tiché dievča :/

Príspevok v téme: tiché dievča :/
Lucia ;)

Ahojte .. ja mám taký problém .. som strašne tiché dievča už celých 9 rokov ako som na základnej :/ . .neviem čím to je ale podľa mňa to je že nie som veľmi spoločenský typ :/ teraz v septembri idem na strednú ale nechcem tam byť ak na základnej .. nudné a tiché dievča :/ Prosím vás keby ste mi pomohli nejako vyriešiť tento problém .. bola by som vám veľmi vďačná :)

iggzik

Byt "hlucny" / extrovert / a tiez vesat vsetko vsetkym na pleca tiez nieje dobre.
Sama sa mozes "diagnostikovat" si ticha lebo:
1: strach -> bojis sa reakcii, mas s tym zatial zle zkusenosti.. tu je asi najlepsie iba to prekonat zoparkrat zakopnes ale ako sa hovori, co ta nezabije ta posilni.
2: si utlacana -> sikana, robia si z teba srandu a pod. tu to uz nieje dobre a ja ani neviem ako s tym poradit.. sam som bol co sa tykalo zakladky a strednej skor tichy a robili si zo mna srandu, (na zakladke som bol hlavaty a na strednej kuře)
3: zijes si v "myslienkovom" svete.. tam je dobre sa ich naucit ovladat na to su tiez knihy (dobra co som cital je Louise L. Hayova - miluj svoj zivot) a pod alebo ako bolo pisane meditacie. Ono moze sa stat, ze clovek sa stane "otrokom" myslienok..
4: nemas sa o com s ludmi bavit, myslis si, ze vsetko je banalne a podobne - najdi si daky konicek a skus si najst kamaratku s kt. sa tomu mozete spolu venovat, alebo daky kruzok a pod.
5. v tejto "pokrocilej" civilizacii je tych zaujmov, informaci, nazorov a podobne neurekom, co veci a vztahy hodne iba ztazuje, vytvara hekticke a stresove okolie co nieje dobre, no s tym si hold nepomozeme x(
..

ludia maju tendenciu sklamat. nerob si tiez dake iluzie a nestavaj ludi na pedestale.

Vzdy je lepsie mat iba par dobrych kamaratov/ky ako vela "vlaznych" vztahov bo to sa velmi lahko a rychlo rozprchne co tiez nieje dobre na psychyku.

ano vs. nie
kazdy sa radime do jednej z tychto skupin, bud na vela veci nevieme povedat ano alebo opak. ak si taka, ze vela veci odmietas tak to nieje tiez dobre. skus niekedy aj ked sa ti chce povedat nie povedat ano a aj to dodrzat, predsa je lepsie mat skusenosti a nieco v tom zivote robit ako iba "prezivat" a nechat si zivot ubehnut.

v prvom rade sa nauc lubit samu seba a byt so sebou spokojna. pozri sa do zrkadla usmej sa na seba, povedz si daco pekne a podobne take veci tiez pomahaju

drzim palceky, a prajem vela zdaru, usmevov a dobrej naladicky ;)

veves

nuz a co. aj ja som sakra v spolocnosti bola ticha. a na strednej sa to nezmenilo. nehovorim ked nechcem. a povazovali ma kvoli tomu za mudru:D triedna ma spravila predsedkynou triedy, dokonca som bola zastupcom ziakov:D lebo som vraj vazna, mlkva, uvedomela, kludna a seriozna. ked niekto nieco nevedel isiel za mnou, vzdy som trepla prve co ma napadlo a zvycajne to bolo spravne ale fakt som netusila zvacsa co po mne stale chcu:)

Chartel

pozri ked sme boli v skole prirode som chcel vyhrat vsetky ceny na konci sa dostavali diplomy , vyhral som 8/10 jedno som nevyhral lebo podvadzali pri behu a nikto to nevidem (skratky) !!
a dalsia cena bola za najposlusnejsieho ziaka, jedna baba to vyhrala , bola uplne ticha nikdy som ju nepocul rozpravat :D
nikdy nic nerobila a vyhrala to tak to ber pozitivne raz sa ti to v zivote vyplati :D
A vsetci si spomenu na to tiche dievca.
Na chvilu. Potom dojde nejaka prsata holka co vytrca vsetko co ma a na teba znova zabudnu. Aspon ta aj ucitelia menej vyvolavaju :D

deviatačka

Awouj.Zhodou okolností aj ja sa volám Lucia, aj ja mám 15 rokov a aj ja mám ísť teraz v septembri na strednú.O mne taktiež všetci hovoria, že som tiché dievča.Pozri možno to bude znieť ako kravina, ale je to pravda.Vieš ja nemám pocit, že som naozaj taká tichá, problém je v tom, že nedokážem toľko ľuďom dôverovať.Ja sa dokážem porozprávať a dosť :) s ľuďmi, ktorým d§verujem, ale hold s niektorými si nemám čo povedať a preto si to o mne myslia.A taktiež to chcem na strednej zmeniť.Držím palce :)

Marekos

ja osobne som tiez v spolocnosti radsej ticho, a to z toho dovodu nechcem si kazdeho pustat ku sebe a tak sa nehram na nic a som sa sebou. Lebo vacsinou ti co rozpravaju sa snazia zaujat a milujem reci typu co som robil v minulosti, co budem v budocnosti a take plytke reci ze o dva mesiace bude mat auto blablalbla. Lepsie mlcat jak nasilu od veci rozpravat

Magy

Lucia, byt tichy este zdaleka neznamena byt horsi. a nie je to problem. prave naopak. v dnesnej ukricanej a hlucnej dobe je to skor rarita a vynimka. prosim nepozeraj sa na vacsinu, to nie je znamka kvality cloveka, ak sa budes snazit byt taka, ako vsetci ostatni.
bud sama sebou, maj sa rada (boze vies kolko inych bab ma uz len s tymto problem?), uzivaj si zivot a vsetko tak, ako to chces a citis sama a nesnaz sa byt ina, nez si. co by ti pomohlo, kkeby si sa pretvarovala, hrala na nieco alebo niekoho, kym nie si?
s tym, co napisala eva123 sa da len suhlasit. byt sam sebou (aj ked byt iny ako vacsina) je lepsie, ako byt nepodarena imitacia vacsiny!
mozem ta uistit, ze aj taki ludia ako ty, vedia byt stastni. a ako!!

renushik

najlepšie je začať to trénoivať, keď si doma v kľude, nemusíš to robiť nejako veľmi dlho, ale dôležitá je pravidelnosť... keď si dáš do googla napr. plný jógový dych tak ti najde všeličo, ja som napríklad postupovala podľa tohoto www.tetakaterina.cz , v meditácií ti zase môže pomôcť knižka od Fontanu Meditácia ako na to (samozrejme tých knižiek je viac, tuším aj nejaký Slovák napísal o meditácii knižku, ale čo by si ma zabil, tak si nespomeniem na názov), keď sa ale dostaneš do samotného stresu, tak skús akokeby lokalizovať miesto kde sa tvorí úzkosť (pri srdci a na žalúdku) a skús tam viesť svoj dych, a "predychavaj" miesto, pomaly si predstavuj ako sa tá úzkosť v tebe rozplýva... postupne to začne byť čoraz lepšie a lepšie, len to chce neustálu prácu na sebe, ľudský mozog a myseľ je jedna veĺká neznáma a ľudia sa zabúdajú o tieto veci starať, ale podľa mňa by to mala byť bežná súčasť psychohygieny... a mne ešte pomohlo, keď som sa so svojimi pocitmi z sf mohla niekomu zveriť... skús sa vyrozprávať niekomu blízkemu, o ktorom si myslíš, že by to pochopil..

renushik

a nemohla by si hodit tuna nejaky link na tie dychove cvicenia, tie vazne tak vedia pomoct? lebo ked s au mna dostavi stres z tych socialnych situacii tak fakt, si neviem predstavit,ze nejake dychove cvicenie mi dokaze tak pomoct, a tie vnutorne myslienkove pochody ako si ich zablokovala, alebo ako si ich jednoducho povedane vedela vypnut?

renushik

kirel: to je práve ten prípad, keď klasická medicína láme palicu nad pacientom, vtedy človek nastupuje na cestu sebaliečenia a zisťovania, akým iným alternatívnym spôsobom by sa mohol vyliečiť... tak veru, antidepresíva môžu pomôcť, hlavne keď sa to v mozgu zle vytvárajú tie serotoníny a debiliny (RNG, a ostaní zdravotní machri... prepačte za moju terminológiu :D, som bohapustý laik v tomto), ale stále sa podľa mňa nemení to hlavné podľa mňa, určité naučené vzorce správania a reagovania organizmu na stres a podobne, ja som sa k tomuto dostala náhodou, hľadala som recepty proti nespavosti, a ktosi na nete radil toto, tak som to začala robiť a vedľajšie účinky bolo aj pomaličké miznutie sf, tak som sa začala tomu tak vážnejšie venovať, a som v tomto dôsledná... netvrdím, že je to všeliek, ale mne to pomohlo zo situácie, o ktorej som si myslela, že je neriešiteľná... (keďže sf som tiež mala dlhé roky)