Šošovky namiesto okuliarov

Nela41

Nemusíš chodiť do MT kontaktológov je vždy aj viac v meste :) a ano potrebuješ špeciálne zmeranie očí na šošovky. Ja mám napríklad okuliare dioptrie 2,5 a šošovky 4,5 tak si zober aký je to obrovský rozdiel

andyii

Teda takto: Ja mam recept na okuliare, kde su dioptrie cylindre, osi, zakrivenia...vsetko mozne :) Len som nevedel, či tento recept možno aplikovať aj na šošovky :)

andyii

Byvam pri KE, nemám problém zájsť ani do MT, študujem v BA a idem na erasmus do Viedne, takže o miesto či mesto veľmi neide :)Takže máš recept priamo na šošovky, že? Ja som si myslel že ked tam už su tie dioptrie, mozem si kupit aj sosovky :)

Nela41

Mne to robí očný a v každej očnej optike u nás v MT merajú aj toto, tak neviem kde bývaš ale dá sa nájsť na nete kľudne kde to kto robí. Napíš kontaktológ tvoje mesto a nájde ti to čosi :)

andyii

Ten kontaktolog nie je zamestnancom aspon niektorých očných optík? Alebo by som mal ísť naspäť k mojej očnej?

andyii

Myslim aj to, ale samozrejme aj to, či mám na nich Vôbec nárok. či to nie je niečo ako liečivo z lekárne, na ktoré potrebujem presný recept :)

Nela41

Nie dioptrie sa môžu líšiť (mne sa líšia o dosť). Musíš ísť ku kontaktológovi, ktorý ti zmeria dioptrie, zakrivenie a iné potrebné veci.