Vyčítal mi, že som ich neobslúžila

Príspevok v téme: Vyčítal mi, že som ich neobslúžila
mamnervy

Moj priatel mal vcera brigadu, nikto mi nepovedal, ze susedia pridu vecer o 10,keby mi povedali, tak nieco nachystam, ale jasne, ze ma zobudili a nechcela som sa tam ist promenadovat pred cudzich rozospata a chystat im. Mal tam na to mamu a mohol to urobit aj sam, kedze je doma, ked vie ulievat, tam preco nieco aj nenachysta?? Ako pustil sa do mna, ze preco som neprisla! Nie som ani jeho zena, ani tam nebyvam s nim, hanbim sa s nimi aj ranajkovat a nieto este cudzim susedom chystat nieco, aby ma tam okukovali(viete aki su ludia) Aky mate na toto nazor? Bol v prace on, alebo ja?

Sejla

no ludia, teda musím povedať, že NEZNÁŠAM neohlásené návštevy. Jasné, sú ľudia, ktorí môžu prísť kedykoľvek, najbližší priatelia v probléme, lenže tí vždy majú toľko rešpektu, že sa dopredu ohlásia, ak je to možné. Aj keď sú ľudia, pre ktorých je to nepochopitelné a viem, že ani im by nevadilo, keby som ich prepadla len tak, asi by boli aj dokonca radi, ale NIKDY im to neurobím, vždy sa dopredu dohodnem, lebo nerobím druhým to, čo nechcem, aby druhí robili mne. Je to moja pevná zásada, som organizovaný človek, ktorému záleží na jeho súkromí. Zdá sa, že každý to pochopil, okrem môjho strýka s rodinou! Akože som teraz ubytovaná na návšteve u babky no a dnes ráno niekto vyklopáva, zrazu mi niekto vtrhne do kúpelne a to môj strýko, ktorého som nevidela asi 3 roky, pýtajúc sa, kde sme všetci. S nepríjemným tónom som povedala, že nie sme doma. Keď po sprche o 10 minút volali, tak som ich pustila dnu, ale pohostenie odo mňa bolo minimálne. Ospravedlnila som sa, že sa musím naraňajkovať a vypiť kávu, pričom podľa môjho výrazu asi pochopili, kde spravili chybu. Práve odyšli, ja som zmeškla stretnutie s otcom a masáž!

Leela333

Dokelu toto ma vie rozčúliť. Že by ma ešte ohovorili, že som bola zlá hostiteľka, keď sa mi natrepú do bytu v noci a neohlásene. Takým ľuďom by som ani dvere neotvorila. Nehovorím, ak by šlo o kamošku/kamoša, čo sa potrebuje vyrozprávať alebo pomôcť - v tom prípade som tu pre nich nonstop. Ale ľudia, čo by ma ohovárali, že som bola nevrlá, lebo nemám zrovna náladu na návštevy môžu ísť otravovať niekoho iného. Prečo byť nasilu zdvorilý k niekomu takému?

milli11

A kebyze som mala rano vstavat o 5 do roboty a o 10 vecer ma zobudia, ze behaj okolo hosti, stacil by len moj nastvany pohlad a mozno by aj sama navsteva odisla. Alebo urob to iste ty im, o 11. vecer chod ku nim, na navstevu a vyber si hlavne den, ked oni musia rano vstavat do roboty, ja som tak pri jednych znamych urobila a odvtedy mam pokoj, uz sa vzdy, aj den, aj tyzden dopredu prihlasia, ked chcu ist na navstevu.

milli11

Mojej rodinnej znamej tak zvykol nosit navstevy jej manzel. :(((

On mal pohyblivu smenu, takze do prace mohol ist kedy chcel. Ona vsak vstavala vzdy skoro rano, cca o 5. hod. Proste prisiel aj s kamaratmi o alebo po polnoci, ked ona a aj deti uz spali, ju zobudil, nech ich ponukne. Manzel este sa chvilu bavil s kamosmi a za par minut siel spat a vykaslal sa na to, ze v dome su este jeho kamosi. A tak jeho manzelka cakala, kedy sa navstevnici uracia zodvihnut a odist domov, lebo vyhodit navstevu je neslusne. Zvycajne odchadzali po 2 hodinach. :((( Ale tieto pripady sa stali uz davno, dotycni mali vtedy okolo 30 rokov a dnes uz maju 70. Aj tie navstevy uz prestali.

Zaujimalo by ma, ako vy beriete neohlasene navstevy? Ja mam z nich strasne nervy. Bud poviem, ze prave musim ist do mesta, ze nemam na nich cas alebo aj ked ich pozvem dalej, som cely cas taka nabrusena, ze len na mna zazeraju a potom ma dalej ohovoria, aka som bola neprijemna hostitelka. Ale ved dali mi na vyber? Uz sa i aj stalo, ze spim po nocnej a zavola mi dotycny clovek, ze o 5 minut som u teba a ja, rozospata, neucesana, neumyta, neoblecena, (nastastie sa malokedy malujem, to by ma nacisto slahlo), neviem, co mam za tych 5 min. robit skor, aby som vyzerala ako clovek, ked pride ten host. :(((

struhadlo

No ak by mi prišla návšteva z Indociny tak vstanem, ale že si o druhej dovlecie kamošov aby sa nacapali, uz to samo o sebe je neslušné. Ked si takto dovliekol neohlasene návštevu tak si ju mal aj obsluzit, veď neni postihnutý či áno? Ženy nerobte zo seba handry, trochu ucty voči sebe. Metrowa, že to tebe tak vyhovuje, tvoja vec, ked budete mať deti a bude ti tam v noci stale vláčiť návštevy, ozvi sa, či si stale ochotná sa im venovať.

Leela333

Jednoducho môj postoj k tomuto je taký, že len preto, že som žena, neznamená to, že automaticky som dobrá len na upratovanie, varenie a rodenie detí. A navyše je to dosť neférové usporiadanie.
Navyše sa mi nezdá normálne, aby som obskakovala hostí, len preto, že prespávam občas u priateľa. Ak by som tam bývala - prosím. Ale aj to by som kašľala na nejakú neohlásenú návštevu hoci aj večer nieto o druhej ráno. To inak považujem za dosť neslušné takto sa k niekomu nacápať.
Samozrejme nepoviem umyť trebárs uňho riad alebo niečo podobné, aby sme si rozumeli. Ale obsluhovať nejakých jeho susedov či koho to tam mamnervy mala, to teda nie.

Metrowaa

Leela333: Ja obhajovať chlapov nebudem, ale nevidíš to trochu jednostranne??? Obskakovať chlapov, ako keby oni pre nás nič nerobili... Sú od prírody dané veci, ktoré sú staré ako ľudstvo samo a dnešná spoločnosť sa ich snaží meniť. Sú záležitosti o ktoré sa má postarať chlap a sú záležitosti, o ktoré sa má postarať žena, tak to bolo, je a bude, nikto tu nevraví o neustálom obskakovaní, ale uznaj, že sú chlapi, ktorí si nevedia ani rožky maslom natrieť, ale vedia si robiť svoju chlapskú robotu a tak sa to má vzájomne dopĺňať, ono je všetko o ľuďoch a komunikácii. Sú veci s ktorými si ja ako žena poradiť neviem alebo potrebujeme pomoc a od toho tu mám svojho chlapa (snažím sa vyhýbať nejakej prílišnej emancipácii, nech si každý robí to svoje). Keď sa niekto stretne so svojim synovcom po piatich rokoch po ťažkých rodinných udalostiach a vidím že mu na tom stretnutí záleží, tak ano, som ochotná prijať takúto návštevu aj o druhej v noci s tým že ma niekto vytiahne z postele, ale do toho ty nevidíš a nepoznáš okolnosti, takže to neriešme.
Sejla:Ešte to tak :-). Samozrejme ja som tiež pracujúca a chápem to, tiež chcem mať svoj kľud, ale predpokladám že slečna nie je s priateľom mesiac ani dva aby nevedela s kým chodí. Nie vždy platí pravidlo že protiklady sa priťahujú, to je ale na nich, ako si veci zariadia, tu jej s tým nikto nepomôže, ak hej budem len rada.

Lulu2011

Sejla - ze? taky pohlad z druhej strany, som teraz hladna komu zavolam :)) minule nejakeho trapka to tiez napadlo a o jednej mi zazvonil mobil, vypinam ked idem spat, akurat to zobudilo vsetkych ach jo

Sejla

lost ja si to ani neviem predstaviť, že niekoho mám za takého pandrláka, že si k nemu chodím, kedy sa mi zachce, napríklad keď som hladná, alebo mi došlo víno :D

lost

To som fakt zvedavy, ci obsluhuje navstevu o 02 v noci napr ked musi vstavat o 05 rano, a ist do prace, bez meskania a cely den byt 100% fit..

v sobotu to nie je problem ... ale "hocikedy" tak tak benevolentnych kamosov by som aj ja chcel :D