Povedal mi "bodaj by si skapala"

Príspevok v téme: Povedal mi "bodaj by si skapala"
mgmg

Posledného pol roka pouziva dost drsné a velmi ponizujuce vyrazy na moju adresu. Nie som si vedoma, ze som si to nejak zapricinila sama.
Musim povedat, ze spolu zijeme 6 rokov a mame 4-ročné dieťa. Krízu mame asi dva roky, ale posledny polrok je to uz ozaj na nevydrzanie. Ja neuveritelne jeho urazkami trpím a som strasne psychicky vycerpaná. Dnes po jeho vyhlasení \\\"bodaj by si skapala\\\" sa vo mne akosi vsetko uzavrelo.
Neviem uz, ako sa s jeho spravanim vysporiadat. Neviem ani, co mam robit, ale cely zivot trpiet pri nom si urcite nechcem predstavit.

mgmg

Magy:
veľmi pekne Ti dakujem za obsiahlu a velmi konkrétnu radu. tiez si myslim, ze ten odpor k nemu - snad - pominie, pretoze moje city k nemu nie su mrtve a priznavam, ze nechcem rozbit rodinu bez pokusu napravit to. aspon sa o to pokusit.

zacnem teda tym rozhovorom podla Tvojej rady. /ak teda on vôbec bude mat zaujem o normalny a myslim dost vazny rozhovor so mnou./
ale musim tomu dat pár dní, pretoze momentalne mi je fakt odporné aj byť v jeho pritomnosti, hnusí sa mi aj spoločný vzduch co dýchame. práve v tejto chvili ho nenavidim!!! musim pockat, kým tieto pocity vo mne aspon trocha ochladnú. dufam, ze ochladnu, inác bude taký rozhovor velmi tazký aj pre mna.

dám vediet, ako to dopadlo.

ďakujem Vám všetkým veľmi pekne za cenné a ozaj poučné rady. snád nám to pomôze.

Magy

mgmg - ako docielit to, ze sa zacne zapajat?
treba si s nim jeden vecer (ked uz dieta zaspi, aby ste mali klud) sadnut doma ku kave a uprimne a slusne si vydiskutovat. spytat sa uplne kludne a bez naznaku ultimativnosti v tone reci, co ocakava od rodiny, teba, buducnosti... Nepytat sa, co chce robit! ale ak to vidi!
je v tom velky rozdiel, ale to tu vysvetlovat nebudem.
daj najavo ze o neho stojis, ale v podobe cloveka, ktory si ta bude vazit a milovat, nie ktory bude na teba nadavat za vsetko. a zdoraznit to zdovodnenim, ze ho potrebujete obaja/obe. ty aj dieta. ze uz nevladzes, aj ked to mozno navonok vyzera, ze to zvladas lavoou zadnou. treba trochu zo seba spravit umorenu kobylku, ktora ten pluh sama taha a taha a taha...
nehovorit mu, ze vies preco je agresivny, to by nepriznal ani keby si mu to povedala do oci.
dohodnut sa na tom, ze ziadne nadavky ani vypady nie su dovolene. nepodavat to ultimativne (ak mi este vynadas, vykopnem ta), ale tym, ze nehces, ab yste sa k sebe takto spravali a ty sa hanbis, ze si sa tak spravala. nechaj na konci vety pauzu aby si mu dala moznost tiez priznat ze sa nespraval k tebe najkrajsie. dolezite je pri rozhovore zachovat uplny klud, riesit LEN vasu buducnost a NEVYTAHOVAT minulost. za ziadnych okolnosti.
daj svojmu muzovi sancu ukazat, ze nie je uplne a beznadejne pokazeny.
taktiez nehovor nic v zmysle, co by na jeho mieste robil iny chlap, to nebude fungovat. ziadne vycitky, iba nadej a pohlad do buducnosti, co treba robit.
to, ze ti je teraz odporny, je pochopitelne. ludia v zlobe su odpudivi mnohymi sposobmi - od vyrazu tvare, pohybov tela, recou, feromonmi (telesnym pachom na vedomej aj podprahovej urovni)...
neboj, ono sa to radikalne zmeni, ked zacne fungovat, starat sa o dieta, usmievat... zneznie mu pohlad, spravanie, zacne inak voniat...
ten momentalny odpor k nemu by som fakt teraz neriesil.
prvorade je spravit vsetko pre rodinu a dieta. mozes skusit navstevu psychologa vo svojom okoli pre doplnenie informacii a rad. a pripadne aj s nim. netlacit ho tam, len naznacit napr. ze si bola a ze budes rada, ak nabuduce pojde s tebou.
na vysledok, myslim si, sme tu zvedavi vsetci. drzim palce!
-=-=-=-
Deniss - tych 7 rokov ti nezavidim, ale aj na takom priklade zo zivota je vidiet, ze sa to da zvladnut. vsetko sa da, len treba chciet ;)

Leela333

Cariboo, však? Nikdy som ich nepoužívala, ale až keď ich zrušili som mala po prvý raz mala chuť tú funkciu použiť :-)

mgmg

Deniss11:
7 rokov??? ako si to mohla vydrzat???
ale blahozelam ti, ze ste to zvladli a opäť nasli cestu k sebe.
tak ja neviem, ale bez psychologa to asi nezvladneme, aj ked ja by som sa na to dala, ale on... urcite nie.

Deniss11

Nezávidím ti tu situáciu, lebo som si prežila to isté. 7 rokov! Zašlo to až tak ďaleko, že ma brat doslova nasilu dotiahol k jeho známemu psychológovi. Povedal mi v podstate presne to, čo tu píše Magi aj s tým, čo sa s tým dá robiť. Až mám dojem, že Magi je ten psychológ, čo sme k nemu chodili. Tvoj partner nenávidí seba a na tebe si to vŕši.
Nesmieš mu dať možnosť k nadávkam a ani ich používať. Ak mu ukážeš, že sú možnosti, ako sa môže opäť stať súčasťou rodiny, že ho potrebujete a že ho potrebuje najmä jeho dieťa, je veľká šanca, že to zvládnete. A zdôrazňujem, že duševný vývoj dieťaťa je veľmi dôležitý. Ono otca potrebuje.
Ja mám už momentálne druhé dieťa a môj muž to zvláda. Musí :o)
On je ten, kto ostal \\\'na materskej\\\'. Síce prinesie do domácnosti menej peňazí, zato to bohato vynahrádza aktivitou. Len vďsaka nemu môžem mať prácu akú mám a zarobím dosť pre všetkých štyroch. Hlavne to nevzdávaj! Ak nie je v podstate svojej povahy primitív, tak sa uvedomí.

hujer

Magy to napisal velmi spravne, to iste si myslim aj ja. ale ty si ho nepochopila: tvoj chlap si ta nemoze vazit za to, co vsetko robis, lebo sa jednoducho citi ponizeny. chces od neho to, coho nie je schopny prave kvoli tym komplexom. nevyzaduj to, je to zbytocne, radsej najdi taktiku, ako to cele postavit na iny zaklad. a naozaj by som na tvojom mieste zacal od seba. a tie rady od Magy-ho su dobre, pouvazuj nad nimi.

mgmg

Magy:
velmi pekne napísané, asi aj veľmi rozumné. ale mne sa tak zdá, ze uz si nejak zvykol na to, ze ja sa o vsetko dokazem postarat aj bez jeho pomoci,tak vazne neviem, ako docielit to, ze sa zacne zapajat.
a trapi ma to, ze... vlastne je jedno, co by robil iný chlap, ale viem, ze iny chlap na jeho mieste by si ma vážil. nie ponizoval ako to robí on. nechapem to, ako to môze stale robit. naozaj si to nezasluzim. a navyse mi je uz tak odporný, ze neviem, ci má nejaký zmysel este nieco s ním skúšať

mgmg

Cariboo 22:47
az teraz citam tvoj prispevok, tiez ti za to dakujem, uz sa budem snazit nenechat sa vytocit a neznizovat sa na jeho uroven.
som uz presvedcena, ze buducnost nemame, aj ked... stale tu kdesi drieme spomienka na to, co bolo kedysi. asi to ale nema vyznam a treba ukoncit nieco zlé a vykrocit inym smerom. ale uz kazdý sám. neviem ale, ci má nejaký význam snazit sa vysvetlovat mu moje rozhodnutie. ani neviem, kedy to urobit.