Starám sa o vlasy ,,prírodne", no mám pocit, ze vyzeraju strasne zanedbane

Príspevok v téme: Starám sa o vlasy ,,prírodne", no mám pocit, ze vyzeraju strasne zanedbane
Maruska9

Ahojte kočky,
tak Vam to vysvetlim,
Som spinava blondinka, snazim sa o svoje vlasy starat ,,prirodnou cestou".. (domace zabaly z vajicok, rozne oleje, zriedka henna ( uz ani nie, lebo som rysavela z nej :D.. kamilky, pouzivam jednoduchy zihlavovy sampon...snazim sa aj zdravo stravovat, vitaminy, zinok... A som trosku sklamana, pretoze moje vlasy sa mi javia ako ,, zanedbane" neposlusne, vo vlhku hned zkrepoveju.. upravim si ich ako len viem, a vyzeraju nie pekne... chcela by som docielit krasnu hrivu ( huste su, to ano) prirodzenej farby.
NO mam pocit, ze baby, ktore si vlasy farbia, zehlia, a podobne.. ich maju krajsie.. uhladenejsie, leskle...upravene, poslusne..
Chcem sa Vas spytat ci mi neviete poradit, co robim zle..
Velmi pekne dakujem :)

Aikido

Prirodne nemusi hned znamenat vajicka a zihlavovy zabal. Existuje predsa prirodna kozmetika, overena certifikatmi, mnohe mesta maju aj moznost si takuto kozmetiku nacapovat, cim sa setri obal.
Ja osobne používam Biolu a som spokojná, existuju aj znacku ecoterra, Birch2Life a mnohe ine. Zo slovenskych Ponio, Navia, Dulcia, Mylo.

me.myself

myslim, ze by ti pomohol normalny sampon so silikonmi. ked si nedavas hennu, tak ti moze byt jedno ci tam ten silikon je a on ich prave uhladzuje. asi viem co myslis, ked som pouzivala len prirodne sampony, tak vlasy velmi vysusovali a posobili tak krepovito, cize ten zihlavovy obcas prestriedaj s drogerkovym ako loreal, garnier... mne inak henna velmi uhladzuje vlasy, su uzasne leskle, rovne a syte (a nevadi mi ze som rysava, mne sa to paci, povodne som mala tiez taku spinavu blond ale s rysavym nadychom aj predtym)

Leela333

Chemické farby ničia vlasy - to bez debaty. Je jedno ako lesklo a krásne vyzerajú, tie vlasy sú zničené a bez objemu (videla som). Zdravé nefarbené vlasy nie sú nikdy úplne hladké (pokiaľ niekto nemá jemné vlasy od narodenia), takže s tým by som si starosti na tvojom mieste nerobila. Prípadne si kúp napr. od Baley olej na poškodené vlasy. Budú hladšie, ale aj trochu spľasnutejšie. No ak máš husté vlasy nemal by to byť taký problém.

A čo sa týka vlhka...s tým nič nenarobíš, vo vlhku môžu skrepovatieť aj farbené vlasy.

sydney

ja mam melir a mam lepsie vlasy nez prirodne. som spinava blondinka a vzdy sa mi strasne mastili korienky. ten melir mi tu mastnotu vysusi a vlasy si umyvam max. 2 do tyzdna.pouzivam praobycajny l´oreal a masku na vlasy,obcas kokosocy olej a som spokojna :)len rozmyslam,ze ksusim sampon na suchu kozu hlavy,lebo mam ichtiozu a svrbi to,no,tak chcem nieco na pokozku hlavy skusit.

Ika565

ono vsetko ma svoje minusy aj plusy... farby takisto, niektore su setrnejsie a niektore nie, ja farbu pouzivam ( paradoxne taku istu farbu ako mam prirodne vlasy), avsak menej sa mi mastia a vazne sa mi zdaju byt lesklejsie a pruznejsie ako bez farby... predtym boli matne nevyrazne.. zas nechcem navadzat na farbu, kazdy ma iny typ vlasov. celkom fajn riesenie je napriklad aj preliv, ten vlasy len tonuje a nie je taky agresivny ako niektore farby ;)

peta111

skus sampon so silikonmi... silikony v samponoch sposobuju splasnutie vlasov iba ak sa to prehana... budes ich mat jemnejsie... ja mam od prirody tiez tmavsi blond a na nom biely melir, vyzera to strasne pekne a prirodzene... ja si ale davam na vlasy pripravky z drogerie...