Vnutromaternicove teliesko

Kosatk

Mne zas pride na smiech ako niekto nemoze povazovat za vrazdu ked uz zabil svoje malilinke babo. To je jedno ze malo 0,04 mm proste oplodnene vajičko je už nový život.

mama Eva

Milé žienky,

píšete o tom, že užívanie hormonálnej antikoncepcie má negatívny vplyv na Vaše zdravie - a máte pravdu (vrátane ďalších skutočností). Vnútromaternicové teliesko je možno šetrnejšie, ale napriek tomu vo Vašom tele vykonáva neprirodzenú činnosť. Po prvé, nepatrí do ženského tela a po druhé oddeľuje oplodnené vajíčko, teda ľudský zárodok, od tela matky. Toto nie je prirodzené pre zdravé telo. Následky sa skôr či neskôr ukážu - fyzické aj psychické.

Mám pre Vás ponuku - takú, aby ste boli spokojné aj Vy ženy aj Vaši muži. Prečo týrať ženské telo antikoncepciou rôzneho druhu, keď sa o antikoncepciu môžete podeliť? Malo by to byť 50:50. Nech aj chlapi čosi obetujú. Ale zároveň, nech si môžete vychutnať intímne chvíle so svojím partnerom bez obáv z neplánovaného rodičovstva - alebo naopak - vychutnať si intímne chvíle s cieleným otehotnením. Potom sa dá počítať s tým, že naše manželské vzťahy budú pevnejšie a budeme po svojich manželoch (a oni po svojich manželkách) viac túžiť a viac si ich vážiť.
Teda tá ponuka je tu:
www.forumzivota.sk

sarah2

Ahoj
ja mam tiez presne toto teliesko co pise Lea CU 375 a mam ho uz druhykrat. Mam ho aj napriek tomu ze som nikdy nerodila, mala som cisarsky rez. Som stastna, ze sa aspon nemusim uz dopovat vobec ziadnymi hormonmi, kt poskodzuju organy a bohvieco vsetko a s ktorymi som kedysi tiez otehotnela. Takze tak ku bezpecnosti inych antikoncepcii. Zaplatila som za vsetko 70 eur na pet rokov. Tiez som chvilu rozmyslala nad mirenou, ale ja nestojim o to byt bez menstruacie, mozno to nie je nebezpecne, ale mne to nepride prirodzene a pri tomto teliesku mam menstruaciu tak 3 dni. Takychto reci ako pise Bella, som sa nacitala az az. Co sa mna tyka, oplodnene vajicko ktore ma asi 0,04 mm nepovazujem za vrazdu alebo potrat ziveho organizmu. To je na smiech.

bella12

Vnútromaternicové teliesko nezaručuje, že k otehotneniu nedôjde, naopak je preukázané, že aj s telieskom dochádza k oplodneniu, a to opakovane. V momente splynutia vajíčka so spermiou vzniká nový život, v tomto okamihu začína osobná história každého jedného z nás. Oplodnené vajíčko má kompletnú genetickú informáciu od otca aj matky a asi 30 hodín od oplodnenia začína proces jeho delenia na menšie bunky. Na štvrtý deň od oplodnenia vstupuje vajíčko do maternice a na šiesty sa začína proces jeho implantácie do výstelky maternice.

Ak má žena zavedené vnútromaternicové teliesko, toto zabráni implantácii oplodneného vajíčka vo výstelke maternice. Oplodnené vajíčko tak po vyčerpaní vlastných zdrojov výživy hynie a žena sa ani nedozvie, že bola tehotná a potratila.

"Vnútromaternicové teliesko funguje ako meč, ktorý oddeľuje maličkú ľudskú existenciu od zdroja pokrmu v maternici. Je to strašná smrť, pretože človek zomiera od hladu v miestnosti plnej jedla." Dr. Adaševič, gynekológ, ktorý vykonal okolo 50 000 potratov

Lea02

Ahoj, ja mám už po 2.krát nehormonalny, klasický s meďou- Multiload CU 375. Pred cca piatimi rokmi stál okolo tisíc skk, teraz to bude okolo 35 eur, plus poplatok u dr. za zavedenie. Nemala som počas celej doby žiadny problém a dám si ho určite znovu. Pred zavedením sa robí vyšetrenie, potom si dohodneš s dr. termín- ku koncu menštruácie, napíše recept, vyzdvihneš si teliesko v lekárni. Zavedenie je mierne nepríjemné, vtedy prvý krát ma to zaskočilo, pocítiš pichnutie, ale potom je to už o.k. Myslím, že to stojí za tých 5 rokov, pokiaľ sa teda nevyskytnú nejaké komplikácie. Je to individuálne, ťažko dopredu povedať ako bude telo reagovať, ja osobne som spokojná.