Lekarka neposkytuje info o pacientovi jemu samemu

Príspevok v téme: Lekarka neposkytuje info o pacientovi jemu samemu
MB8

Dobry den,

chcem sa informovat na Vas postoj ohladne situacie oftalmologickej (ocnej) lekarky, ktora NEPOSKYTUJE informacie, o ktore si sam pacient zaziada. Ide konkretne o kontaktne sosovky, ktore som doteraz kupoval vyhradne u nej, ale s nastupom internetovych obchodov s tymto tovarom s tym KONCIM! Presne ten isty typ kontaktnych sosoviek, co u nej kupujem za 25 EUR, stoji na internete necelych 12,50 EUR! Co je presne 2x tak vysoka cena a treba mysliet aj na to, ze nich, takze sa pytam:

-ma pravo doktorka zatajovat tieto informacie? a ked som sa priamo na to spytal, dostal som odpoved \"ze ona taketo informacie neposkytuje, mam si to zistit tam, kde chcem kupovat...\"

-za toto si doktori vydobili vyssie platy? zakazal by som doktorom podnikat tymto stylom a pri opakovani zakazat vykonavat cinnost. chapem, ze kazdy z niecoho potrebuje zit, ale toto je extrem, 2x tak vysoka suma, to sa nikde inde snad ani nevyskytuje.

Samozrejme, zvazujem podanie na Urad pre dohlad nad zdr. starostlivostou, len som si chcel najprv vypocut vas nazor a skusenosti. Urcite toto nenecham len tak.
Dakujem
M.

pravdaaaaa

Veď doktori sú platení z našich daní, odvodov. My si ich platíme tak prečo by nam mali ničiť zdravie a v ničom nepomáhať. Keby sme ludia držali jednotne tak by sme neičo dosiahli, treba bojovať, prečo by doktori malu zdierať chorých najchudobnejších, ved ked ma výplatu 1500 eur tak nemusí zdierať ešte všetkých ludi, mali by nam pomáhať aj trocha, ved všetci sme študovali, aj mechanici musia spraviť auto poriadne

maricenka

preco ju nevymenis? sice je to trochu neprijemne, ale jedna sa o teba, nie o lekara. ja som to urobila a som maximalne spokojna.

hanka9

Tak-tak, spravne ovecka
ako aj Aja, annapechova, Nels atd

MB8- osobne to tak vidim, ze pri podani podnetu na lekarku budes uspesny ! Nenechaj sa nicim a nikym odrardit a bi sa osvoje prava, ktore jednoznacne mas!

0vecka

ja sa hlavne divim ako mu moze cokolvek predat bez toho aby vedel ze co to je... ja by som podal podnet na inspekciu u tej doktorky

Aja02

Je to síce stará téma, ale tiež mám pocit, že sa tu stretli nejakí frustrovaní a zakomplexovaní idioti, ktorí nevedia čítať, pretože niekoľkokrát jasne napísal, že mu nešlo o tú cenu šošoviek, ktorú platil u očnej, ale o to, že mu odmietla povedať údaje o dioptrii.

sivuska

sorry, ale je to tvoja chyba, ze si si to nezistil. Ona naozaj neurobila nic zle, dala si sice marzu 100%, no to si to nemusel predsa kupovat.

Nels

Aj keď je téma staršia, nedá mi nevyjadriť sa k tomu. Po prvé asi ste si nie veľmi pozorne prečítali o čom MB8 písal. Vy mu odpovedáte štýlom: "Veď ona nie je povinná informovať ťa o tom, kde sa dajú kúpiť lacnejšie." Pozor on vôbec nehovoril o tomto, ak som správne pochopila, tak nadával na to, že nie je ochotná povedať mu aké hodnoty na šošovky potrebuje. A po druhé, nie je to blbosť ako tu ktosi poznamenal, ja som sa s tým tiež stretla, očná mi nechcela povedať hodnoty. A áno, sú iné ako na okuliaroch.
MB8 ja som išla do optiky konkrétne eiffel optic, kde ti zdarma zmerajú zrak a navrhnú ti aj najvhodnejšie šošovky pre teba. Sú tam fakt ochotní ľudia, nie ako očná ku ktorej chodím a ja som konečne našla šošovky, ktoré mi naozaj vyhovujú a ešte sú aj lacnejšie, pretože očná mi samozrejme dala tie najdrahšie a evidentne nie až tak pohodlné. Tak držím palce, nad týmto sa už netreba pozastavovať, v našom zdravotníctve narazíš ešte na veľa neochotných ľudí.

MB8

tpch1, myslim, ze jediny ty tu budes mat maly mozocek. a ospravedlnujem sa, este par ludi s tebou (bez urazky), ale vy sa zameriavate na cast prispevku, ktora bola len mojim pohorsovanim.

to podstatne je, ze MI NECHCELA PODAT INFORMACIE PODLA KTORYCH SI TIE SOSOVKY MOZEM KUPIT INDE. to znamena dioptrie, zakrivenie... ale budis, vidim, ze sem treba nabuduce prist, ked bude chciet clovek vypocut si, aky je hlupak a nie dostat radu :)