Pár milých slov

Príspevok v téme: Pár milých slov
nelekarka

Práve som sa vrátila z prehliadky u lekára. Mením zamestnanie a musela som absolvovať vyšetrenie ako každý z nás v takejto situácii. Nedokážem opísať slovami, aká som znechutená. K lekárom nechodím už niekoľko rokov a už som aj zabudla na ich obvyklé a typické správanie. Tá povýšenosť, nervozita, neúčasť, netrpezlivosť! Bože, čím sme sa previnili, že ich tak veľmi otravujeme!
Nedá mi nespomenúť si dnes na moju skvelú terapeutku pani Albertovú, ktorá si pre mňa vždy našla pár milých slov, dokonca si ich nájde aj teraz, po rokoch, keď si už len občas vymeníme pár mailov a už k nej ani nechodím.
Prečo môže ísť študovať medicínu aj človek, ktorého táto profesia vôbec nebaví? Veď to je utrpenie pre neho aj pre nás, pacientov, liečiť sa u takého ignoranta. Je naozaj taký problém správať sa k ľuďom milo, zvlášť k chorým, ktorí majú dosť problémov sami so sebou? Nie je aj to súčasť terapie?

arman

Podla mna kazdy rozumny lekar s tym musi prastit... to co sa deje v pozadi, o com nemate ani paru... by ste len vyplestili oci, ako to chodi s peniazmi v medicine. :-)

asitak

zvolila si trocha nevhodne prirovnanie. ak si chodila k albertovej, tak to je fenomen, ju nemozes porovnavat s klasickymi lekarmi. dokonca ani so sukromnymi lekarmi alebo sukromnymi liecitelmi. to co pre teba robila alebo robi albertova pre teba nebude robit nikto. skus zrovnavat normalnych lekarov. najdu sa medzi nimi lepsi aj horsi.

henyy

ja zijem v zahranici- v rakusku a tu som sa chvalabohu stretla len s dobrymi lekarmi - a nie sukromnymi :) podanie ruky je samozrejmost. u zubarky- kym inekcia zaberala sme s lekarkou pokecali, obvodacka a gynekolog si tiez velmi mily..:)

Larin

Netreba hneď všetkých hádzať do jedného vreca. Ja mám napr. úžasného zubára, chodila som ku skvelej kožnej, ktorá so mnou vždy hodila reč, ako ide život a pod...Skvelí odborníci, milí a ústretoví.
Bohužiaľ, takých lekárov je čím ďalej, tým menej.
Tiež môžem pridať jeden príklad zo zahraničia. Mladý zubár, v mikine namiesto plášťa, zapnuté rádio, počas vyšetrenia rozpráva vtipy (aj keď to sa mi zdá blbé, lebo pacient by sa nemal smiať :), keď skončí, tak vám potrasie rukou a pogratuluje, ako statočne ste sa držali, na záver sa vám ON SÁM poďakuje a zaželá pekný deň.
Samozrejme, išlo o súkromného zubára, takže si uvedomoval význam milého prístupu k pacientom.
Je smutné, že na Slovensku sa však človek častokrát nedočká takého prístupu ani od súkromníkov, nie to ešte od ostatných lekárov.

Meretseger

Voltaire má perfektné, trefné citáty, milujem ich:) Hľadali ste si niekto iného lekára? Ja by som tiež trpela u tej diabetologičky, ale na*rala ma tak, že som povedala adios, idem inam!

arman

"Lekári sú ľudia, ktorí predpisujú lieky, o ktorých vedia málo, na choroby, o ktorých vedia ešte menej, ľuďom, o ktorých stave nevedia vôbec nič."
Voltaire

J111

Ja chodim k jednej psychiatricke a ta vecne nestiha. Naberie si toho tolko na rohy a potom ma vybavi za tri minutky. Posledne som jej zaplatil desat eur a takisto ma vybavila za tri minuty, lebo na chodbe cakali dalsi zufalci. O psychoterapii nemoze byt ani reci. Mal by som ju vymenit, ale ona ma uz pozna a vie, ze nechcem prist o invalidny dochodok. Tak neviem. A ta jej terapia:DDD Da mi lieky a cau:D