štátny psychológ

Príspevok v téme: štátny psychológ
Juro___

Zdravím,

Možno to nie je originálna téma, ale chcel by som štátneho terapeuta (aby mi ho hradila poisťovňa), ale nechcem do toho zaťahovať obvoďáka.

V podstate mi skoro nič nie je... pred 5.rokmi som mal prechodnú psychotickú poruchu a roky už ani nemusím chodiť ku psychiatrovi, lebo mi hovorí, že mi vôbec nič nie je.

Ale z tej doby si pamätám všetky zážitky (psychotické ako napríklad: ako na mňa volá dievča o pomoc, ako plače atď...). Ale aj normálne ako prechádzam uličkou medzi ľuďmi, ktorý sa na plno rehocú až sa chytajú za bruchá, lebo niekto im vykecal, že mi niečo bolo a oni si domýšlali (vymýšlali si blbosti, čo obkukali z telky a hlavne sa predbiehali, kto vymyslí niečo vtipnejšie). Keď som bol mánický, tak som bol dosť nadržaný a všetkým som prebaloval baby, takže si na mne zgustávajú doteraz (práde im vtipné robiť zo mňa sráča).

V podstate som o tom 5.rokov nemal s kým rozprávať, nikto nechcel... rodičia všetkých z dedinky nainfikovali predtstavou, že sa majú tváriť, že nikto ani nevie o tom, aže mi vtedy šibalo (aby ma to "psychicky nezaťažovalo", tak som ako izolovaný od okolitého sveta. A 5.rokov sa nemám s kým porozprávať.

Chcem psychológa, ale neviem, či mám nato vôbec nárok. V podstate nemám žiadne depresie, ani nič psychotické...

VTomi

Predtým boli k dispozícii "štátne" CPPS - Centrum poradensko-psychologických služieb, ktoré fungovalo v okresných mestách. Skús na kuknúť na ich webovú stránku www.cpps.sk či ešte fungujú, v akej forme a kde. Štátni psychológovia v súčasnosti ale fungujú pri Úradoch práce, sociálnych vecí a rodiny a keď si písal, že momentálne bývaš v BA, tak určite vyhľadaj Ústredie práce, soc. vecí a rodiny na Špitálskej č. 8

Juro___

Mimochodom, Sasanka... psychotici sú tí posledný, kto by sa nemal s kým porozprávať (tí čo počujú hlasy). ja sa sťažujem na opak

Juro___

Vďaka za reakcie

Sasanka, keď som napísal, že nemám psychotické stavy, tak si z toho mohla pochopiť, že nemávam psychotické stavy, čiže žiadne hlasy ani nič podobné (myslím, že som to napísal po Slovensky).

inga2

ja chodim sukromnej psychologičke a cez poistovnu a nemala som ani žiadne odporučanie ,ked som k nej prišla.
vyber si kam chces ist,zavolaj a spytaj sa jednoducho .lebo zrejme je to individualne.

sasanka111

dnes je vacsina psychologov sukromnych. ti, ktori ostali v nemocniciach a robia cez poistovnu sa velmi nepretrhnu kvoli obycajnemu pacientovi. budes tam chodit roky a vysledok ziadny. a ked pises, ze si mal psychozu, to je dusevne ochorenie a ak aj teraz mavas nejake take stavy, ze pocujes hlasy a pod, to znamena, ze si v tom stale. mozno by to chcelo skor sukromneho psychiatra, lebo statny si na teba potrebny cas nenajde. ten ma plnu cakaren a na kazdeho ma par minut.
najst ovsem dobreho psychologa alebo psychiatra je vobec velmi zlozite. maju vela pacientov a na nikoho cas.