ako sa vybavuje odborna pomoc???

Príspevok v téme: ako sa vybavuje odborna pomoc???
blake

ahojte :) som bulimicka uz asi 5 rokov a konecne toho mam pokrk.. a do teraz som si myslela, ze to zvladnem sama, ale uz mi je jasne, ze sama to dotiahnem len do hrobu.
dlho som bojovala s mojou "hrdostou" , kym som si priznala, ze potrebujem pomoc, ale problem je v tom, ze netusim AKO ju ziskat..
prosim vas, aky je postup , ked chcem chodit k psychologovi? a poznate v Nitre nejakeho dobreho? za sedenia sa plati, alebo su zadarmo? potrebujem aj nejake "odporucanie" od obvodneho lekara alebo ako to cele prebieha?
ja viem, ze som ako stratene male decko v tomto, ale tieto vybavovacky su uplne najhorsie.. aj ked, najtazsie bolo rozhodnut sa, teraz sa len nenechat odradit tym, ze vlastne netusim co mam robit :D alebo za kym ist..
dakujem vam vsetkym vopred :)

malaanka

blake
už netreba žiadne odporúčacie lístky od obvodného,takže vôbec nemusíš za ním chodiť a tak sa nik nedozvie,že hľadáš odbornú pomoc.
Ako ti už radili,nájdi si odborníka a objednaj sa.
Určite vyhľadaj odb. pomoc,už si urobila prvý krok tým,že si priznala,že potrebuješ pomoc.
Držím palce.Daj vedieť,či niekde chodíš.

nestastna123

a este, ak by som mohla poradit: hladaj klinickeho psychologa, ktory robi hlbinnu terapiu. KBT nie je velmi ucinna.

nestastna123

Ahoj Blake,
cosi. Vobec nemusis chodit k obvodnemu lekarovi! Psychologovia a psychiatri su myslim jediny odbor kde nemusis mat papier od obvodnej. Prave kvoli tomu, ze ludia sa hanbia o tom hovorit.
psychologa si najdi bud cez google- psycholog Nitra, alebo skus tu na fore a myslim ze je to aj lepsie sa opytat na nejakeho dobreho. Na odporucanie je to najlepsie.Skus zalozit temu.
Staci, ze tam zavolas a objednas sa.
Myslim, ze by si mala vyhladat aj psychiatra, ten ti moze predpisat lieky, ktore mne dost pomahaju...

nazdravicko

Isto túto vedú nrodsudzuj skôr nez sama zistis aké to je. Sto krát počuť a ťaží zažiť nemôžeš porovnávať. Za to nič nedáš AK pôjdeš, iba trochu svojho času, a nie je to zavezne, nemusíš sa tam už potom nikdy vrátiť.
Do karty sa nič nepíše, to sa neboj.

blake

fuha... ja som si to vzdy predstavovala, ze proste psycholog ta vylieci a bodka :D ale teraz ked o tom rozmyslam, tak ja ani neverim na tuto "vedu" velmi a nie som typ cloveka co by niekomu cudziemu, ktoremu je suma fuk co so mnou bude, staci kym mu platia, vypravala o svojich osobnych veciach..
a to sa pise vazne do karty takto?? tak ako... to dovi dopo :D radsej to budem skusat sama..

nazdravicko

Ahoj blake,
Po prvej návšteve som tam viacej nepachla, ordinacia a aj psychologicka pôsobili na mňa ako z doby ľadovej, psycho chýbali zuby, ordinacia bola obrovská a prázdna...
Hruuuuza.

Do karty mi nič nepisala a ani by som Jej to nedovolila.
Obvodna mi do karty napísala, že som sama žiadala o doporučenku k psycho, celú tu stranu som si z karty vyhodila do koša.

U psycho musíš mat od prvého kontaktu dobrý dojem, inak sa tam nebudeš citit v bezpečí a nebudeš vedieť hovoriť úprimne...
Môj dojem.

blake

nazdravicko, dakujem za radu :)
ja ked-tak poviem mozno, ze depresie mavam :D co aj naozaj mavam, ale nehanbim sa za to tak, ako za tu bulimiu.. a to sebaposkodzovanie, to je bohuzial aj moj pripad...
a ako si dopadla? pomohol ti psycholog?

nazdravicko

Ja som obvodnej povedala, že potrebujem doporucenku k psychologovi, spýtala sa ma kvôli čomu... Povedala som, že potrebujem poradiť ako pribrat, povedala, že v poriadku a dala mi ju. K psych, som pritom išla so sebeposkodzovanim, ale to som sa hanbila povedať.
Drž sa :-)

blake

spongbobka, na nic som nenatrafila... jedine tato doktorka www.psyche-sro.sk
ale nebola som u nej ani nic.. vraj ma dost nabity program. a ak nechces platit, tak potrebujes od obvodneho papier.. najhorsie je, ze byvam na dedine.. a ked tu na obvodneho vybafnem, ze mam bulimiu.. ten doktor pozna celu rodinu a tak.. cize toto to brzdi,..
neviete, ci obvodnemu musim povedat ake konkretne psychicke mam problemy? alebo staci ze potrebujem psychologa a netreba mu vraviet ze mam ppp?