Problémy s trávením

Príspevok v téme: Problémy s trávením
nicky14789

Dobrý večer, mám dosť nepríjemný problém. Keď som bola u obvodnej lekárky a robila mi preventívnu prehliadku, cca pre dvoma týždňami tak mi hmatala i brucho a našla mi tam hrču - bola to ešte \"neuskutočnená\" stolica. V poslednom čase mavam dosť velke problemy s travenim - nepravidelna stolica..a častokrat ako keby sa mi zasekla..v lavom boku..a mam tam hrču..stolica byva nepravidelna. Boli ma aj oblasť krížov a aj ľavý vaječník..ako keby mi ta stolica tlačila na vnút. organy?..myslim, že to je len zapcha?..a ako poroti nej bojovať?

RNG

Travenie je vec kyselin, enzymov, mikrovlaknin a obcas nasedenych probiotik. Co chyba sa da doplnit. Najma kazdemu zdoraznujem brat mikrovlakniny, lebo tych mamy vsetci nedostatok.
Stolica ma byt pravidelna, kazdodenna, inac pre zapche sa premnozia v crevach rozne skodlive mikroby a ich toxiny sposobia zapaly, otravuju cele telo, a ak sa to neadresuje, verdie to cez IBS do Crohnovej choroby a ulceroznej kolitidy.
Niekedy, ked je clovek zapchaty a tvoria sa v crevach extra plyny, tlak boze vudut stenu criec/vybulit a to je sdivertikulitic, tj v tej vydutej casti sa material nepohybuje dostatocne rychlo, mikroby sa premnozia a vytvori sa bolestivy zapal.
Riesis to napr branim hromady mikrovlaknin(20 gramov plus s litrom vody), kvalitnych probiotik, berberinu(2 x 500 mg) a triphaly(2 x 1 gram, 40% bitter principle).

nicky14789

Lenže, ona mi povedala, že tá hrčka je..hovienko:D..len neviem, ci pri zapche je normalne to, ze vas bolia napr. krize, ten lavy vajecnik..pretoze stale sa citim taka nafuknuta a stolicu mam strasne tvrdu a ako mi mi prechadza hrubym crevom, tak si ju vzdy nahmatam, mozno tlaci na tie vnut. organy...no vsak ale idem v pondelok doktorke..dufam, ze nic vazne..a inak dakujem za odpovede:)

ADSADW

Skus ist na chirurgiu, lebo to znie ako keby si mala bud herniu alebo absces. Nechcem strasit, ale na nelieceny absces sa moze aj zomriet, hlavne ak je vo vnutri tela.

orchidejka

a to ti doktorka nevedela povedat na zaklade vysetreni ci sa jedna len o zapchu alebo je to nieco ine? Mne keby oznamila ze mi nahmatala v bruchu hrcku tak by som sa riadne zlakla..hned by bol tep 120 :) ale k veci - na zapchu je vela roznych prehanadiel, tak isto rozne formy ich aplikacie, kvapky tbl ci capiky. Lenze neviem ci by boli vhodne tie klasicke chemicke prehanadla pre teba, asi by som na tvojom mieste volila kvapky regulax ked chces nieco na zapchu, su to kvapky cisto prirodneho charakteru alebo potom senny caj (sennae folium), tiez dobry pri zapche. Keby si ho pravidelne pila tak by si nemusela mat problem. A este rozmyslam ze na lepsie travenie a podporu travenia su tabletky orenzym, mozno ze to by neboola zla volba kedze mas tento typ problemu. Samozrejme dolezita je strava a dodrziavanie pitneho rezimu, nejaka ta vlaknina. Len si daj pozor pri tom caji zo sennych listov lebo sposobuje pri castom uzivani laxativny navyk. Ale tu je zase na mieste otazka, co je to caste uzivanie..

dasky

Ja by som to neriešila cez preháňadlá a podobné doplnky, ale zvýšila by som príjem tekutín + babský recept: slivky namočiť od večera do vody a ráno ich skonzumovať