Strach

Príspevok v téme: Strach
mimizuzi

Mám strach doslova fóbiu z lekárov, nemocníc, lekárskych vyšetrení, chorôb. Nechodím k lekárom ani keď mi niečo je, aj teraz mi začali rôzne telesné ťažkosti a nedokážem ísť k lekárovi. Mám z toho depresie, som plačlivá a myslím na najhoršie scenáre, som už strašne slabá a unavená. Ani nevychádzam z domu, momentálne nepracujem, aj keď som párkrát dostala odvahu a rozhodla sa ísť k lekárovi, zakaždým to skončilo tak, že som sa pred dverami otočila a vrátila sa domov. Dokonca aj keď som mala doprovod. Potom som vyrobila strašne hysterické scény, že radšej zomriem ako keby som mala byť v nemocnici a mali by so mnou niečo robiť. Rôzne kontroly som nemala urobené už dlhé roky. Čo je pre iných samozrejmosť, pre mňa je to niečo hrozné a celá sa z toho trasiem, dostanem hnačky, bolesti brucha a hlavy a akokeby mi preskočilo. Neviem ako to prekonať.

elsa 5.5

mimizuzi,,,tak to tak neprežívaj ani ja lekárov nemusím idem len v nevyhnutnom prípade keď tak navštevujem lekáreň,,možno nemáš dobré skúsenosti z lekármi,alebo nejaký problém z detstva mala by si viac chodiť do prírody to je niekedy lepšie ako tabletka...

holly

Mám pre teba ešte jednu radu. Rozhodni sa ísť k nejakému lekárovi a vydrž tu návštevu s tým, že si potom za odmenu kúpiš niečo dobré pod zub ako darček. Napr. koláč, pizzu a pod.

holly

Prečo maš z toho všetkeho strach, strašili ťa lekármi a tým všetkým rodičia či čo? To čo popisuješ nieje strach, to je hotová panika! Alebo máš nejakú zlú skúsenosť z detstva?

Magy

bude zrejme vhodne si dat niekolko sedeni s psychologom. to su ti, co nenosia biele plaste, ale odbornostou su na urovni lekarov. a pokial bude dobry, tak ta casom dokaze dat dokopy natolko, ze budes k lekarom chodit bez vacsich tazkosti.

MATOS

Ja som sa napríklad bál tobogánov. Vždy, keď som k nejakému došiel, tiež som sa radšej otočil a utiekol. Raz som si ale povedal, že to musím prekonať. Tak som teda išiel, zvládol som to a zistil som, že je to sranda aj keď som mal aj tak ešte vždy trocha strach.
Nechcem tým povedať, že chodiť k lekárovi je sranda. Chcem tým povedať len toľko, že to možno nie je také zlé, ako sa ti to zdá, ale nezistíš to, kým sa neprekonáš a nevkročíš do tej ambulancie. Tí doktori tam nie sú na to, aby ti robili nejako zle, ale práve naopak. Chcú ti pomôcť.

sorrento

Môže to aj byť trityklicky depresívny syndróm.
Jednoducho povedané, jeden typ depresie. Npr. pri depresii môžu bolieť aj kĺby...atď.

Carie

No asi nikto neoblubuje chodenie k lekarom, mozno s vynimkou niektorych znudenych osamelych dochodcov co si tam chodia radi pokecat. Ale to co mas ty je uz fakt fobia. My ti tu moc nepomozeme, skus navstivit nejakeho dobreho psychologa, nech ti to pomoze prekonat. Psychologov sa bat nemusis, to nie su lekari. Ja mam taku susedu, ona sa strasne boji lekarov, boji sa, ze jej najdu nieco zle, najskor urcite rakovinu a tak k lekarovi nikdy nejde. Takisto sa boji bolesti a nechodi ani k zubarovi. Tomu ide az ked ma fakt velke neznesitelne bolesti, vtedy ide na pohotovost a vzdy dopadne horsie ako keby isla svojmu zubarovi. A samozrejme vzdy musi mat doprovod, sama nikdy nikam nejde, je velmi nesamostatna, hoci ma uz 60 rokov. No co s nou.

sorrento

Najprv Psychiater a ako som čítal, strach z hocičoho vyvoláva Zlý- démon. Veď je písané, láska nepozná strach. Navštíviť knaza, on prípadne odporučí exorcistu.
Zaujím sa týmito problémy, ale iba zaujímam a Tvoj problém je závažný, treba s tým čosi robiť, aby nedošlo ku skratu. NEODKLADAT TO NA NESKÔR !
Prosím Ťa pracuj na sebe.