Anonymita HIV testu

Príspevok v téme: Anonymita HIV testu
wallbreaker8

Dobry den, mam podozrenie na HIV. Myslim ze je zbytocne popisovat detaily a pytat sa ci to nahodou je alebo nieje TO. Jedina metoda ako TO takmer na 100% zistit je HIV test.

Pozitivny vysledok je vzhladom na okolnosti velmi velmi nepravdepodobny, ale nahoda je blbec a som technicky typ, takze co nieje na 100% tak to nefunguje vobec :D

Chcem ist na HIV test, ale chcem sa spytat ako je to s anonymitou ? Pytaju sa na meno ? Bude o tom vediet lekar ? Zaeviduje sa to niekam (meno) ak bude test pozitivny ? Bude povinne o tom informovat predchadzajuce partnerky ? Otec hovoril, ze ak niekto absolvuje HIV test (bez ohladu na vysledok) tak sa dotycny eviduje v nejakej databaze ako narkoman, je to pravda ?

wallbreaker8

Aha, tak lekarom by som to teda samozrejme oznamil, ale mne ide hlavne o to aby sa to nedozvedelo okolie. Samozrejme na sex uz mozem do konca zivota zabudnut...

elvieee

Podla mna, ak pojdes do centra pre liecbu HIV, tam je to anonymne a nieco sa zacne diat az vtedy, ak je test pozitivny. Inak, ak by test bol pozitivny, ty si POVINNY o tom informovat kazdeho jedneho lekara, ktory ta bude v buducnosti osetrovat-praktika, zubara, chirurga, hocikoho-aby sa vedel vo zvysenej miere chranit. Keby si ho neinformoval a on by sa nakazil, tak ficis do basy.