Tai chi chuan

sunnyball

...ahoj ewelin...tak čo chodíš už cvičiť...?...ja som tiež z BB a zaujímajú ma veci ohladne vnútornej harmónie...:)

wuji

ja v banskej bystrici vyucujem wujiquan, co je stara taoisticka skola z ktorej sa vyvinulo taijiquan (taichi) v Cine som stravil pat rokov... Cvicime v ZS triedy SNP20 kazdy pondelok a stvrtok od 17:30 do 19:30 . Viac nfo na www.wushu-kungfu.sk

RNG

Tai chi prispieva k odstraneni skodlivych stresov, co nas dnes doslova obklopuju, a aj ked clovek v nom nie je "intenzivne" a robi to len par hodin tyzdenne, definitivne to pomaha.
A vobec nemusis byt v tom perfektny.
Ja som teda velmi daleko od perfektnosti a zacal som to robit v 63 rokoch, len raz do tyzdna. Po vyse 2 rokoch jasne citim, ze mi hladiny stresu poklesli a mam ohybnejsie telo.
Iste keby som to robil castejsie aj vysledky by boli lepsie.

Magy

Tusim robia tai-chi aj v DO(telocvicna) Goju-ryu karate na Sitnianskej 32, v BB. Pytaj sa na Petra Krča, neviem ci tam este je, ale urcite ta navedu priamo v do.

Magy

fakticky kazdy den, postupne dojdes do fazy ked si das dychove cvicenie rano plus cviky na rozprudenie krvi, cez den podla podmienok a stresu na upokojenie, lepsie travenie a vecer pred spanim na harmonizaciu a ukludnenie.
niekto sa modli, iny cvici tai-chi ;)

Magy

tai-chi osobne doporucujem, ale treba sa tomu venovat dlho a intenzine, aby to zacalo prinasat tu vnutornu harmoniu. kazdopadne treba dobreho majstra. a to som ja mal.