Som zavisly?

weird_

alhokolik asi nie si. vela ludi pije takto relaxacne pivo/alkohol (vazne vam to chuti???)

nejak pausalne vymedzit, ze x krat do tyznda x poharov piva = alkoholizmus, je podla mna hlupost.

ked ti alkohol chyba, ze to musis mat, ze si z toho cely nesvoj, nevies bez chlastu existovat, minul by si aj posledne prachy len aby si sa napil, proste sa ten alkohol dostava do centra tvojho zivota na ukor vsetkeho ostatneho/nych...tak je to problem.

skor sa mi zda a mozno ti to rodicia len menej taktne chceli naznacit: ze nerobis nic zmysluplne (okrem prace). mas konicky? nieco comu sa venujes? ako travis volny cas inak nez na pive?

DzanaFX

torkan možno to prehnali, ale pozri...pivom to všetko začína, hovorím z vlastnej skúsenosti, ani moja mama nemala potrebu, pozri ako skončila...Načo chodiť denne posedieť s kamošmi do krčmy a strácať tam čas? Venuj sa radšej žene...Nie je správne, aby si tam vysedával každý večer, naozaj...To je moj názor, na alkoholizmus to ešte nevidím, ale ak to takto pôjde ďalej...? Keby si nerobil v zahraničí? Bol by si na tom pive denne...Celý mesiac...takže asi tak...

torkan

takze pokial vypijem 3piva je ako ked fajciar vyfajci 20 cigariet ? nikomu s tym neublizujem, nikoho neobmedzujem, neruca sa mi ani vztah a ani pracovne ma to neobtazuje, nejako to neriesim ako alkoholizmus, ani ma to nejako nezbavuje zodpovednosti, niesom agresivny a ani problemovy? aj napriek tomu sa mam zamysliet, ze som zavisly? chcel som len odpoved na to ci som zavisly alebo nie..potrebu ho mat dene nemam, keby ano nepisem sem do fora ale si to uvedomujem..len mam pocit ze rodicia to az dost prehanaju...

torkan

no skor je to ze ma moja matka a otec nazvali alkoholikom ... pracujem ako opatrovatel v zahranici dva tzyzdne doma a dvy som prec .ked som prec v praci nepijem co je logicke..ked som doma staviam dom pracujem kazdy den na dome a samozrejme kazdy den po praci vybehneme so svokrom a chlapmi na 3az 5 piv ale nieje to pravidelne take mnozstvo..skor menej..tvrdy alkohol nemiesame ..ked sa vratim domov tak na mna hned utocia ze som bol zase v krcme a ze naco tam chodim ze som na tom zavisli dokonca ma mama uz aj vyhodila z domu tak byvam u svokrovcoch neviem ci som urobil chybu ja alebo je tpo och skrat ..trapi ma to ale moji rodicia neznesu alkohol nakolko otec v mladosti vela pil (prudke spravanie s Agresiou).

DzanaFX

Mal by si si zobrať z otca ponaučenie a nepiť. Môj otec aj mama začali pivom a obaja sú alkoholici...3-5 pív je dosť. Raz mi prof. v škole povedal, že pivo 2x do týždňa je alkoholizmus...Asi je to prehnané, choď s nimi raz do týždňa, ak Ti to nechýba - to pivo. Ak Ti to pivo chýba, tak sa zamysli..:-)

DzanaFX

Mohol si tu rovno zverejniť, koľko piješ, kedy piješ, prečo piješ a čo piješ...Hneď by Ti tu všetci poradili :-) Tak prečo hľadáš jednotlivca?