Bojim sa antidepresiv

hlhl

mám 18 a beriem AD.
Bola som úplne zničená a vytiahlo ma to z tej najhoršej brečky..
pokial to máš tak zlé, že myslíš na samovraždu tak ich ber..
ale teraz si myslím, že som to mohla zvládnuť aj bez liekov, prirodzene...pohyb, strava, snažiť sa myslieť pozitivne a veci si nepripúšťať...iba co mi to zbytocne dorantá telo

Meretseger

Tak si nájdi psychológa, no nie? Neviem, či mám depresie nastálo. Bipolárna porucha je, pokiaľ viem, chronické ochorenie, ale s dobrými liekmi sa dajú nastaviť remisie do konca života. No, moja lekárka ich zatiaľ moc neutrafila. Napozajtra idem k druhej, tož uvidím.
AD ti v prvom rade zlepšia náladu (zív). Ale žiť už musíš sám...

pan d.

Mne da moja dr. lieky a dovi. Na co terapie??? Este by som sa uzdravil a pacientov je tak malo:) Meretseger, aj depresie raz prejdu, ci to mas akoze nastalo? Je aj take, co ja viem z pocutia.

Meretseger

Prepáč, doremi, nechala som sa uniesť. Asi som zabudla, že žijeme na Slovensku, kde ľudia naozaj sú schopní veriť všelijakým hovadinám, viď posledné výsledky volieb. Ale toto by už bolo mimo tému...
Tie lieky samozrejme stále beriem, pretože žiaľ nie je v mojich silách ovplyvniť si chémiu v mozgu. Myšlienkové pochody v ňom sú však už zbraňou, ktorou sama disponujem. To je trošičku rozdiel. Mám dojem, že ľudia ho príliš nechápu. Pritom je to tak triviálne...

doremi

meretseger: a beries teda este tie lieky? ked si vravela, ze ti pomohli dostat sa z toho najhorsieho, predpokladam, ze teraz ich už nepotrebujes.
a inak, nemusis sa vysmievat z toho, co som napisala. velmi dobre viem naco je psycholog a psychiater, o com su terapie, co je depresia a psych.problemy - zazila som si to s najblizsou rodinou. poukazala som len na ludi, kt. si myslia, ze vsetko za nich vyriesi niekto iny (lekar, lieky...) nepovedala som, ze vsetci su taki na nikoho som neutocila, ani som sa z nikoho nevysmievala.

Meretseger

doremi, na hrabanie sa v minulosti a riešenie príčin a následkov existujú takí idbirníci, čo sa nazývajú psychológovia, vieš? Dokonca aj niektorí psychiatri robia terapiu, predstav si. Moja lekárka ma dokonca od liekov dosť odrádzala a kázala mi hýbať sa, pretože pohyb môže užívanie liekov veľmi obmedziť až odstrániť, verila by si tomu?
Ak človek pripisuje svoje úspechy AD, tak je to naivný idiot :D AD ma len oživili, dokopali ma naspäť do života, zvyšok som si poriešila sama. Aj voľbu medzi životom alebo samovraždou som si vybojovala sama so sebou, nespravili to za mňa AD. Kto si myslí, že AD sú nejaké zázračné lieky, ktoré naučia človeka žiť a riešiť problémy? Zoznám ma s takým niekým, veeľmi rada sa s ním pozhováram.

Meretseger

Clematis a zewa, aké zriedkavé je tu vidieť pozitívny názor na AD, čo poviete?
Asi sa budem opakovať, ale na AD takisto nedám dopustiť. Beriem ich s prestávkami vyše dvoch rokov... a z mozgu praženica? Dovoľte mi úprimne sa zasmiať, RNG. Keby som ich nezačala užívať, tak nezmaturujem, medzitým sa aspoň dvakrát zabijem a neviem čo ešte. Takto študujem na vysokej či píšem román. A keby som si mala vybrať medzi AD a tou naozaj ťažkou depresiou, ktorú som zažila pred pár týždňami, tak dlho nepremýšľam. Ale vy ste tuším brojili aj proti inzulínu. Ach...

doremi

chvalabohu nie, ale ludia v mojom okoli ano.
a po pol roku bol na nich strasny pohlad -nielenze psychicky boli na tom horsie, ale aj fyzicky vyzerali strasne - celi akoby opuchnuti- niezeby pribrali alebo tak, pokozka odtien do takej nezdravej zltej alebo bielej...ale sak necudo, po tom sajrajte ani inak vyzerat nemohli. a potom, ludia su nastaveni ze: mam problem (ten ma pricinu aj dosledok) pricina je u kazdeho ina, dosledky vascinou rovnake: nic ma nebavi, som smutna, citim sa zle, unavene, do vsetkeho sa musim nutit, chcem zomriet a pod. tak pan doktor pekne predpise lieky, aby odstranil dosledok, ale pricina ostava neriesena. lebo na to by bolo treba individ. pristup k paceintovi, sparanie sa v minilosti, ucenie ho, ako ma prekonavat tazkosti/neuspech/krivdy...a clovek by prisiel na to, ze vlastne tabletocky nepotrebuje. co vsak lekar nemoze pripustit, sak od toho tam je, aby predpisoval lieky a vymyslal diagnozy.a tak clovek neznaly vyberie sa v dobrej voli k doktorovi, ze reku, mi pomoze. odchadza s dg., tabletkami a hlavne neochvejnym presvedcenim ze je tazko chory a MUSI brat tie tablety, inak sa z toho nedostane. a tak berie, a berie, az nemoze prestat, lebo veri, ze vsetko, co sa mu aj pocas uzivania AD podarilo, nie je kvoli jeho vlastnej sile, schopnostiam, ale vdaka AD. a tak neprestane. uz len z principu.
sory, som sa rozpisala, ale mna to vzdy tak nastve toto...uz vobec neverime v seba, len v lieky, v doktorov...