Ako zapadnúť do novej práce?

Príspevok v téme: Ako zapadnúť do novej práce?
winki

Ahojte ako čerstvá absolventka Bc. nastupujem od januára do novej práce je jeden dosť významný štátny podnik (nebudem špecifikovať). A tu nastáva ten zásadný problém.
Nikdy som ani len nemala šajnu o tom čo tam budem teraz musieť robiť. Nastupujem na miesto jednej staršej pani Ing., takže by som mala byť seriozna, lenze ja na mojích 27 rokov stále vyzerám ako 18tka a to mi aj kazdý hovorí, proste mladucká a správanie, ako nevravím, že sa neviem správať dospelo ale niekedy ma fakt chytajú afekty malého dieťa...ak ide o snech jesenné lístie a srandovanie s priatelmi. A tak sa bojím ako zapadnem do spoločnosti 30 a viac ročných.....Ako sa obliekať? ako sa správať? aby si ma vážili a aby som mala autoritu a pritom nestratila svoje blaznivé ja????

soldtheworld

vcera som sa tiez podobne pobavil ked jeden znamy s iq tykve a uspesne vychodenou zakladkou mi oznamil ze ´robi sefa´ a ma pod sebou 6 ludi =D tak hlavne sa obliekaj vyzyvavo, obcas pochval nejakemu dolezitemu kolegovi plešku a budes ako hovoria mladí zahojená

odpadlaSOM

XXY to krasne vystihla :D

Najlepsie je, ze nevie co bude robit v novej praci.. Je nam tym padom uplne jasne, ze ani len neabsolvovala pohovor. CO pohovor, ta si tu robotu ani nehladala sama!:D

Najlepsi je ,,snech\\\" zaujmalo by ma na ktoru vysoku skolu sa da dostat bez toho, aby bol clovek aspon natolko inteligentny, aby ovladal svoj materinsky jazyk... Toto ma uplne pobavilo, dakujem za prispevok :)

PS: Obavam sa ze to nebudu detske vystrelky, ale IQ co by mohol byt problem.. Ale pokial je to ,,ocividne\\\" cez znamost, nemas sa coho bat, urcite ta tam udrzia dost dlho. Mozno sa aj naucis gramatiku! :) Vela stastia, nech zije protekcia

lost

Zapadnut?
To ide aj o to, ako oni vnimaju zapadajucu osobu :)
Napr ak by som mal 50rokov, tak by so niekoho v 27 vnimal ako mladeho, tj. toleroval zopar vystrelkov mladosti, nemozem od 27 chciet, aby ta osoba bola ako ja v 50tke, preco by som vobec mal?
Ale ak by som mal 27 a mal byt v spolocnosti 50, tak by som sa zase nespraval ako 17, ale ani ako 50, ved to je nemozne !!!!!!!!!!!!!
Spraval by som sa tak nieco medzi, ci na "cca 27" tie negativne 17 vlastnosti vypustil, no tie pozitivne 17 vlastnosti nechal (aj 17 rocni ludia maju v spravani nieco pozitivne..napr odvaha? kreativita? huzevnatost radost pracovitost mozno, no je toto dost..)

50 tiez robi chybu! napr sa snazi svet prerobit na svoj obraz..

Cize 27 ci 50, to je uplne fuk :) zapadnut je pomerne jednoduche, pokial sa zapada do ZDRAVEHO KOLETKTIVU...

Maoam

toto je divne, ako moze clovek dostat poziciu, na ktoru nema ani kvalifikaciu, ani skusenosti? ...

ok, ale k tvojim otazkam:
mas 27 rokov, takze moja prva otazka na teba bude: co si robila doteraz, ake prace si doteraz po skole vykonavala? kedze mas Bc., tri roky VS za sebou, po mature ratam, ze si 4-5 rokov teda pracovala - kde a na akych poziciach?

spravanie a vystupovanie: v 27 r. by to malo byt samozrejme, vediet sa spravat adekvatne k svojmu pracovnemu miestu, ked ides na miesto, na ktorom si este nepracovala, tak si vopred treba zistit ake oblecenie si dana pozicia vyzaduje, uniformu nosit iste nebudes, takisto nebudes nosit nemocnicne oblecenie, takze kedze budes sediet v kancli nejakeho uradu, zrejme najskor nieco ako kostym, nohavicovy kostym, sukna, bluzka, atd, nie? proste decentne, slusne...

respekt/autorita: tak moja mila, najskor snad pojde o to, NAUCIT SA co tvoja praca obnasa....cize si posledna na chvoste ostatnych, budes novacik ktory nema o nicom paru... neviem o akej autorite pises

mozes sa tvarit superdolezito a bude to smiesne/trapne..to je uz na tebe

autorita sa buduje, roky..teda aspon za hranicami SVK

a k tomu co pises o tom, ze 'stratit svoje blaznive JA'...no nieco ako delit sukromie od prace nepoznas?

xxy

sme poteseni, ze si nam zdelila, ze ako cerstva bc. zacinas vo vyznamnom, blizsie nespecifikovanom, statnom podniku na miesto, kde predtym pracovala inzinierka. k vete "Nikdy som ani len nemala šajnu o tom čo tam budem teraz musieť robiť." sa bohuzial nedokazem adekvatne vyjadrit. To, ze vyzeras mlado, neviem ci ti zagratulovat alebo ako. S tymi afektami maleho dietata, no co dodat, tam by mozno poradil psycholog. Sneh sa pise bez ch.
Ako sa obliekat? Myslim, ze sa to uci na obcianskej vychove zakladna skola, tusim 6.rocnik, ale nie som si ista. Ako sa spravat? Mozno by bol napomocny zdravy rozum. a "blaznive ja" - hm neboj, to sa stratit neda, len kazdy to vola inac.