že to môže byť pravda? Nestačí, keď budem jesť iba zdravé potraviny? Je to hlavne v druhej často toho článku. Čo si o tom myslíte vy, malo by to nejaký význam? Mám 28 rokov, nemám ešte žiadne dieťa, iba sa chystám. Neviem, či sa tým mám zdržiavať. Mala som ulceróznu kolitídu pred pár rokmi, teraz som stabilizovaná, teda nemám teraz žiadne zdravotné problémy. Ale chcela by som mať zdravé dieťa. Ak niekto z vás niečo také podstúpil tak mi prosím vás napíšte či to malo zmysel.
Tu je ten článok:

www.zdravie.sk

babulka

celý ten článok som si prečítala. vieš, bolo by to fantastické, lenže my sme národ lenivý. ja už som žiaľ vo veku, kedy tehotenstvo nehrozí, ale keby som bola mladá a bola by taká možnosť, asi by som ju využila. lebo čo dnes ľudia urobia pre zdravie svojho dieťaťa? akurát tak prestanú fajčiť, piť kávu a alkohol a možno začnú trocha športovať. ale viac veru nie. potom sa im narodí dieťa, lekár síce povie že zdravé, ale onedlho začnú všelijaké choroby: alergia, ekzémy, imunita znížená a čo ja viem čo všeličo. ak by sa tomuto dalo zabrániť, tak by to bolo predsa niečo úžasné.

Lulu2011

ono taka priprava je take placebo, pre ludi, co sa "idu snazit" ze im to pojde lahsie, s muzom sme s anijak ukazkovo nestravovali, ale je pravda, ze nefajcime, ani nepijeme alkohol, dieta sa podarilo na prvý krat a je uplne zdrave a nadherne :)

myslim, ze uplne staci robit to co predtým, pokial zena nedrgouje, alebo nie je alkoholicka, ma normalny vek na plodenie, tak nevidim dovod na nejaku specialnu pripravu, mozno by som len doplnila, ze ked uz otehotnie prve 3 mesiace je dolezite prijimat kyselinu listovu, pre zdravy vyvoj plodu

debilko

Ak ti môžem poradiť ja tak ja som prestal fajčiť a piť alkohol pol roka pred tým ako sme sa dohodli so ženou na deťoch pri oboch
a myslím, že sa to oplatilo:)

skepticka

dnes sa skor rodia deti neplanovane, dvaja ludia vhupnu do postele (alebo aj nie), urobia such-such, potom zena trnie, ci nie je v tom a ked je, tak su dve alternativy - interrupcia alebo zmierit sa s tehotenstvom. to nie je idealny start pre zdravie dietata. myslim ze to o com sa pise v clanku je skor ruzova buducnost alebo prax v nejakej vyspelejsej civilizacii. mozno sa toho raz dozijeme, ale terajsi mladi ludia nad zdravim svojich potomkov velmi nerozmyslaju. ja myslim, ze tento scenar skor plati pre neplodne pary. verim, ze ti su ochotni robit aj nemozne len aby mali dieta. ale obycajne baby si s tym halvu nelamu.

zdravičko

comu na tom neveris? je to normalne, zdrava matka skorej porodi aj zdrave dieta. a ked sa budes aj spravne stravovat je to este lepsie. len zase pozor - nedomyslaj si zase to, co tam neni napisane. lebo nikde tam neni uvedene ze ti to stopercent zabezpeci mat zdrave dieta.