žiak ukradol učiteľke peniaze

Príspevok v téme: žiak ukradol učiteľke peniaze
nevada000000

prosím, napíšte svoj názor na to, akoby mala moja kamoška (učiteľka ZŠ) postupovať, ked jej žiak (na 99,99% vie ktorý) ukradol z kabelky peniaze, ked sa akože vypýtal na wc, kým boli vonku na ihrisku. Zobral síce len drobné (cca 5 eur), ale ide o princíp. Ako si to vybaviť s tým chlapcom, kedže dôkazy nemá, ale presne vie, že to bol on. Zatial to nechce riešiť s riaditeľom ani s rodičmi. Čo by ste robili?

xdanielax

kazdopadne, tiez zdielam nazor, ze ako pedagog by mala vediet, ako sa spravat v danej situacii.

bingham - aj ja som rada.

nevada000000

Stalo sa to dnes, takže nevie,ako zajtra zareagovať. Poprosila ma o pomoc a ja som jej poradila, aby to tak nenechala a povedala aspon tomu žiakovi, že o tom vie, lebo ked on zbada, že mu to prešlo, nabudúce jej šlohne zase niečo. Len jej neviem poradiť, či to riešiť pred triedou alebo s tým chalanom samostatne (bol to určite on, ale ked nie sú dôkazy...)

bingham

danielka...tak som rad ze si ma pochopila

nevada...tak ked zije v nahradnej rodine...tak by som to riesil s rodicmi...ved to je sila...aby niekto takto kradol

xdanielax

aha, takze ho treba brat, ze zije v normalnej rodine.
No nic, ja som sa vyjadrila ako by som to riesila. Takze tak.

nevada000000 - kamoska ma nejaky napad, ako to riesit? co si myslis ty?

xdanielax

bingham - ok, rozumiem. To ci byva v osade a ma rodicov, ktori sa o neho nezaujimaju, moze mat vplyv na to, ci a ako by sa ta situacia dala riesit.
V tom pripade, sme sa navzajom nepochopili, alebo ja som to z tej jednoduchej otazky nepochopila, ako to bolo myslene. Mala som pocit, ze ked niekto nieco ukradne, tak automaticky je tu otazka, ci je to cigan.
Ale ked je cigan, este nemusi byt z osady. Mne to vyznieva, ze to je nejaka, nazvime to, normalna skola.

No neviem, autorka temy by nam toto trochu mohla objasnit.

okrem toho, neviem ci si videl minulotyzdnovu zamenu manzeliek ale je tam krasny kontrast zivota bielych a ciganov. uplne na facku.

nevada000000

Kamoška (tá učiteľka) by to riešila, aj keby nebol cigán (čo zhodou okolností je :-) On nie je z osady, je z detského domova a žije v náhradnej rodine.

bingham

danielka...tak skusim takto...ta baba sa v teme pytala ako to ma riesit...

1, ked je to cigan (mozno z osady)...tak absolutne to nema zmysel riesit ani s nim ani s rodicmi....a keby to bol biely...tak by sa mu (mozno) dalo dohovorit...alebo sa potom porozpravat s jeho rodicmi

xdanielax

bingham - ta otazka nebola na mieste. Preco by hned mal byt cigan, ked niekto ukradol peniaze. Nam tiez kradla peniaze v skole jedna baba. a vies co bola? bola biela. a bola bulimicka. Teraz si mam myslet, ze vsetky bulimicky aby mali za co grcat kradnu?? Dalsi chalan co nam kradol peniaze na skole bol tiez biely, a doma ho tatko mlatil.. kradosi mozu mat rozne dovody a to ci je niekto zlodej farba pleti neurcuje. takze preto sa mi tvoja otazka zdala dost, povedzme, zvlastna, nakolko uvodny prispevok na mensinovu prislusnost nijako nepoukazoval.
Bol to z tvojej strany tip, na zaklade nejakych tvojich predsudkov.