Psychologicka Nitra

Amadea

cx600 : a čo si myslíš, že by ti v tom mohlo pomôcť aby si o sebe vedel rozprávať?.. čo k tomu potrebuješ? :)

Amadea

Ahoj Matox, vnímam, že sa toho náročného v tvojom živote naozaj udialo dosť v poslednej dobe a isto je to neľahké niesť. Je skvelé, že máš takú super priateľku, ktorá ťa ľúbi a chce v tom byť s tebou a byť ti oporou a zároveň aj rozumiem tomu,že ju nechceš veľmi zaťažovať niečím, čo sa deje dlhšie a nepoznáš na to riešenie.

Čo si už skúsil spraviť na to, aby sa tá situácia/ vzťah, s bratom zlepšil?

Matox

Ahojte potrebujem radu ako možno čo najlepšie sa vysporiadať zo situáciou ktorá v mojom živote nastala .... ani neviem kde začať ale asi takto Bol som veľmi šťastný človek ktorý bol spokojný a vďačný za všetko a pozitívny až kým sa v mojom živote neodohralo pár zlomových momentov dosť v malom časovom slede .... priznávam niektoré som si zvolil vedome sám iné som nevedel ovplivniť takže ... skončil som strednú zdravotnú školu čo je na chalana dosť zvláštne ale chcel som to a podarilo sa po maturite som začal pracovať za 3 roky som skúsil dve pracoviská pretože na jednom to bolo platovo veľmi slabé po odrátaní cestovného mi ostalo cca 236e tak som to zmenil na prácu na oddelení kde som si po niečo vyše dvoch rokoch povedal že prebaľovať plienky celý život a dvýhať ľudí asi nebude práca ktorá sa dá vykonávať celý život aj keď mať stáli príjem bolo fajn ......naši sa rozviedli otec nečakane umrel a mne vznikol nárok na syrotské... a tak som si povedal že bolo by fajn skúsiť školu .... našiel som si priateľku do školy ma prijali spravil som si voditský skratka začalo sa mi výrazne dariť povedal som si je mi super ....lenže medzi časom sa stalo to že na jednej akcii som sa trošku viacej opil zobudil som sa vedľa cudzej osoby mal som z toho vyčitky že ak sa dačo stalo bolo to odomňa veľmi nefér voči priateľke tak som sa hneď aj priznal a ona bola taká veľkorisá že mi odpustila a povedala že mi odpúšťa ale do školy som nastúpil veľmi zdeptaný lebo som sa nepriznal hneď... školu mám v hlavnom meste čo už len samo o sebe ako pre chlapca z malého mestečka bola dosť výrazná zmena a záťažová situácia .... po tomto všetkom som ostal veľmi utiahnutý nenadviazal som v škole skoro žiadne kontakty v kolektíve sa veľmi neviem zapojiť do komunikácie... doma žijem z dvoma bratmi ktorý ma len podceňujú nadávajú mi mama sa odsťahovala a druhý krát vydala a aj keď sa výdavame už to nieje tak ako pred tým neviem či je to pre to že vedia čo som vykonal v stave opitosti ale brat sa vrátil zo zahraničia a od vtedy sa ku mne správa odporne a ja to dosť ťaško znášam ..... priaťeľka o tomto všetkom vie ja ju už nechcem po tomto všetkom zaťažovať našími bratskými nezhodami lebo má toho dosť v škole je v bakalárskom ročníku ale povedala že aj napriek všetkému ma ľúbi a ak aj v škole mi to vnepôjde chce so mnou ostať čo je pre mňa veľmi potešujúce len neviem ako sa zbavyť tej bratovej nenávysti a podceňovania a každodeného ponižovania ked som doma z intráku .... jednoducho potrebujem radu ako sa s týmto všetkým čo najlepšie vysporiadať lebo si dosť neverím či a ako to budem dalej zvládať ... Ďakujem za radu a podporu .....

zewa

:) ved aj na to su psychologovia, aby si vedel vyjadrit, co citis. Je fayn. budete sa bezne rozpravat a popritom pridete na vela veci, na ktorych sa da pracovat ;)

cx600

zewa: Tak ale nejde o to, že by som sa nevedel objednať. Ide o to, že ja neviem o sebe rozprávať, sám neviem, čo poriadne cítim. Teda viem, ale neviem ako to celé vyjadriť.

zewa

cx600 k Pisarovej sa naozaj nemusis bat ist. Len pokial jej nezavolas, tak ti nemoze pomoct lebo o tebe nevie. Staci jeden telefonat, kratky. Povies meno a ze mas psychicke problemy alebo partnerske, povie ti nejaky datum, ci ti vyhovuje a este sa spyta, ci ta posiela lekar a telefonat skonci. Potom to uz vsetko pojde samo ;)

cx600

Evu Pisárovú aj mne veľa ľudí odporúčalo, o tom hovoria aj komentáre na tomto webe: www.lekar.sk Len už viac ako rok sa tam neviem odhodlať, pretože ešte nikdy pred tým som u psychologičky nebol :/