Rozsirujuce sa pluzgiery na tvari

Príspevok v téme: Rozsirujuce sa pluzgiery na tvari
Filipee

Dobry vecer, potrebujem poradit. Asi dva tyzdne dozadu sa zacali vytvarat mne aj mojej priatelke na tvari pluzgiere. Najprv to zacina malou vyrazkou, ktora sa zvacsuje a po dvoch dnoch niekedy aj skor sa odlupi koza z toho a zacne to mokvat. Zacalo to jednou ale postupne sa nam obom to rozsiruje a skoro kazdy treti den pribudne dalsia. Skusali sme to natierat mastickou hydrocortisone 1% ale trosku ju to ususi ale koza sa nasledne zase odlupi a je to tam kde to bolo. Vobec to nechce ustupit. Prosim poradte. Mam to odfotene tak v pripade, ze by sa nasla dobra dusa, ktora by chcela pomoct mozem to poslat foto emailom. Vopred dakujem za poradenstvo..

Filipee

Dakujem velmi pekne za radu velmi nam to pomohlo.Mali ste pravdu, po precitani a porovnani priznakov nam vyslo, ze to je impetigo. Dnes bezime ku koznej..

llek

Nejde nahodou o impetigo - ked to mate obaja, na tvari a stale to pribuda. Impetigo je kozna infekcia, najcastejsie sposobena streptokokmi a je to velmi nakazlive. Sup sup ku koznej a to co najskor. Mozno je to nieco ine, ale treba vylucit impetigo conatgiosa