Špeciálna pedagogika

Príspevok v téme: Špeciálna pedagogika
Anna.K

Dobrý večer, som tretiačka na gymnáziu a už pomaly nás profesori pripravujú na maturitu :) Ja sa chystám maturovať z geografie,občianky, slovenčiny a nemčiny. Ešte nie som ale pevne rozhodnutá na akú školu pôjdem, veľmi som chcela ísť na masmédialnu komunikáciu,ale nejak z toho zišlo, a teraz ma prezmenu napadla pedagogická fakulta, len ešte sa rozhodujem.. Napadla ma aj špeciálna pedagogika, nevie náhodou aké sú tam prijímacie skúšky? s deťmi to celkom viem, tak možno by som nemala problém sa venovať aj chhoručkým detičkám :-)..tak, snáď mi dáte nejaké typy .. :)

Fyzis

Ahojte - sipocka.wix.com - pre tých čo uvažujete nad logopédiou - vznikla stránka pre uchádzačov na logopédiu a študentov logopédie (táto časť je zaheslovaná). Sú tu všetky informácie ktoré potrebujete vedieť - v prípade otázok sa môžte pýtať tam. Veľa šťastia :-)

ffffff

Ahojte chcela by som sa spýtať či na pedagogike sluchovo postihnutých je nutné ovládať posunkovú reč už ked sa hlásite na daný odbor?

Mišička__M

Ahojte chcela by som sa opýtať či niekto nevie pretoze akurat sa učim na príjmacie­­ skúšky na špeciálnu pedagogiku do Prešova :) aj na nete su take otazky a aj take CD som si kupila či mi stači sa len z toho CD učiť či len z tamad budu tie otazky na skuskach­­ alebo aj ine :)Vopred Ďakujem za odpoveď :)

mirka55

Ked sa tu spomina aj ta logopedia chcela by som si tam dat prihlasku a nevie mi niekto priblizit ci sa tam hlasi vela ludi aka je sanca....

cherryR

Vidím, že ide o starší príspevok, ale nevadí, pridám nové informácie. Na špeciálnu pedagogiku sa prijímačky robia len v odbore špeciálna pedagogika sluchovo postihnutých. V ostatných odboroch (pedagogika zrakovo postihnutých, mentálne a ťažko zdravotne postihnutých, špeciálnopedagogické poradenstvo) prijímačky nie sú. V odbore ŠP sluchovo postihnutých sa robí len talentová prijímacia skúška...a vyzerá to asi tak, že prídeš pred 3-člennú komisiu a len sa rozprávate..pýtajú sa či si sa stretla s postihnutými ľudmi, ak áno ako si s nimi komunikovala, aký máš vzťah k takým ľuďom, potom sa pýtajú aké si myslíš že budeš mať predmety, či si si prečítala nejakú knihu o tej problematike no a posledné je, že ti ukazuje posunky a len ich opakuješ, aby posúdili pohyb prstov a rýchlosť a ako presne dokážeš opakovať.
Logopédia je samostatný odbor, jediný spojený bc. a mgr. stupeň, prijímačky sú talentovky a podľa toho či ich spravíš tak ešte písomné. Na talentovkách sa znovu len rozprávaš s komisiou, dajú vysvetliť nejaké príslovie alebo porekadlo a potom nejaké artikulačné cvičenie (napr. široký úsmev, našpúliť pery, dotknúť sa jazykom horných zubov,...) a to cvičenie zopakuješ niekoľko krát..a písomné sú testy zo všeobecného prehľadu, biológie človeka, vetný rozbor a diktát, cudzí jazyk, a verbálny test

lionesssssss

pa d. ty máš celovo dosť veľké medzery v takom bežnom všeobecnom prehľade, aspon čo som si zatiaľ všimla

vieš na diaľku diagnostikovať paranoidnú schizofréniu, ale netušíš čo je špeciálna pedagogika, zaujímavé

OpticalMouse

špecialna pedagogika nie je o utierani zadkov, ex pana d. si zrejme zmýlila profesiu a zameranie.
je to učiteľstvo - je to dobre platené, ale to sa musíš spýtať takých, kt. to robia lebo ostatní sú múdry a povedia ti že je to malo a zle platene tak ako ZŠ-SŠ učitelia.
Matiky na prijimačkach sa neboj lebo su to len primitivne zaklady.Nič gymnazialne.Ekonomika tiež len zaklady. Na teste budeš mať nejakych 5-10 otazok z každeho okruhu.

Anna.K

oo matematika? ekonomika? to mam ako chapat? :) ja niesom s matikou velka kamaratka, takze tak mi daju okruh co sa mam naucit hej? a z toho potom vybera na skusky? tak to mam chapat? :)