Opuchnuté pysky

Zuuuz

Holka,
mas 15 rokov takze sa z tebqa stava dospela zena.. a dospela zena sa chova ako dospely clovek = ked ma problem ide k doktorovi.. chod hned ku gynekologovi,vyzera to na mikozu,cize kvasinkovy zapal.. to nie je ziadna hanba,ja to mam prave tiez,vznika to ked sa narusi prirodzena rozvnovaha v posve,napr. mne staci sa okupat alebo ist do sauny a hned to mam.. zalezi aku mas imunitu aj.. gynekolog si ta pozrie,ani sa ta nebude moc dotykat ked ta to boli a da ti nejake lieky,ked si este panna tak neviem ako to funguje,ale urcite sa neboj, vysetrenie neboli,len je to trosku zvlastne a neprijemne,ale vacsina z nich je uplne v pohode a dokazu ta dostat do takej nalady,ze sa tam budes vracat rada :-) urcite sa neboj,naozaj.. v 15tich uz musis ist na prvu prehliadku tak ci onak ak si chces drzat zdravie na uzde.. a co sa mamky tyka tak myslim,ze sa nemas dovod jej povedat,ze ta to tam boli a svrbi lebo taketo veci nevznikaju z nicoho za co by si mohla (chapala by som kebyze sa jej bojis povedat o prvom sexe alebo pod., ale toto mava takmer kazda zena pocas celeho zivota a vlastne clovek ani nevie preco.. uplne normalna vec).. praveze by si jej to povedat mala,aby sla s tebou ku gynekologovi a mohla ta poucit o tom co ta caka a pod.,ja som sa takto tiez 1x bala mamky a nakoniec bola rada,ze som jej to povedala,povedala,ze ked bola mladsia tiez s tym mala problem a ze rychlo podme,lebo ked sa to zanedba a nelieci tak to moze ist dalej a sposobovat zapaly vajecnikov a podobne..
Takze este raz dievca,chod za mamou,povedz jej,ze ta to tam boli a svrbi,ze si nic zle neurobila lebo je to bezne zenske ochorenie a ci by mohla ist s tebou ku gynekologovi,lebo si aj tak citala,ze v 15tich je uz potrebna prva prehliadka.. Ako hovorim,si mlada zena,tak sa tak spravaj prosim a nenchaj chorobu postupovat a neliecit lebo potom zato budes pykat este viac..
Vela stastia :-)

niki8954

ale ja sa bojím isť ku gynekologovi :(. A s mamkou nemáme taký vzťah aby sme si takto všetko hovorili. čiže neviem ani ako by som jej to povedala

eva123

A prečo by jej nemohla pomôcť jej obvodná? Myslíš, že keď má žena nejaké problémy čo sa týka intímnej oblasti tak musí ísť hneď gynekológovi?

maruska_123

a co jej pomoze jej obvodna doktorka?

pekne chod ku gynekologovi..a nie je ziadna hanba, ked to povies aj mame..taketo problemy ma obcas kazda zena

niki8954

no uvidim, keď mi to do pondelka neprejde tak asi s tým niekam pôjdem :(. A ešte jednu otázku by som chcela. Keď s tým by som šla niekde k lekárovi, však o tom nemusí mamka vedieť?

eva123

Neboj sa :) nemusíš ísť hneď gynekológovi, najprv choď svojej doktorke, keď ti to neprejde a potom uvidíš.

niki8954

Ja lieky žiadne neberiem. A k lekárovi sa bojím isť :(.. pri gynekologovi som ešte nebola a mam z toho strach :(

učka

Určite choď ku ženskej doktorke,je na to ľahká pomoc,je to aj z liekov,alebo z jedla-kvasinky.Tabletky na vkladanie Ti pomôžu.Nelieč sa sama-bude to horšie.