Keď sa chudnutie zastaví...

Príspevok v téme: Keď sa chudnutie zastaví...
kikia

Ahojte :-) už vyše roka poctivo cvičím 3xtýždenne spinning, prípadne švihadlo, beh, stravujem sa racionálne. veľa šalátov ale dám si kludne aj sladké aj pečivo párkrát týždenne. Schudla som 10 kg a vyformovala si perfektne boky, zadok.. ale chcelo by to ešte asi tak 5 kilečiek. Chudnutie sa však od leta zastavilo..... stále poctivo cvičím, dokonca aj cez vianoce som 3x týždenne behala. Známa mi radí zotrvať a že váha sa opäť pohne dolu... ale ja už akosi čakám dlho od leta a ono sa to dolu nehýbe. Prosím poraďte!! :) dakujem pekne

Kikuš

kikia

xdanielax: diky

no o tom pečive sa vela hovorí. väčšinou vraj je len zafarbené a vôbec nie celozrnné, tak ťažko to vyberať. tie drahšie tmavé chlebíky sú snad naozaj celozrnné. ale jasné, dám si aj ryžu, zemiaky pomenej- len som zabudla spomenúť. to že sa má jesť pred aj po cvičení je pre mna zajímavá informácia - v malom množstve je to isto OK.

xdanielax

Idealne? Podla mna tak 3-4x. A tiez si myslim, ze je dolezite, aby ta to cvicenie bavilo a nerobila si to nasilu, psychika je tiez dolezita.
S tym jedlom, no mne sa to zda az velmi dietne, samozrejme pestrost tam je, to je skvele, ale skus jest aj ryzu, zemiaky, celozrnne cestoviny,celozrn. pecivo. To vobec nespominas. Ovocie?
Mozno si len nenapisala, neviem :) Ale fajn je, napr. dva-tri dni jes normalne a jeden den zjes nieco viac - das si napr.prilohu tam, kde uz ju nejedavas. Potom zase normalne, tym stimulujes metabolizmus. Nezabudaj jest a pit pred aj po cviceni. Aby telo vedelo, ze dostane, ked vyda a zbytocne neukladalo zasoby.

kikia

xdanielax: diki :) a podla teba je ako často ideálne cvičiť?
jedálny lístok: myslím že je dosť pestrý. zelenina, strukoviny na každý spôsob - milujem pridávať napr. cícer do šalátov, pohánku, kuskus, šošovicu. :) ale aj balkánske syry so šalatmi. ako prílohu k mäsku jem skôr zeleninu - nie zemiaky. zo sladkostí som už spomínala - activia jogurty, tvarohové jogurty, med, trochu vločiek. raz do týždna čokoládka.. :)

xdanielax

Ja by som na tvojom mieste nieco obmenila. Mozno jes malo, aj ked si myslis, ze jes akurat. Skus zmenit nieco v jedalnicku (nenapisala si, takze neviem), a zaroven aj nieco v cviceni. Napriklad pridaj jeden den v tyzdni, resp. jeden den z tych, kt. cvicis cvicievaj s vacsou/mensou intenzitou .. Dlho trvajuci stereotyp nie je dobry.
Ale mozno si len dosiahla vahu, ktora je pre teba idealna a nemas co riesit :) Bud hlavne spokojna. A sama uvidis.

kikia

Ovecka máš ty pravdu, no tie sladkosti si dávam, ale nie zas tak že by som ládovala čokoládu, no každý den si dám napr. sladký jogurt, alebo pár lyžičiek medu, niekedy kekse, cez víkendy pár koláčikov. budem si to musieť zrejme úplne zatrhnúť aby som dosiahla to čo chcem.

0vecka

chudne sa skor stravou ako aerobnym cvicenim.. teda ak si davas sladkosti a nieje to hned po treningu tak uz asi nezhodis

Kikia

elis85 - ďakujem - guaranu poznám. Na VŠ som ju občas brala aby som sa vydržala dlho učiť a zdala sa mi účinná. myslím že som kedysi počula aj o tom že urýchľuje metabolizmus a to môže naozaj pomáhať pri chudnutí. máme ju dokonca doma v práškovej forme z bio-predajne. skúsim! ale potom vynechám kávu aby to neškodilo na srdiečko :-))

kikia

Magy - ďakujem. ano, ja si to vážim že rada cvičím. Teda nehovorím, že sa nikdy nemusím do toho nútiť - musím, nechce sa mi ísť behom z práce o šiestej na tréning veľakrát. ale keď už som tam a rozcvičíme sa - zahrejeme tak je to super pocit a toto a samozrejme aj po cvičení - na nezaplatenie. mám sedavú prácu pri PC, (administratíva, tvorba web stránok, preklady), a tak je pohyb úplne nevyhnutný. mám 26 rokov a nemienim "kysnúť" celý život :) a máš pravdu - v diskusii o diétach veľa báb nechce cvičiť, ale ja si myslím že každá ktorá len trošku myslí , tak si uvedomí skôr či neskôr že je to gro úspechu pri zdraví, chudnutí aj psychickej rovnováhe!!!

Elis85

tabbinalka

No guarana je známa aj spaľovaním prebytočných tukov a pri fyzickej aj psychickej záťaži. Odporúča sa ako doplnok pri cvičení.