Alkohol v tehotentsve - riziko?

Príspevok v téme: Alkohol v tehotentsve - riziko?
dobra

Ahojte, som v 26 tyzdni tehotenstva ale stale ma trapi jedna vec.Prvy mesiac po oplodneni som este nevedela ze som tehotna a pila som povedzme nadmerne alkohol.Akonahle som zistila ze som v tom,tak som ho samozejme uplne vylucila.A teraz stale myslim nato ci to neuskodilo neako babatku.Ale citala som, ze babatko zacina byt vyzivovane matkou az od neakeho 3.tyzdna. Je to pravda ?Chcem vediet ze sa nemam coho obavat.
Dakujem za odpoved.

ika211

Ked ti to pomoze, tak mam dvoch synov, pri prvom som bola presne ako ty na oslave a opili sme sa do nemoty, ani som nevedela, ze som v tom, potom som uz nepila a je uplne v poriadku, pri druhom synovi som si dala alkohol kedykolvek pocas tehotenstva, nie ze som chlastala, ale proste ani som nejako nerobila z toho vedu, aj pivko aj vinko aj poldeci obcas na oslave a tiez je uplne v poriadku, nebudem tu rozoberat nejako nasledky alkoholu na dietati, lebo moj nazor je, ze ak neslopes ako duha denno denne, tak mensie davky alkoholu skodlive nie su, ber to tak, ze niekedy nasi predkovia pili vino ako vodu a nikto sa tym nezaoberal, dnes je v tehotenstve zakazovane vsetko, co je podla mna blud, aj kavu som pila aj dve salky denne...vobec sa neboj.

dobra

No ja ku doktorke chodim pravidelne, a nepovedala som jej to (radsej).Ale vsetky testy co som absolvovala aj vsetky ultrazvuky boli v poriadku.Takze snad je to ok.Ale chcem mat len akusi istotu..

Jessi_1111

Keď som otvárala túto tému, myslela som, že si jedna z mamičiek, čo je v 6. mesiaci a strebe jak vôl!
Potešila som sa, keď je to takto. Ak si ho vylúčila, neviem ti povedať, či to nemá vplyv na bábätko. Ale vtedy sa plod ešte len rozvíja. Ale vieš, čo by si urobila dobre? Keby si išla k lekárovi, pretože len ten ti to povie. My tu môžeme len hádať.
Ja ti držím palce, aby to nemalo žiaden vplyv na tvoje bábenko.