Cím nahradit chlieb?

Príspevok v téme: Cím nahradit chlieb?
gucciok85

Ahojte.
Chcela by som s niecim nahradit chceba. Chcem to uplne vylucit z jedalnicka z viacerych dovodov. Nema niekto typ s cim to nahradit?
-do roboty teraz beriem len chleby-celozrnne,tam na obedy nechodim,maju stale maso, nechcem ani polystirenove chleby ,ani maces,ani knackebrot,do roboty co by som navarila nemozem nosit lebo sa to pokazi- robim na 12-ky.
A prosim Vas mi nepiste, preco chcem nahradit chleba ved je to zdrave bla bla.
Chcem nejaky dobry typ

RNG

Nuz tych zrnin je velmi vela, co neobsahuju lepok.Aj inych semien,, nie prave obilnin.
Na Slovensku sa pestuje nepatrne malo, pohanky, este aj v jaterniciach bola nahradena ryzou a jacmennymi krupami, hoci pohanka je podstatne pre nas zdravsia
en.wikipedia.org
Priamo chlieb sa z nej sice neda piect, ale akesi placky ano.
Dufam, ze ju na Slovensko dovazaju aspon z Polska alebo Ukrainy a Ruska, kde sa jej pestuje o hodne viac.

cucoryedka

Ja by som skúsila na tvojom mieste knäckebroty. Tie sú úplne ideálnou náhradou. Môžeš si ich aj zapekať, hocičo. Ja jedávam tie, keď mám zo seba zlý pocit :D Alebo si rob hrianky z celozrnného chleba, pre mňa je taká finta, jednoducho tie jedna - dve hrianky ma zasýtia viac ako rovnaké množstvo čerstvého pečiva a nemám z neho nafúknute brucho :)

arman

RNG, este si zabudol na jednu z najzdravsich muk - pohankovu. :-)

A Kissme... ver tomu, ze kukurica je ovela vacsia "superpotravina", nez soja. ;-)

RNG

Soja obsahuje niektore latky, ktore nam nerobia dobre, najma hormonalne nahrazky(fytohormony) co vykolaja nas hormonalny system.

RNG

Bezlepkove su kukurica, ryza, mala reakcia je aj na ovos, definitivne bezlepkove su quinoa a chia(salba , salvia hispanica) atd. Takze vyber je dost velky, clovej nemusi vobec jest psenicne, razne ani jacmenne produkty.
A muky sa daju robit aj zo strukovin, napr cicer, fazula, sosovica, hrach...

dasky

Ja som tiež vylúčila zo svojho jedálnička biele pečivo i celozrnné zo zdravotných dôvodov. Nahradila som to ryžovými chlebíkmi (" polystyrén ") ktoré s maslom, šunkou, zeleninou majú super chuť. Pri najhoršom kupujem špaldové bagety.

KissMe

Tiez chcem vylucit psenicnu muku. Neda sa nahradit sojovou ? Je ovela zdravsia, neobsahuje lepok, len ci sa z nej da upiect domaci chlieb (?) to by som rada vedela... ;)

gucciok85

AdamKrt- ano aj kvoli kvasniciam a psenici, v chlebe, kvasok som uz skusala, chlieb bol iny, ale trubu mam zlu na pecenie chleba, a mam aj pekarnicku ,ale stratila sa mi lopatka z toho :D, takze musim zohnat lopatku. Keby som mala dobru trubu tak by som piekla kvaskovy chleba, ale zial nemozem. Ale dobre si poradil. dik.
:) :) :)-rozky nejedavam.