som egoistka?

Príspevok v téme: som egoistka?
yikes

keď sa nedokážem odosobniť od svojho ega a reakcie a správanie ľudí posudzujem neustále podľa seba? Prečo by som urobila toto, tamto, čo asi cítim, keby som bola tá osoba, čo ma viedlo k tomu aby som urobila hento tamto. Je to čiste môj osobný problém, ale trápi ma veľmi, kedže potom si nedokážem vytvoriť objektívny obraz o rôznych situáciach.

martina0222

podla mňa je to súčasť dospievania. Každý musí byť najskôr egocentrik, aby si neskôr mohol rozšíriť obzory a možnosti. Pravdepodobne ešte len spoznávaš samu seba, snažíš sa so sebou vyrovnať, nepoznáš dokonale svoje nedostatky a prednosti a preto máš také myšlienky. Ale nie je to nič zlé... ako múdro budha povedal "keď chceš poznať vesmír, najskôr musíš poznať seba"... ak nevieš objektívne zhodnotiť situáciu a mať nadhlad, do istej mieri sa to zmení so skúsenosťami a vekom. Ale to je relatívne, po svete behá kopa ludí bez nadhľadu, niekto viac, niekto menej, to je otázka talentu. Ak ho nemáš, bue ukrytý niekde inde no... každý je iný, každý je individum výnimočné.

Maoam

to znie ako egocentrizmus, cize nie si schopna pozriet sa na vec ocami ineho cloveka, egoistka by si bola, keby si dosahovala ciele na UKOR ineho cloveka, ktory by tym utrpel ujmu v nejakej podobe