Zachvatove prejedanie sa

Príspevok v téme: Zachvatove prejedanie sa
hillary

mam iba jednu otazku, je tu niekto kto trpel touto poruchou ppp a dokazal sa jej zbavit ?

precitala som si nejake diskuzie a prepacte kocky ale ja som v nich odpoved resp. daku radu nenasla :/. Rada nehladuj jedz viacej a potom nebudes mat potrebu vyjest celu chladnicku u mna neplati, lebo ked si dam co i len o nektarinku navyse ako mam v hlave zostaveny jedalnicek tak uz si poviem ze uz je to aj tak jedno , jedalnicek pokazeny mozem sa ist prezrat, zjem na jeden zachvat napr. cokolada - tri, cela bomboniera, styri sladke satocky, behy do cukrarne pat kolacov, potom mi je zle zo sladkeho bezim do mekaca na nejake big menicko a zase pokracujem sladkym ....
Co som nasla radu nemozes porusit co si nastavis aj keby kamene padali , to nemohol poradit clovek ktory niecim podobnym trpi (nemyslim vobec v zlom , len to nepomaha :) ), ked to pride clovek nedokaze na nic ine mysliet, trasu sa mu ruky, trpne krk, boli ho hlava a iba jedlo, nepomoze nieco zjest , pohar vody , caju co ja viem coho este , proste clovek neni hladny , nema na nic chut len ma chut sa prejest.

Prosim vas ak tu niekto taky je kto mal tieto stavy co ja a proste sa z nich vyliecil , nech sa mi ozve, zacinam byt zufala "OPAT".
Vsetky stalice zdravi vasa Hilary :)

Magy

risko, napisal si to sice drsne, ale v podstate si vystihol pointu. chodia sem fakt "sliepky" s vaznym problemom (vedia o tom!) a casto uz neskoro namiesto toho, aby to riesili este v pociatkoch a s odbornikom na danu vec kym sa to da zvladnut lahko, nie s laikmi, ako sme vlastne my tu vsetci.

hillary, pokial mas tento problem tak zavazny, ze sa cela klepes a nevies na nic mysliet, je to v podstate ako abstak u tazkeho narkomana. a este som nevidel ziadneho narkomana, ktory by sa natrvalo vyliecil len sam od seba.
za dalsie si myslim, ze potrebujes dost surne hlboke psychiatricke vysetrenie, pretoze problem zachvatoveho prejedania sa je casto vlastne len uvolnovanim nejakeho vnutorneho napatie, stresu, traumy. my nevieme co si zazivala v detstve, ci si nahodou nebola tyrana, znasilnena, prezila sok, tragediu a dodnes sa s tym nedokazala vyrovnat a pod. mozno sa na to vedome nepametas ani sama. ale treba to riesit! nie nasledky, ale pricinu!

katka29

riško : KEBYZE KAZDY S TAKYMTO PROBLEMOM CHODIL PO DOKTOROCH A ODBORNIKOCH, NIKTO BY NECHODIL DO PRACE, SKOLY...je super ze clovek sa snazí tieto veci najskôr riešiť sebazaprením a az potom s odborníkom ...

Myslím si, že ten kamenelom by si vybrala polovica populacie radsej, ako sedieť celé dni v kancli a srať sa s papiermi, ale žijeme v trošku inej dobe !

riško

Naozaj milujem taketo sliepky, ktore vedia ze maju vazny problem, ale nie ze bi vyhladali odbornu pomoc adekvatnu vaznosti ich chorobi ci problemu, oni si to riesia s kamoskami a na fore, kde chodia iba normalny ludia a laici.
Take ako vy by som poslal do nejakeho kamenolomu, voda a chlieb a tvrda praca a za par mesiacou by ste boli ako rybicki, zdrave jako fyzicky, tak aj psychicky.

ddana

Práve prežívam podobný problém. Už som pribrala kilo. Keď ma to chytí rovnako tras rúk, rýchle hádzanie jedla do seba, užívam však Tiapridal 50mg 3x denne. Niekedy keď ma to chytí si dám aj navyše dávku a zvykne to zabrať, hlavne, keď sa na chvíľu odpútam nejakou aktivitou kým zaberie.

doremi

ahoj, no presne viem o com pises a mam to dost podobne, akurat ze nezjem mozno odrazu az tolko, ale zato castejsie porusim jedalnicek :/...a tiez potom priberiem viac, nejaky cas sa ustrazim a potom opat...je to nanic...
neviem, komu co pomaha, ale ja sa teraz snazim viac chodit peso (precisti to hlavu a aj cosi schudnes)a doma som rodicom povedala, aby nekupovali nic sladke a slane, aby ma to nelakalo...a neviem, co pomaha, mozno to, ze ja aj ked mam ten zachvat obzerstva, /napr. vcera, ked som vecer zjedla 2rozky a k tomu dalsie 2tie male celozrne!!!)tak sa snazim neobvinovat sa tak velmi, lebo tie vycitky potom su ovela horsie ako samotny fakt, ze si pribrala...podstatne je, ze musime jest, lebo ak sa dlhsiu dobu budeme trapit hladovkami, telo si svoje vypyta...napr. dnes som si po vcerajsku povedala, ze jest nebudem vobec...ale kedze som mala este nejake vybavovacky v meste, sla som nakupovat a tak, tak som si nakoniec na ranajky dala (i ked s vycitkami biely jogurt s trochou hrozna... teraz som prisla domov a tiez som mala chut prejest sa, ale povedala som si, ze to za to nestoji, aby mi nejake jedlo rozkazovalo. co mam z toho, ze sa opat prejem? par minut spokojnosti a potom tie ostatne dni hlavu v smutku? tak som si nakoniec dala 1uhorku a 3mensie paradajky,zapila 0,5l vody a utekam naspat do mesta...uvidim, co to bude do vecera, ale verim si! :)takze no stress ;)

xx_yy

jaj, prepac teda:)
tak kazdy den si daj nieco male sladke,skus to tak tyzden.. napriklad ja som si vzdy zo ziaciatku ked som dostala chut na sladke,dala bonpari,alebo nejaky iny cukrik .. 1 max 2 ... potom som sa napila vody,a preslo ma to,co by ma nutila doslova vyzrat pol chladnicky..
aj teraz to tak robim .. :) vyskusaj to , tyzden .. potom si na to telo uz zvykne , ze sa neprezeres ..
ak si dlho odopieras sladke,alebo hocico...v podstate JEDLO ,tak sa ti to vrati ,a prejes sa.. skus papat pravidelne,zdravo.. zo zaciatku staci aj malo,ale pravidelne !
:)

hillary

dakujem za prispevok :), len problem je ze ja nevraciam :), mam anorexiu a tak raz tyzdenne pride zachvat a sa prezeriem postupne sa to vzdy skracuje potom priberiem vela , potom zase to dokazem ovladnut a takto stale dookola :), preto som zalozila novu temu lebo k zachvatovemu prejedaniu (bez vracania ), respektive k jeho zvladnutiu je aj tu malo prispevkov, ale dakujem :)

xx_yy

ahoj Hilary,
prispievam do temy kuchyna-wc-kuchyna-wc kazdy den,tak si to tam precitaj niekedy ..
bulimiou som zacala cca v januari,v juli som si povedala,ze stop ...a bolo koniec kazdodenneho prejedania sa ( aj 5x) a vracania po kazdom jedle..
nechapem ako, ale do vcera som nevracala ani raz,ani sa neprejedla.. normalne som jedla.. vcera som mala mensi skrat..koli 1 rohliku.. no hroza..
odkedy nevraciam som nabrala cca 4kg...
pozri si tu nasu temu tam:)) pridaj sa ak chces.

drzim palce,viem co prezivas..