Prenosnosť herpesu

Príspevok v téme: Prenosnosť herpesu
Namor_

Dobrý deň,

niekoľkoráz do roka sa mi robí na ústach herpes - ako napríklad teraz, celá horná pera mi opuchla. To ešte nejak prežijem, no potrebujem vedieť - môže sa mi preniesť aj na genitálie, napríklad ak sa ho dotknem napr pri natieraní, neumyjem si ruky a potom skočím na malú?

Dakujem

RNG

Herpesove virusy su v celom tele,takze nehovorime o prenasani v ramci tela, HSV 1 ma az 98 % stredoeuropanov v tele cely zivot a pri oslabeni tela sa objavia, obvykle na pere, ale aj vselikde inde, obcas aj na genitaliach, a tiez vyvolavaju zapaly a lezie sliznic a napadaju myelinove obaly nervov.
HSV 2 , tzv genitalny herpes ma tiez dnes uz vyse 25% ludi, a pri oslabenej imunite sa casto objavi na genitaliach, ale aj inde v tele, a je tiez dovodom na zapaly nervov a poskodenia sliznic. A to mozu oba robit bez toho, ze by sa navonok nejak viditelne prejavili.
Preto radim kazdemu si aktivne zvysovat viralnu imunitu. Pricom to pomaha aj proti mnohym inym virusom ktore dnes v tele permanentne nosime(VZV, CMV, EBV, a plno druhov HPV...)

muchacc

Herpes - virus herpesu je vysoko prenosna virusova infekcia.
Najinfekcnejsie su mokvave pluzgiere.

Pouzivaj L-Lyzin a vyhybaj sa L-Argininu (je napr. aj v cokoladach).