Odstranenie znamienka

Príspevok v téme: Odstranenie znamienka
elfy

mam strasne vela znamienok a niektore su take vacsie no vadia mi hlavne z estetickeho hladiska mam ich na bruchu a chcem sa spytat ci ci mozem dat vybrat znamienka na vlastnu ziadost? a hlavne chcem vediet ci po tom odstraneni znamienka zostava nejaka jazva,kolko priblizne to stoji?...budem rada ak odpovie aj niekto komu uz znamienko vyberali

Mimulus

Čím viac máš tzv. vystúpených znamienok, tým viac sa Ti vytvorí nových! Ak sa toho aby sa Ti tvorili chceš zbaviť - treba najprv odstrániť tie väčšie a vypuklejšie! Pretože z jedného takého znamienka môžeš mať za pol roka aj 6 nových. A nemusia byť pri ňom. Mám to od viacerých kožných a estetických chirurgov tak asi na tom niečo bude.

spaceboy

ahoj, znamienka sa ti mozu tvorit aj pre typ koze, aky mas, alebo z pobyta na slnku. mne vyberali viacero znamienok, sam som sa preto rozhodol, zakroky sa vacsinou odporucaju robit v zimnych mesiacoch. Nepamatam si uz presne, vyber jedneho znamienka stal priblizne 6 euro, bolo to asi pred dvoma rokmi. vyberali mi znamienka z tela aj tvarovej casti, na tvari nie su vidiet takmer ziadne stopy, jemne male biele jazvicky, na tele su tie jazvy o nieco viditelnejsie, ale hojivost tiez zavisi od typu koze. Ktore znamienka si mas nechat vybrat, ti najlepsie poradi dermatolog, ja som isiel priamo ku chirurgovi lebo ten s tym mal tiez dlhorocne skusenosti a vedel, ktore sa mozu vyberat alebo ktore by sa mali. Na zakroku som bol v Bratislave na poliklinike v Liscom udoli u chirurga Pavela Novaka. Ale myslim si, ze by si to mala konzultovat s dermatologom, ci je dobre si to nechat spravit alebo nie

ScorpioStar

ahoj elfy,

mne znamienka vyberali 3 na chrbte a 2 cievne utvary (cervene znamienka) na hlave (vo vlasoch). Ale musim ti hned na zaciatku povedat, ze to boli znamienka nadpovrchove, cize ma dost obmedzovali a boli rizikove (pri cesani vlasov, pri noseni podprsenky a pod.). Ja som si ich tiez dala vybrat na vlasstnu ziadost, resp. najprv musis ist ku koznej doktorke, ktora musi posudit, ci su vhodne na odstranenie. ale musis jej povedat, ze ti prekazaju a obmedzuju ta. esteticky dovod asi stacit nebude. to, co ti tam zostane po odstraneni zavisi od chirurga, ktori ti ich bude odstranovat. mne na chrbte robil zakrok jeden "masiar" a zostli mi velke jazvy..ale tie v hlave mi robil supis chirurg a tie jazvicky sa ani nedaju nazvat jazvami. okrem toho mi znamienka take mensie, udajne vraj slo o povrchove vycnelky (vyzeralo to ako malinke znamienka) odstranovala priamo v ambulancii kozna elektrickou ihlou. to bolo za sekundu, co mi ich vypalila..takze aj taka je moznost... ale vravim, vsetko zavisi od koznej, co ti povie po preskumani znamienka... aaaaaaaaaaa kolko to stoji? zatial som za to neplatila ani cent. a aka moze byt pricina? neviem ti povedat, nie som odbornik, ale mne sa zacali tvorit asi zo slnka, lebo ochranne kremy mi nic nehovoria :P a rovnako to mame aj v rodine... takze to moze byt asi aj genetika.... dufam, ze som uspokojila tvoju zvedavost:)

Magy

z popisu nie je jasne, o ake znamienka konkretne ide.
ci len pigmentove skvrny, alebo tzv. dive maso, drobne makke vyrastky roznych velkosti, zafarbene cerveno az hnedo.
najlepsie ti poradi kozny lekar, pretoze takych "znamienok" je viacero druhov, mnohe su neskodne, ale mnohe su tzv. spiace nadory. jemu staci (takmer) jeden pohlad a vie, co s tym.