Mama alkoholička

Príspevok v téme: Mama alkoholička
chrumka5

Neviem už ako ďalej, rady, ktoré by pomohli nedostanem, lebo nič nepomáha, potrebujem sa len vyrozprávať.

Nenavidím svoju matku. Brat mal včera 17 rokov a miesto toho, aby šla a niečim ho prekvapila - či mu čosi kúpila alebo upiekla blbý koláč, šla ráno s kamarátkami na huby a dovalila sa poobede ožratá. Pred pol rokom na moje meniny bolo to isté, ale boli to len meniny. V našom byte sa nedá žiť, je tu neskutočný neporiadok, s ktorým sa nedá bojovať. Keď som bola víkend sama, tak som niekoľko hodín upratovala kuchyňu (malá bytovková kuchynka), dala ju ako tak do poriadku. Na ďalší deň tam bol neporiadok naspäť. Niekoľko hodín som pratala na chodbe a netrvalo ani pár dní a bolo všetko naspäť. Vyhádzala som 5 igelitiek starých topánok, lebo sa cez chodbu nedá ani prejsť kvôli nim, ale buď sa záhadne vrátia alebo sa kúpia nové. Namiesto kvalitného jedla sa na ňom šetrí a kupuje sa alkohol. Bývam na východnom slovensku a nezamestnanosť je tu šialená, chcem veľmi odísť, ale bez práce sa to nedá (chodím len na absolventskú prax). A aj keby som ju mala, tak nemám to srdce opustiť brata. Otec tiež pije, no nie v takom množstve a s mamou si nevie rady. Je opäť nezamestnaná, mala dobrú prácu, ale nafúkala. Čím ďalej tým menej času som doma, už tu ani nespím, len jednu-dve noci v týždni.

Hnusí sa mi s ňou žiť, hnusí sa mi celá, to ako sa správa, aká je sebecká, ako ju zaujímajú len svoje sprosté alkoholické kamarátky a krčma. Na liečenie nepôjde, lebo ona "nie je" alkoholička.

misenka2

Katka nechodis sem? Mne moja matka znicila zivot, doslovne.. Kvoli nej sa mi zacali uzkosti a PP. Odkedy si pamatam neznasala ma, nikdy ma nepohladkala, otca som nemala zatajila ho. Nikdy mi nepovedala peknou variantou mojho krstneho mena. Vlacila ma po ozranoch ktori ma ohmatavali a chceli znasilnit. Nenavidim ju a chcem aby skapala. Ked sa pozeram ake vztahy maju moje kamaratky s rodicmi zavidim a ziarlim mna nikto neobjal nikto mi nepomohol a preto som tam kde som, chudobna chudera s psychickymi problemami a traumami. Niekedy nevladzem zit..

Iba Katka

vždy bola labilnejšia, popôrodné depresie, depresie samotné bez nejakého vážneho dôvodu, hoci pre ňu bolo všetko vážny dôvod. Dnes? pije pretože sa na ňu všetci hnevajú, že pije

MultiLevel

Iba Katka, bohuzial nepomozes jej, ale to vies aj sama. Nema zmysel ju o niecom presviedcat. A viem si zivo predstavit ako dopadne. Mame v rodine alkoholika, ktory pije cely svoj zivot. Teraz ma vyse 70, zazrak, ze este zije...len sedi a cumi do blba. Moj dedko. Kazdemu rozprava ako ho babka tyra, ako mu neda jest, ako ho vsetci biju...a ludia na dedine mu veria samozrejme :) Pritom to nie je pravda. Ja zijem uplne mimo, ale ked pridem po dlhom case domov a vidim ako len sedi, tara nezmyselne vety, vyzera ako totalna ludska troska...Uz mi je to jedno - vybral si sam. Kym som zila na SR, snazili sme sa mu vsetci pomoct. Dokonca bol chvilu ochotny sa dat liecit, ale ked tam mal nastupit siel sa opit. Pravidelne prepije cely svoj dochodok, starka nema z coho platit ucty. Keby sme jej neprispievali, tak su uz davno na ulici. On sa len presuva z jednej miestnosti na druhu, strasne skaredo pozera na ostatnych, psychicky ich tyra, atd atd...
Svoj zivot uz dako dozije. Presne tak, ako aj tvoja mama. Mozno sa raz spamata, mozno raz tak padne na dno, ze jej to otvori oci...Ktovie
Ty len utekaj, ak mozes. A to iste nech urobi tvoj brat.
Mam este jednu otazku. Vies preco mama pije? Nas dedo pije preto, lebo v detstve pili jeho rodicia a on naozaj nesmierne trpel ako maly...Nejdem to tu vsetko pisat, ale tie veci, ktore nam rozpraval, fuu... :( Zazil moc moc zleho a skrz toho je teraz taky aky je. Ak by si vedela pricinu maminho pitia, mozno by si ju trosku aj chapala...Samozrejme, nebolo by to ospravedlnenie pre jej alkoholizmus, ale clovek ziska trosku iny pohlad na veci, ak o nich vie viac...

mima128

poznam, viem o com hovoris, mam nieco podobne doma, s par rozdielmi.ja som sa naozaj snazila jej pomoct ale ked niekto nechce... uz som rezignovala. byvame pod jednou strechou ale pre mna neexistuje. verim ze sa mi do roka uz podari osamostatnit...a v buducnosti nechcem s nou mat ziadny kontakt, nezelam si aby bola na mojej promocii, svadbe, stykala sa s mojim detmi ak nejake budu. beriem to tak ze si sama zvolila svoju cestu...ja som si tiez zvolila...takze treba mysliet na seba a len na ludi ktori za to stoja.

Iba Katka

Ale nic sa nevyriesilo. Nie je riesenie to ze s bratom odchadzame. Na liecenie nepojde, nechce. Stazuje sa, ze malo som doma. Mam 23, nebudem kvoli nej doma naveky v dvojizbovom byte. Som dospelá a musim sa osamostatnit. A naco mam byt doma? Aby som riesila to ako sa na nu susedia stazuju? Ako sa dovali ozrata? Aky je po nej smrad?

kerlaaa

Katka,som rada ze sa to vyriesilo.Lebo s tazkym alkoholikom sa neda pohnut.Ja mam takeho otca,davali sme ho na liecenie co bolo tazke,musel suhlasit no poslali ho domov ze mu neni pomoci ze nespolupracuje.Vsetci lekari pisu do sprav ze :Zbavit ho svojpravnosti.Starame sa onho no uz sme rezignovali.Brat mu zobral obciansky,lebo narobil dlzoby.Teraz ho vydeluje.Mamu uz nemame.

fero1111111

ale pekny nick si mala pred tym :D ze chrumka asi si jedla chrumky pritom

viem dobre ako sa citis unas v rodine nebol alkoholizmus ani nic podobne bolo nieco ine ale to tu rozoberat nechcem a viem ako ti je ... drzim palce nech to zvladnete a je smutne co robi maminka a preco vlastne tak pije ??? je nejaky dovod ????? liecenia a tak nic nepomohlo?

Iba Katka

Píšem po roku a pol. Píšem už zo svojho pravého účtu, pred tým som sa tu strašne hanbila za to, čo sa deje. Hanbím sa aj teraz, ale nemá zmysel sa schovávať za iné nicky.

Za rok a pol sa situácia rapídne zhoršila. Rátam dni do septembra, kedy brat odíde na výšku. Už sa nevrátime.

Hanbím sa. Musím sa hanbiť za to, čo moja mama stvára. Vidia to susedia, celá ulica. Väčšinou nie je schopná dôjsť domov, spí v bráne na schodoch a pod. Musí sa hanbiť za ňu aj babka, ktorá žije vo vedľajšej bráne, chudera. Nechce už ju nikdy ani vidieť.

Mama už nepopiera že je alkoholička. Ona je už zmierená s tým, že sa jedného dňa uchlasce k smrti a je jej to jedno. Postupne ju začínajú všetci nenávidieť, vrátane mňa. Neváži si čo má. Má deti, čo sa brutálne snažia, ja študujem a súčasne pracujem na plný úväzok. Mladosť mi tým skončila, kamarátky behajú po diskotékach a ja po noci pracujem a cez deň chodím na skúšky. Môj brat má nadpriemerné IQ, vyznamenania na vysvedčeniach, perspektívu ísť na skvelú výšku napríklad do Brna či Prahy, kde aj podáva prihlášky.

A ona sa radšej uchlasce na smrť.

Byť závislý na alkohole je podľa mňa to najhoršie. Áno, všetky choroby sú zlé. Ale taký človek s rakovinou si aspoň váži čo má a chce tráviť čas so svojími blízkymi a neubližuje im tak, ako alkoholik. Nemusia sa za neho tak hanbiť.

Pije. Pije každý deň, z práce ide do krčmy, keď ma voľno ide do krčmy. Stýka sa s odpornými ľuďmi. Hnusí sa mi.

Kto to nezažil nevie aké to je. Vedieť od 20tky, že jeho vlastná matka, ktorá je vždy len jedna, nikdy nebude môcť vidieť vnúčatá, že nebude môcť ísť na moju vlastnú svadbu aj keby sa jej dožila. Dožila sa bratovej stužkovej a ožrala sa tam.

Takže ak sa v puberte na vašich rodičov hneváte, že sú prísni, že vám dajú zaracha, či chcú aby ste sa viac venovali škole. Budte radi.

simísimí

phoe, mám 2 starších bratov ktorý ked sa opýtajú jej že prečo kričíš ona na to len že oni jjej do života rozprávať nebudú a pod. ale ničí tým seba aj svoje deti tak neviem prečo to robí, a pracuje ako kuchárka a teraz si velmi popálila nohua do práce sa už viac nechce vrátiť hovorí :( lenže ak sa tam nevráti s jedným platom celú rodinu neuživíme a ako je to u vás?