choroby prejavené na nechtoch

ella hop

možno mi tiež poradíte...syn ma zdeformované nechty na rukách.ma na nich ryhy a vlnky. ale nie všetky nechty su take. na kožnom nam dalamastičky a nič nepomaha. skuste poradiť niečo, čo by som mohla vyskušať . syn ma 15 rokov .trva to už asi 4 roky.

ahojkiahojki

ja mam taky problem v skole mi kamaratka s celej sily skocila na nohu a teraz mam pod nechtom ako keby modrinu......ako keby zrazenina a potom o 2 tyzdne neskor mi s toho zacala tect krva a zacalo s ato vyprazdnovat .. ale nech mi ako keby odtial odpadal... prosim poradte mi co mam robit prosim

lienk@

Ak máš na nechtoch biele škvrny (leukonychia), môže to mať za následok viac vecí: horúčkovité ochorenia, chudokrvnosť, hormonálne zmeny, poruchy ľadvín alebo pečene. Môžu byť tiež spôsobené silným tlakom alebo úderom, neodbornou manikúrou či poranením koreňa nechtu. Skús sa obrátiť na nejakú manikérku. Keď to človek nevidí, ťažko sa Ti radí.

lauraa

nasla som to: www.absolutlook.sk a daj si vyhladat slovo: "brazdicky" to ta rovno hodi k tym moznym porucham... a mali sme pravdu obe, biele fliaciky mozu znamenat nedostatok zinku alebo vapnika... ;o)

lauraa

no neviem... ja som pocula, ze biele fliaciky na nechtoch znamenaju nedostatok vapnika...
no a potom vlnky na nechtoch - vodorovne znamenaju nedostatok vody myslim a pozdlzne ciarky choru pecen? neviem, nie som si ista velmi... skus pohladat na nete niekde...