Odvykacia kúra od benzodiazepinov

shelly92

Ahojte chcem sa Vas spytat mate nejaku skisenost s odvikanim si od diazepamu.Liecim sa na uzkost a na nespavost uzivam vecer gerodorm.A coskoro mam cestovat lietadlom a bojim sa ze ci si mozem do danej krajiny zobrat moje lieky , tak radsej by som ich vysadila.Ale pod lekarskym dozorom najlepsie.Teraz neviem ci sa mam obratit na psychiatra alebo neurologa.Aby mi predpisal take lieky vdaka ktorym nebudem mat abstinencne priznaky.Raz som skusala vysadit a bol to horor.Prosim poradte mi.Dakujem

Ellis

Ahojte ,chcela by som poradit ako si mozem odvyknut od diazepamu , prosim vas poradte mi nejake volnopredajne na prirodnej baze lieky.Trpim nespavostou a uzkostou.A je to fakt hrozne ,budem rada ak mi niekto z vas poradi pripadne pomoze.

orchidejka

hej mas pravdu s tym spanim, vacsina z nich sa uziva na vecer.
a u nas tie lieky nie su volne dostupne, to by teda bolo :D teda ja osobne by som nikdy nikoho nedala, len ma zaraza drzost pacientov, ze si ich pridu pytat aj bez receptu a ked im povieme, ze bohuzial su na recept tak este 5minut pri tebe stoja a prehovaraju ta a nedaju sa odbit lebo vacsina z tych ludi su tak mimo zo spominanych benzodiazepinov, ze ani realitu nevnimaju..ale to uz asi zachadzam moc do extremov

atalanta

Orchidejka, v lekárni, kde robíš, sa tieto lieky dajú kúpiť aj bez receptu alebo som to len zle pochopila? Ja tak viem, že výdaj týchto liekov je viazaný na lekársky predpis, zrejme preto, že sú návykové. Niekde som čítala, že benzodiazepíny sa môžu užívať aj v tom prípade, ak má niekto problémy so spaním.

orchidejka

waaau, to musi byt fakt narocne. robim v lekarni a ked vidim niektore tie tety ked pridu (najlepsie bez receptu) a zacnu ze tri lexauriny, neurol, diazepam, hypnogen ci alnagon a uz ich trasie a nevedia sa dockat kedy to pred nich polozim a dobre ze hned predo mnou aj naraz dve neuziju, peniaze uz do posledneho centu pripravene, tak reku takto nikdy nechcem dopadnut. ja konkretne dane lieky neberiem, ale mam to v zivej pamati ako odstrasujuci pripad keby nahodou niekedy v buducnosti by sa mi nieco take prihodilo..proste zbavit sa zavislosti na benzodiazepiny je extremne narocna. a ako s tym prestat? no ja by som skusila moznoo zo zaciatku si kupit nejake volnopredajne lieky cisto na prirodnej baze, ze ked uz bude treba nieco uzit tak toto a kvazi oklamat telo. benzodiazepiny sa pouzivaju pri stavoch uzkosti, strachu, nepokojov, stresu a pod, viem ze sa ucinky benzodiazepinov v porovnani s volnopredajnymi vobec nedaju porovnavat a spociatku to mozno ani nebude fungovat, ale napr ked sa klinicky skusaju lieky, ich ucinok, neziaduci ucinok, tak sa podavaju tablety dajme tomu 100 ludom ale medzi tymi tabletami su aj take, ktore vytvaraju tzv. placebo efekt, teda pacient si mysli ze dostane napr neurol, ktory ma take a take ucinky no on v skutocnosti dostane len nejaku kvazi tabletu bez ucinku, ale on si mysli ze ma neurol, tak je automaticky pokojny, stastny a neviem co vsetko. proste cisto tym iba oblbnut mozog.
v kazdom pripade ti drzim palce, nech sa ti to podari a budes so sebou spokojny :)