Všetko sa kazi

Príspevok v téme: Všetko sa kazi
frederikka

Pred par mesiacmi sme sa zobrali. Zistili sme, ze cakame babatko, tak sme svadbu urychlili, aj ked sme sa najskor chceli venovat zaobstaraniu vlastneho byvania. Babatko nam trosku zmenilo plany, ale povedali sme si, ze to zvladneme. Od svadby sa vsak vsetko akosi kazi. Nejaky cas pred svadbou vyhodili mnazela z prace, mal problem nieco schopne najst a ked sa prihlasilo babo, tak zobral prvu prilezitost, aj ked to nebolo celkom, co si predstavoval a aj plat bol dost nizky. Stale vsak hladal nieco nove. V tej praci to mal dost zle, stale sa stazoval na sefstvo, buzeraciu a k tomu nizky plat. Parkrat sa stalo, ze prisiel domov velmi opity, ako som ho nikdy predtym nevidela - vraj sa potreboval uvolnit a nezvladol to. Nasledne sa nam zvysili vydavky - museli sme najst vacsi podnajom, lebo v starej garsonke by sme sa s dietatom nezmestili, k tomu kopec veci do noveho bytu, veci pre babo. O mesiac idem na matersku, cize prijem bude este nizsi, vydavky sa po porode zvysia. A manzel prisiel pred tyzdnom s tym, ze musel dat vypoved v praci, lebo uz sa to tam nedalo vydrzat. Od marca bude bez prace, ak nic nenajde. On veri tomu, ze najde, ale ja mam obavy, lebo naposledy, ked hladal, to bolo velmi tazke.
Mam z toho velke obavy, ako to bude dalej. Ako budeme vychovavat dieta bez poriadneho prijmu, ako sa zariadime s vlastnym byvanim, ked zda sa budeme vychadzat len tak tak. Neviem sa ani poriadne tesit na babatko, lebo mam obavy z buducnosti.

blecha

nemaj strach, všetko bude dobré. dá sa žiť aj z malého príjmu, bude to síce o držku, ale dá sa. škoda, že ste sa zobrali, mali by ste asi o niečo väčší príjem.

nebudeš kupovať plienky, ale budeš mať látkové a budeš ich prať. robili to tak aj naše mamy. a iste sa dá povýmýšľať množstvo takýchto šetriacich krokov.

ale hlavne buď v pohode - dieťa potrebuje najviac to. :)

mate59

život nie je prechádzka ružovou záhradou,s bábom ste mali počkat,ale sa naň teš a doba je krutá,manžel nech sa viac snaží,držím palce.

Agnes999

No presne, aj ja ti napisem, ze na toto ste mali mysliet skor. Aj vtaci si najprv postavia hniezdo a potom maju potomstvo, zviera najskor vytvori brloh, potom ma mlade. Vy ste na to isli z opacneho konca a teraz mate problemy tak sa nedivte. Mali ste sa najskor zabezpecit, vytvorit podmienky. Myslim, ze clovek je natolko inteligentny tvor, aby si vedel rodinu naplanovat. Co vam uz teraz ostava len proste nejak sa skusit pretlct.

lillllls

prepáč, že takto píšem, ale na to si mala myslieť skor, ako ste sa zobrali, žiť nejako treba, a vydavky by boli aj bez babatka. Tu ani nie je čo riešiť, nech si manžel hľadá lepšiu prácu, prip. v zahraničí.