Moze z bulimie vzniknut krátkozrakost?

princess24

Ahoj tiez trpim bulimiou uz 9 rokov, ked som s nou zacala,tak je pravda ze zrak sa mi zhorsil, no netusim, ci to ma nejaky suvis s tou bulimiou. Ale moze byt, kedze clovek trpiaci touto poruchov ma nizky prijem vitaminov. Ja beriem vselijake vitaminove doplnky aby som sa ako tak dala dokopy, kedze mam casto oslabenu imunitu.

henka33

no ja sa skor prejedam..obcas vyvratim, ale hrabe mi z toho riadne uz :(..som dost pribrala...aj vysoka som, ale ja som bola vzdy vyssia ako rovesnici...teraz som uz moc nevyrastla v tych 16, to je blbost, ved to vidim...ale krátkozrakost je spojena z rastom do vysky, nie do sirky..tak som z toho jelen, je mi z toho uzko...a co s tym robim? zase som do toho spadla...

xx_yy

asi tak,mne odmalicka hovorili stari rodicia aby som jedla vela mrkvy a budem dobre vidiet.. tak jedla som ju,a stale ju jem..ale uz nie preto aby sa mi nahodou zlepsil zrak .. lebo viem,ze jedna mrkva denne mi nepomoze s dioptriami 2,75 a 3,50 :-))

henka33

896 : najprv si nieco precitaj o kratkozrakosti predtym nez sa ides niekomu posmievat...nie je to kvoli tomu ze by clovek jedol malo mrkvy !! nema to nic spolocne s vitaminami ale tvarom oka...a jedenie mrkvy je stary prezitok, ktory hovoria iba stare babky.

xx_yy

zatial s nou bojujem,sama.. su to len 3 tyzden zatial :) ..
nosim kontaktne sosovky,ale vecer si ich vyberam a mam okuliare:) ..
ja som to mala dedicne.. :) v mojej rodine je dost ludi co nosi okuliare..tak bohuzial :) .. ale uz som si za tych 12 rokov zvykla.. :)

henka33

tiez som citala o tom, ze pricinou vzniku krátkozrakosti je dedicnost a ked dieta rychlo vyrastie do vysky - cize rastovy hormon...ja som trpela bulimiou pol roka..skor by som to nazvala zachvatove prejedanie - moc som nevracala..koli rodinnym problemom...a po pol roku sa mi zhorsil zrak...nechapem preco a chcela by som to nejak vyliecit..zastavit aspon...v rodine nikto nenosi okuliare, ani som nevyrastla, to je blbost..skor pribrala :D a s namahanim oci pri pc, alebo uceni...to u mna nehrozi :D tak naozaj ma to trapi.. :/ xx_yy a nosis okuliare alebo cocky? bulimia sa ti nevratila, zatial ok? :-)

xx_yy

ja nosím okuliare od malička, som krátkozraká od svojich 5 rokov.Momentálne mám 17 rokov, a stále sa to horší, krátkozrakosť sa zhoršuje do 18-20 rokov života. Tiež som trpela bulimiou - cca. pol roka.. teraz "abstinujem" 3 tyzdne:)