pomoc

Príspevok v téme: pomoc
Slavomíra25

potrebujem pomoc. Pred nejakým časom som sa prihlásila na jednú nemenovanú stránku. po nejakom čase mi prišiel na moju emailovú schránku mail, že mám zaplatiť 75 eur za registráciu a neviem či to mám zaplatiť alebo nie? A čo sa stane ak to nezaplatím? Stalo sa to už niekomu?

roza

Toto už už bolo, písal sem jeden čo si stiahol z tých stránok báseň a tiež mu prišla faktúra, ako to dopadlo neviem.
Tak predsa im to vynáša keď neprestali. Zastrašujú ľudí a tí platia. Ale je to podvod, po právnej stránke to vraj neobstojí.
Prečítala som si že v Česku s tým niečo urobilo Združenie na ochranu spotrebiteľov. Slovenská obchodná inšpekcia naopak, dáva ruky preč a odporúča, aby sa postihnutí obrátili na súd. Kto sa bude obracať na súd ktorý by ho stál viac ako by zaplatil tým podvodníkom? Ta vidíte, naše orgány nechránia spotrebiteľov ale podvodníkov.
Na súde by títo podvodníci neuspeli. Ale to by chcelo poriadne nasrdeného človeka, čo by do toho išiel i napriek tomu že by ho to stálo viac. Ale vyhral by a bol by to precedens a začiatok konca tých netvorov.

lost

no pozeram ze gmail ma nejaky filter, ale neviem ci ma "automaticku odpoved len na 1 email"

napisal by som im, ze odstupojem od zmluvy, resp sa s nimi hral (robil z nich srandu) :)

lost

Ak len email, nastavil by som si filter, ktory by autimaticky poslal "error" spravu spat do ich srranky, tj. automaticka odpoved, moze byt
1. naschval kamuflovana ako chyba, ze uz tvoja emailovka neexistuje (mozno ta vymazu, aby im to nespamovalo :D )
2. nejaku odpoved ze "fuck off"

3. na sud to nedaju, zevraj su ludia ktorym sa uz 2 roky vyhrazaju..