Môzem kombinovat vytazok z trezalky(lubovnik) s L-tryptofanom?

luciano

Kľudne to môžeš kombinovať. Trezalka a Triptofan sú tak slabé, že o nejakej interakcií nemôže byť ani reči. Otázka je, načo ten triptofan užívaš. Sú to vyhodené peniaze, pretože tento prípravok je absolútne neúčinný.

tbl555

Nie, nemusí sa vyskytnúť SS, ale môže. Viem o čom sú AD, ale myslela som to iba v dobrom. Bolo popísaných niekoľko dosť prípadov potenciácie účinku aj pri ľubovníku.

laurooo

O serotoninovom syndrome mozes hovorit pri chemickych liekoch, nie pri rastlinnych vytazkov s nepatrnymm mnozstvom standardizovanych extraktov.
Ked je uz podla teba kontraindikovane toto, tak co potom hovoris na kombinacie antidepresiv alebo na uzivanie AD samotnych, ktore maju daleko vyssiu ucinnost, ako nejaky rastlinny extrakt..
Uplne mimo.

laurooo

Ale môže. Tryptofan sa aj tak meni na serotonin, takze spolu s lubovnikom moze dojst nanajvys tak k potenciácii ucinku, co by ani z daleka nebolo take zavazne, ako pri poriadnych AD, nehovoriac o tom, ze ony samotne sa casto kombinuju spolu.
Takze tieto dve veci pokojne mozes uzivat spolu, ale viem, ze existuju studie, ktore v niektorych pripadoch potvrdili kancerogenny ucinok tryptofanu...

orchidejka

ved to nerozumiem preco by sa nemohol, ked l-tryptophan je anxiolytikum, sedativum cize proti uzkosti, miernym depresiam, na lepsi spanok a lubovnik je zase rastlinka pomahajuca pri depresii tak nejako nechapem kde by mohol byt problem. Zeby to robilo nejake kontraindikacie? Ak chces nejake prirodne anxiolytikum vs. sedativum tak skus bud medovku, matu, mucanku, valerianu..najlepsie v kombinacii.