Biela tekutina pri stlačení prsníkov + priberanie na váhe

Príspevok v téme: Biela tekutina pri stlačení prsníkov + priberanie na váhe
katuusss

Dobrý deň. Chcela by som Vás poprosiť o Váš názor.... Už asi pol roka sledujem, že občas pri stlačení prsníkov mi z nich vyjde trošku bielej tekutiny (niekedy ako mlieko, niekedy ako biela voda)...neviem, či to s tým súvisí, ale okrem toho som v tomto čase pribrala 12 kg napriek tomu, že sa stravujem zdravo, v malých množstvách a mám dostatok pohybu..... predvčerom som bola u mojej gyn. a tá mi povedala, že to je normálne, že tá tekutina má zostať v prsníkoch....ale na internete som čítala, že môže ísť o poruchu hormónov, čo môže spôsobiť neplodnosť...... preto sa bojím....myslíte, že je to normálne alebo mám to nejako riešiť? priamo na endokrinológii alebo niekde inde? potrebujem na tú endokrinológiu alebo iné oddelenie nejaké odporúčanie od gyn. alebo obvodnej lekárky alebo nie??? Ďakujem Vám za rady

queen980

Akože stáva sa to aj mne a to mám 15. Nikde som s tým nebola, ale napr. ráno, keď sa zobudím mám na pyžame dva mokré kruhy. A neviem čo s tým mám robiť :)

majkdk

ja mam zafixovane, ze zdravej zene, ktora nekoji by nemalo z bradaviek nic vytekat. vtedy to signalizuje rakovinu. to som niekde zacula, neber to teda az tak vazne, ale asi by som isla ku inej gynekologicke.

alenka_maxova

RNG, chcela by som sa opytat, spominas vo svojej teme wild yam. Kamaratka mi akurat spominala, ze ho uziva uz asi pol roka, ale ze sa jej neskutocne naliali prsia. Ma ich momentalne velke, ovisnute, boli ju z nich chrbat a podla nej vyzeraju strasne. Mysli si, ze to mohol sposobit prave wild yam. Co myslis ty? Ak ho prestane uzivat, zmensia sa jej o cosi?

katuusss

pod zdravou stravou som myslela, že nie extrémne diéty, ani vynechávanie nejakých jedál,....jem tak, že veľa zeleniny, ovocia, ale aj mäso, ryby, obmedzujem sladké a vyprážané jedlá.... jem menšie porcie, 5x denne....tak nemám pocit, že by mi chýbali vitamíny a minerály

RNG

Mliecne zlazy su aktivovane pri zvysenej hladine hormonu prolaktinu. Vtedy sa podstatne znizi aj pravdepodobnost otehotnenia.
Na znizenie hladiny prolaktinu pomaha brat potravinovy doplnok obsahujuci prirodny hormonalny polotovar, Diosgenin.
Zdroje diosgeninu su najma mexicky divoky yam a senovka grecka
Davka yamu, standardizovaneho na obsah 10% Diosgeninu je okolo 2 gramov denne

Ak ked sa ako zdravo stravujes, su niektore latky, ktorych nedostavame v strave dost, a preto sa ich oplati doplnovat, opakujem do nekonecna:
selen, jod, zinok , vitaminy C,E a D-3, rybacie/krill. calamarin oleje alebo ich povodny zdroj riasy,brat hodne mikrovlaknin a abcas si nasadit probiotika.
Najma jod je vyslovene deficitny, lebo nas on oberaju coraz viac flouru, chloru a bromu v nasej potrave, vode a prostredi.
A stare odporucane denne davky, 150 mikrogramov jodu su uz davno dokladnym vyskumom lekarov co sa s tym zaoberali oznacene ako absolutne nedostatocne, zialbohu lekarska komunita a zdravotny monopol sa spiatocnicky krcovite drzia tych davno zastaralych odporucenych dennych davok z roku 1948, ktore velmi surne potrebuju byt podla novsich vyskumov a praxe zmenene.
Nalo jodu v tele=znizena funkcia stitnej zlazy a ine hormonalne poruchy,kde je jod tak isto nevyhnutne potrebny, tiez zhorsena vyroba cistiacich enzymov vedu k hromade zdravotnych problemov, postupne.